oaednews

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις συνδικαλιστικών στελεχών

Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει τις ποινικές διώξεις κατά του μέλους του (και Προέδρου του ΔΣ του Συλλόγου μελών Διοικητικού Προσωπικού ΑΠΘ) Γιάννη Κουρμούλη και κατά πρώην μελών του ΔΣ του Συλλόγου μελών ΔΕΠ ΑΠΘ.
Οι δίκες στις 28 Φεβρουαρίου και 17 Μαρτίου 2017, αφορούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στον νόμο Διαμαντοπούλου την άνοιξη του 2012, κινητοποιήσεις που έγιναν με αφορμή τις εκλογές για την ανάδειξη του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ.

Πρόκειται για διώξεις που στόχο έχουν να παρεμποδίσουν τη συνδικαλιστική δράση, να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους και να τους κρατήσουν μακριά από την οργανωμένη πάλη.
Σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι και τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών ζουν καθημερινά τη βία της ανέχειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας και της απαξίωσης των κοινωνικών υπηρεσιών, γίνεται όλο και πιο ξεκάθαρο το ποιος είναι ο αντίπαλος.
Σε μια χρονική συγκυρία, που οι συνδικαλιστικές ελευθερίες βρίσκονται στο στόχαστρο και από αυτή την Κυβέρνηση, που έχει ανακοινώσεις τις προθέσεις της για αλλαγές στον σχετικό νόμο, τους λέμε ότι δεν θα περάσει!
Δηλώνουμε ότι και αυτή η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης θα πέσει στο κενό και απαιτούμε την άμεση παύση της δίωξης των συναδέλφων.
Από το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου