oaednews

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ¨ΑΤΑΞΙΑΣ¨ ΚΑΙ ¨ ΠΕΕΤΕΜ¨ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ EDUC Ο.Α.Ε.Δ.


                Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κ.- Δ. Μακεδονίας , κατά την απολογιστική τακτική της Συνέλευση που έγινε στις 24/06/2016 στην Θεσσαλονίκη, εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
                ¨Η Γενική Συνέλευση Εκπαιδευτικών του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Κ.-Δ. Μακεδονίας , με αφορμή τις αναρτήσεις της «Π.Ε.Ε.Τ.Ε.Μ» και της «ΑΤΑΞΙΑΣ», στην ιστοσελίδαEDUC OAED, που αφορούν τη δράση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών και τις προσωπικές αναφορές στον Πρόεδρο  και τα μέλη του Δ.Σ., εκφράζει την αγανάκτησή της και καταγγέλλει τις αήθεις  προσωπικές επιθέσεις στους εκλεγμένους συνδικαλιστές.


                Η αντιπαράθεση είναι θεμιτή.  Πρέπει όμως να σέβεται τις δημοκρατικές αρχές, να χρησιμοποιούν επιχειρήματα και εάν υπάρχουν καταγγελίες να εκφράζονται συγκεκριμένα, με στοιχεία και με ονοματεπώνυμα.
                Καταγγέλλει κάθε προσπάθεια που υπονομεύει την εκπαίδευση και το θεσμό Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ., και πολύ περισσότερο όταν τα δημοσιεύματα ζητούν τη κατάργησή της.
                Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, αυτή τη δύσκολη περίοδο που ο κλάδος μας δίνει αγώνα ύπαρξης για το μέλλον της Εκπαίδευσης - Μαθητείας του Οργανισμού, για τους νέους και την κοινωνία, να συκοφαντεί την εκπαιδευτική δράση του Οργανισμού, που πάνω από 60 χρόνια με επιτυχία παρέχουν τα σχολεία μας.
Θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλιστεί η δυνατότητα οι νέοι (κυρίως των πτωχών οικογενειών), να συνεχίσουν να επιλέγουν την εναλλακτική εκπαιδευτική διαδρομή της Μαθητείας, η οποία τους οδηγεί σε καταξιωμένες σπουδές Τεχνικών Επαγγελμάτων και με ασφάλεια στον κόσμο της εργασίας, ενώ παράλληλα τους προσφέρει κοινωνικές και οικονομικές παροχές, συμπληρώνοντας τις περισσότερες φορές το πενιχρό οικογενειακό τους εισόδημα.¨



                                                                                                                Θεσσαλονίκη 24-6-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου