oaednews

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Η ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ



Αρ. Πρωτ.14 -13/02/2017

Θέμα : Βανδαλισμοί και καταστροφές σε κτίρια περιουσίας του ΟΑΕΔ
Συνάδελφοι/σες
Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Ένωσή μας έχει επανειλημμένως αναφερθεί σε θέματα διαχείρισης της περιουσίας του Οργανισμού αλλά και αξιοποίησης του υλικού που μας έχουν αφήσει οι καταργηθέντες Οργανισμοί Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας. Θεωρούμε, και έτσι, είναι την περιουσία αυτών των Οργανισμών περιουσία όλων των εργαζομένων του ΟΑΕΔ και της κοινωνίας που υπηρετούμε γενικότερα.



Είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τους εκτεταμένους βανδαλισμούς που εδώ και αρκετό καιρό λαμβάνουν χώρα, σε εγκαταλελειμμένο κτίριο του ΟΑΕΔ στις εργατικές κατοικίες της Λεπτοκαρυάς Τρικάλων όπου παλαιότερα στεγαζόταν οι σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Τζάμια εξωτερικά έχουν σπάσει, πόρτες έχουν παραβιαστεί, σώματα καλοριφέρ είναι σπασμένα και πεταμένα στους εσωτερικούς χώρους, συνθήματα γραμμένα σε όλους τους τοίχους, σοβατίσματα να πέφτουν από παντού, δείχνοντας μια εικόνα εγκατάλειψης, παραμέλησης, αμαυρώνοντας για ακόμη μία φορά την εικόνα του Οργανισμού στην συνείδηση των τοπικών  κοινωνιών.
Στο χώρο που στεγάζεται ο Β.Ν.Σ Τρικάλων στο παλαιότερο κτίριο ΚΕΝΕ Τρικάλων η ξύλινη οροφή έχει διαρροές με αποτέλεσμα το κτίριο ΚΕΝΕ να καταστρέφεται σιγά σιγά από την υγρασία, αλλά και η οροφή να κινδυνεύει με κατάρρευση, εγκυμονώντας κινδύνους για την υγεία των εργαζομένων αλλά και των βρεφών που φιλοξενούνται στις δομές μας. Οι εγκαταστάσεις του Βρεφονηπιακού Σταθμού έχουν πλημμυρίσει, (κατά την διάρκεια τις πρόσφατης κακοκαιρίας,) από τις βουλωμένες υδρορροές,  προξενώντας καταστροφές εντός της δομής, στην περιουσία του Β.Ν.Σ,  ακόμη και σε παιδικά παιχνίδια!!!
Θεωρούμε επιβεβλημένο να επέμβει ο Οργανισμός άμεσα δίνοντας λύση σε προβλήματα που συσσωρεύονται σε δομές τις Περιφέρειάς μας. Από την άλλη είμαστε υποχρεωμένοι για ακόμη μία φορά να επισημάνουμε την παράλογη κατάσταση που επικρατεί, δηλαδή κτίρια του Οργανισμού μας να καταστρέφονται, να υπόκεινται σε βανδαλισμούς εγκαταλειμμένα και οι Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ των Τρικάλων και των Γρεβενών να στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια.
Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος                                                                               Η Γενική Γραμματέας
Μπαζιάνας Γεώργιος                                                                    Μακρή Κλεονίκη

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΞΙΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥ Τ.ΟΕΚ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΣΤΑ ΚΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΑΥΤΩΝ ??? ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΑΕΔ .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την τέταρτη να κανουν στάση & οι υπάλληλοι του οαεδ. Όχι μονο οι οεκ, εστια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙ ΑΚΟΥΜΕ!!!!!!
    ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΤΗΡΓΗΜΕΝΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΟΕΚ ΚΑΙ ΟΕΕ ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ????????????????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή