oaednews

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Κατάληψη Στο ΚΠΑ Αθήνας

Αθήνα 25/4/2016




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Προχωρήσαμε σήμερα σε συμβολική κατάληψη ενός από τα κεντρικότερα ΚΠΑ του Οργανισμού, θέλοντας να αναδείξουμε βασικά  προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολίτες - εργαζόμενοι και άνεργοι. Προβλήματα καθημερινότητας που χρονίζουν, προβλήματα που ανακύπτουν συνεχώς, οδηγώντας σ έναν ατέρμονο κύκλο λιτότητας και χαμηλών προσδοκιών.

Έχουμε επανειλημμένως και επί μακρόν επισημάνει προβλήματα στέγασης, υγιεινής και ασφάλειας, τα οποία αντιμετωπίζουν πολλά ΚΠΑ.


Ειδικότερα στο ΚΠΑ Αθηνών, μία από τις μεγαλύτερεςκαι κεντρικότερες υπηρεσίες του Οργανισμού, έχουν παρατηρηθεί σοβαρά προβλήματα υγείας των εργαζομένων και έχουν καταγραφεί εκθέσεις και πορίσματα περί ακαταλληλότητας του κτηρίου. Εκθέσεις από τεχνικούς ασφαλείας,  γιατρούς εργασίας,  πυροσβεστική, υγειονομικό  και άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, στις οποίες έχουν καταγραφεί σοβαρά τεχνικά και υγειονομικά προβλήματα.Όλες οι εκθέσεις και τα πορίσματα έχουν κοινοποιηθεί, εδώ και καιρό, στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ, η οποία, όμως, δεν έχει προχωρήσει στην επίλυση των αναφερόμενων προβλημάτων.

Πρόκειται δε για ένα ΚΠΑ, του οποίου η ενοικίαση κοστίζει στον ΟΑΕΔ 20.000 ευρώ το μήνα, την ίδια ώραπου ιδιόκτητα κτήρια του Οργανισμού μένουν αχρησιμοποίητα και αναξιοποίητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι  ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες υπηρεσίες μας , όπως  για παράδειγμα τα ΚΠΑ  Μενιδίου,  Νίκαιας,  Αμπελοκήπων κ.ά.

Καλούμε τη Διοίκηση να ενεργήσει άμεσα και δραστικά για την αντιμετώπιση των άθλιων συνθηκών του ΚΠΑ Αθήνας. 

Την καλούμε, επίσης, να προβεί άμεσα σε επίλυση των κτηριακών -και όχι μόνο- προβλημάτων, όλων των ΚΠΑ.Κτηριακά προβλήματα, προβλήματα καθαριότητας υγιεινής και ασφάλειας,   ακόμα και ελλείψεις σε αναλώσιμα είδηπου καλύπτονται πολλές φορές από τους εργαζόμενους,είναι αυτονόητο ότι δεν μπαίνουν σε διαπραγμάτευση

Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι η "μάχη" δίνεται καθημερινά εκεί έξω, στα γκισέ του Οργανισμού, και το μόνο που κρατάει όρθια την αξιοπρέπεια του ΟΑΕΔ, είναι το φιλότιμο των εργαζομένων του! Αν δεν στηριχθούν τα ΚΠΑ, δεν υπάρχει οικοδόμημα... 

Τέλος ενημερώνουμε τη Διοίκηση ότι σε περίπτωση που δεν προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες βελτίωσης της καθημερινότητας των υπηρεσιών οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου