oaednews

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΚΤ: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η αύξηση της απασχόλησης στην ευρωζώνη

Η απασχόληση στην ευρωζώνη αυξάνεται ταχύτερα από τις προβλέψεις και αυτό μάλλον θα συνεχιστεί, με κόστος όμως για την παραγωγικότητα και την μακροπρόθεσμη οικονομική ανάπτυξη, σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη, μεταδίδει το Reuters.


Η απασχόληση σε σχέση με την αύξηση του ΑΕΠ ενισχύεται με τον ίδιο ρυθμό, αν όχι ταχύτερα, σε σχέση με την περίοδο πριν από την κρίση χρέους το 2007, ιδιαίτερα σε χώρες όπως η Γερμανία και η Ισπανία, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στις εργασιακές σχέσεις ως συνέπεια των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας.

Με την ανεργία στην ευρωζώνη να παραμένει κοντά στο 10% και την ανεργία των νέων πάνω από το 20%, υπάρχουν έντονες ανησυχίες ότι μια ολόκληρη γενιά ίσως να μείνει οριστικά εκτός της αγοράς εργασίας, αρνητικό επακόλουθο μιας κρίσης που ίσως περάσουν δεκαετίες για να ξεπεραστεί.

Η έρευνα της ΕΚΤ δείχνει ότι οι νέες προσλήψεις αυξάνονται με μεγαλύτερο ρυθμό σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες, εν μέρει λόγω της μεγάλης δημοτικότητας της μερικής απασχόλησης και της ταχείας εξάπλωσης του κλάδου των υπηρεσιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου