oaednews

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ



ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΝ  «ΔΕΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΤΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ»


Συνάδελφοι,
Σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ του ΟΑΕΔ, εγκρίθηκε –με μοναδική αρνητική ψήφο του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ- Απόφαση-Εισήγηση προς το Υπουργείο Εργασίας σχετικά με τα καθήκοντα, τα μέτρα ελέγχου και τις κυρώσεις κατά των ανέργων.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, αν οι άνεργοι αρνηθούν να αποδεχτούν εργασία ή συμμετοχή σε προγράμματα κατάρτισης-απασχόλησης που τους προτείνει ο ΟΑΕΔ , υπάρχει η προκλητική απειλή της αφαίρεσης ακόμα και του πενιχρού επιδόματος ανεργίας ή της «κάρτας ανέργου».
Όλα αυτά προκειμένου να συμμορφωθεί ο Οργανισμός στους σχετικούς κανόνες της Ε.Ε και να συνεχιστεί η ομαλή χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ


-Μήπως έπαψε η Ελλάδα να αποτελεί την χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη;
-Ξεχνάμε ότι επιδοτείται μόνο1 στους 10 άνεργους;
-Ξεχνάμε ότι έχουμε πολύ μεγάλο ποσοστό νέων επιστημόνων που ξενιτεύονται στα πέρατα της γης για να δουλέψουν;
-Ξεχνάμε ότι η οικονομική κρίση ρήμαξε την αγορά εργασίας και καθημερινά μετράμε λουκέτα και απολύσεις; Πού θα ψάξουν οι άνεργοι για δουλειά;
-Ξεχνάμε  ότι οι μοναδικές θέσεις εργασίας που προτείνει ο ΟΑΕΔ  στους ανέργους είναι ελαστικές μορφές εργασίας(4μηνες-5μηνες-8μηνες) αμειβόμενες με τον κατώτερο μισθό;

Συνάδελφοι,
Απ΄την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης ο ΟΑΕΔ έπαιξε σημαντικό ρόλο στην καθιέρωση των ελαστικών μορφών εργασίας, που αμείβονται με τον κατώτατο(τείνει για υποκατώτατος) μισθό. Έτσι καταδικάζονται οι εργαζόμενοι σε μισή δουλειά, μισό μισθό, μισή ζωή, σύγχρονοι σκλάβοι.
Το μόνο που εξασφαλίζεται είναι «ζεστό χρήμα» και «τζάμπα δουλειά» για τους εργοδότες.
 Είναι  ολοφάνερος και ο ρόλος που θα παίξει στην «ανάκαμψη της οικονομίας» ,έτσι όπως την ευαγγελίζονται η Ε.Ε, τα μονοπώλια και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που τους υπηρετεί.
Και το αναβαθμισμένο καθηκοντολόγιο-ποινολόγιο ανέργων σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται.
Δεν χρειάζονται τιμωρία οι άνεργοι .Χρειάζεται τιμωρία το κράτος που ενώ βρίσκεται πολύ μακριά από τις ανάγκες των ανέργων και συνεχίζει με αμείωτο ζήλο να ξηλώνει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικόκράτος,ζητάει στην ουσία ευθύνες για την ανεργία τους από τους ίδιους τους ανέργους!! Προσπαθεί να τους δημιουργήσει ενοχές. Κάτι δεν κάνουν σωστά.Δεν συμμορφώνονται προς τας υποδείξεις, γι αυτό και παραμένουν άνεργοι.
Πρέπει , λοιπόν, να τιμωρηθούν για την κακή εκτέλεση των καθηκόντων τους.
Εμείς σαν εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ, πρέπει να σταθούμε στο πλάι των ανέργων και σταθερά απέναντι στην υλοποίηση αποφάσεων που μας θέλουν χωροφύλακες και ανακριτές τους
Πρέπει να αντιδράσουμε, να αναλογιστούμε πόση βαρβαρότητα εισπράττουν σήμερα οι άνεργοι, οιμισοεργαζόμενοι, οι απολυμένοι και οι οικογένειες   τους .
Το κυνήγι του κέρδους και η εκμετάλλευση γεννά δυστυχία για τους ανθρώπους.
Μοναδική απάντηση είναι ο ενωμένος αγώνας ανέργων και εργαζομένων για κατάργηση όχι μόνο τουκαθηκοντολόγιου-ποινολόγιου για τους ανέργους  αλλά  για ανατροπή αυτού του συστήματος που γεννά ανεργία, φτώχεια ,πολέμους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου