oaednews

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕΤΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΑ ΚΤΙΡΙΑ



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                             15/ 09  /2016
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                                                                       αρ. πρωτ. 43
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Τηλ επικοινωνίας: 2431022099
εmail:eyoaedke@oaed.gr                   Προς :  1) Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ 
                                                                              
                                                                             .
                                                                                   Κοιν:
                                                                                 1) Γραμματεία Διοικήτριας ΟΑΕΔ

                                                                                   2) Τα μέλη της Ένωσής μας
                            Έδρες τους




Θέμα: «Μετεγκατάσταση Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ σε ιδιόκτητα κτίρια»


Συνάδελφοι

Πάγια θέση  και αίτημα  της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας  είναι, αν θέλουμε να είμαστε συνεπής στον ρόλο μας ως εκφραστές των συμφερόντων των συναδέλφων μας, όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας  να στεγάζονται σε Ιδιόκτητα κτίρια ή τουλάχιστον σε κτίρια τα οποία επιτρέπουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εργασίας.

  Η Ένωσή μας είναι υποχρεωμένη για μία ακόμη φορά και μετά το αίτημά μας για την μετεγκατάσταση της Υπηρεσίας του ΚΠΑ2 Τρικάλων  το οποίο ακόμη και μετά από δύο έγγραφά μας παραμένει αναπάντητο, να επανέλθει στο ζήτημα, ενημερώνοντας αυτή τη φορά  την Ομοσπονδία Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ ως ανώτερο όργανο εκπροσώπησης, για τις συνθήκες εργασίας πολλών συναδέλφων μας .
Στα πλαίσια των τακτικών επισκέψεων που έχει ξεκινήσει ο Σύλλογός μας στις έδρες όλων των Υπηρεσιών μας επισκέφτηκε μεταξύ άλλων την Υπηρεσία των Γρεβενών όπου αντίκρισε μια Υπηρεσία στην οποία δυστυχώς δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
Η άποψη των εργαζομένων στο ΚΠΑ2 Γρεβενών είναι ότι πρέπει να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες  για την μετακίνηση της Υπηρεσίας. Ο χώρος δεν έχει καμία σχέση με μία Υπηρεσία που θα μπορούσε να υποδεχτεί  ανέργους αλλά και επιχειρηματίες για να εξυπηρετηθούν επαρκώς.
Το αρχείο της Υπηρεσίας βρίσκεται σε ένα χώρο άθλιο με χρονίζοντα προβλήματα διαρροών της κοινόχρηστης  αποχέτευσης της οικοδομής, αλλά και εισροών νερού. Η θέρμανση της Υπηρεσίας ήταν και συνεχίζει και φέτος να είναι προβληματική σε μια περιοχή που ο  χειμώνας διαρκεί αρκετούς μήνες.
Το ενοίκιο του κτιρίου για τα δεδομένα της πόλης είναι αρκετά υψηλό και η θέση της  απομονωμένη σε στενά δρομάκια, ενώ υπάρχουν αρκετά αδιάθετα κτίρια σε πολύ κεντρικότερα σημεία της πόλης και με αρκετά χαμηλότερο ενοίκιο. Η φωνή της λογικής λέει ότι εδώ και χρόνια θα έπρεπε να είχαν αναζητηθεί οι καταλληλότερες λύσεις για την μετακίνηση της Υπηρεσίας  σε κτίρια των  τέως Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας ( Ένα κτίριο της Εργατικής Εστίας βρίσκεται εντελώς στο κέντρο της πόλης και άλλο ένα στο συγκρότημα των  Εργατικών κατοικιών ) .
Επίσης θα μπορούσε να αναζητηθεί ως τελευταία λύση  η ενοικίαση ενός άλλου κτιρίου με αρκετά χαμηλότερο ενοίκιο από τα αρκετά που έχει υποδείξει η Υπηρεσία μας των Γρεβενών στην Διοίκηση του Οργανισμού με έγγραφό της .
Συνάδελφοι  θεωρούμε ότι η Ομοσπονδία μας θα πρέπει να διερευνήσει εάν και σε άλλες Περιφέρειες του Οργανισμού μας  μπορούν να μετακινηθούν οι Υπηρεσίες μας σε δικά μας ιδιόκτητα κτίρια τα οποία πέρα από την μείωση του κόστους λειτουργίας του ΟΑΕΔ θα διασφαλίζουν καλύτερους όρους εργασίας για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό.
Επιπλέον θα πρέπει να ζητήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ να δεσμευτεί ότι πολιτική του Οργανισμού είναι η στέγαση των Υπηρεσιών μας σε ιδιόκτητους χώρους – όπου υπάρχουν τέτοιοι- και ότι έχει την πρόθεση να εφαρμόσει αυτή την πολιτική απαρέγκλιτα, ή αν χρειαστεί να την επιβάλλει, ανεξαρτήτως των εμποδίων που σκόπιμα εφευρίσκονται.

Εμείς από την μεριά μας δεν θα σταματήσουμε να διεκδικούμε το αυτονόητο: αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για όλους τους συναδέλφους μας μετεγκατάσταση όλων των Υπηρεσιών της Περιφέρειάς μας σε ιδιόκτητα κτίρια του ΟΑΕΔ.

Ο ΟΑΕΔ ΤΕΛΙΚΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ;


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου