oaednews

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Κόντρα μετά την ανακοίνωση του Υπ. Εργασίας για κατανομή προσωπικού μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ.

Αντιπαράθεση με εκατέρωθεν βολές και έκδοση ανακοινώσεων ξέσπασε ανάμεσα στην αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου και τον περιφερειάρχη σε επίπεδο δηλώσεων Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη με αφορμή τη στελέχωση των δομών υποστήριξης των προσφύγων στη Στερεά Ελλάδα.

Η κόντρα ξέσπασε μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας για κατανομή προσωπικού μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για τη διαχείριση των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών. 


Ο Κώστας Μπακογιάννης με ανάρτησή του στο facebook κατηγόρησερ το υπουργείο Εργασίας ότι αγνόησε τους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Στερεά Ελλάδα.

Στην ανάρτηση του κ. Μπακογιάννη απάντησε με Δελτίο Τύπου το υπουργείο Εργασίας κατηγορώντας τον κ. Μπακογιάννη για αναλήθειες δίνοντας στοιχεία για κατανομή 150 ατόμων και χαρακτηρίζοντας μάλιστα όσα έγραφε ο κ. Μπακογιάννης ως «μελόδραμα και παραπληροφόρηση».

Στο δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου σημειωνόταν, μεταξύ άλλων, πως «στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λειτουργούν τρία κέντρα φιλοξενίας, δύο στις Θερμοπύλες και ένα στη Ριτσώνα. Βάσει των αναγκών, όπως εκείνες καταγράφηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, στα εν λόγω κέντρα σε πρώτη φάση θα προσληφθούν συνολικά 150 άτομα» ενώ η κατάληξη ήταν αιχμηρή: «Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός των δομών υποστήριξης των προσφύγων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπως αναληθώς ισχυρίζεται ο κ. Μπακογιάννης. Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, παρότι υποστηρίζει ότι το προσφυγικό είναι εθνική υπόθεση πάνω από κόμματα και σκοπιμότητες, η δήλωση του αποδεικνύει το αντίθετο, ακολουθώντας πιστά την αντιπολιτευτική γραμμή της ΝΔ, που συνδυάζει το μελόδραμα και την παραπληροφόρηση».

Η ανακοίνωση δεν έμεινε αναπάντηση από τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. «Προφανώς μας χρεώνετε στην αντιπολίτευση, γιατί τρέξαμε μόνοι μας να ανοίξουμε δυο ξενοδοχεία για τους πρόσφυγες, το πρώτο μάλιστα σε μερικές ώρες! Δηλαδή έτσι θέλαμε να ρίξουμε την κυβέρνηση;» αναρωτιέται ο κ. Μπακογιάννης και προσθέτει: «Το δικό μου, κυρία Αντωνοπούλου, μπορεί να είναι μελόδραμα. Το γεγονός ότι ενημερωνόμαστε ΤΩΡΑ ότι θα προσλάβετε 150 άτομα, χωρίς να μας πείτε από πού και πότε και μάλιστα με Δελτίο Τύπου, είναι το μελόδραμα ή το δράμα σας; Γιατί δεν παραδειγματίζεστε από τον συνάδελφο σας κ. Μουζάλα, ο οποίος αναζητά πάντα κοινές λύσεις για ένα κοινό πρόβλημα; Τόσο δύσκολο είναι επιτέλους;».

Καταλήγοντας, ο κ. Μπακογιάννης απευθύνει και πρόσκληση στην κ. Αντωνοπούλου να επισκεφτεί στις Θερμοπύλες τονίζοντας ότι «είστε ευπρόσδεκτη να επισκεφθείτε τη Στερεά Ελλάδα για να σας ξεναγήσω στα κέντρα φιλοξενίας μας και να αντιληφθείτε πλήρως το πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου