oaednews

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ -ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

μια δύσκολη θητεία, γεμάτη προκλήσεις και αγώνες τελείωσε. Δεν τελείωσαν, όμως, ούτε οι προκλήσεις, ούτε οι αγώνες. Και δεν τελείωσε και η διάθεσή μας να συνεχίσουμε να οραματιζόμαστε και να παλεύουμε για έναν καλύτερο ΟΑΕΔ, για μια καλύτερη δημόσια διοίκηση, για μια καλύτερη κοινωνία.

Η κοινωνική επιδείνωση, η ιστορικά υψηλή ανεργία, η ακραία φτώχεια δεν αφήνουν κανένα περιθώριο εφησυχασμού! Οφείλουμε να δώσουμε όλοι τον καλύτερο εαυτό μας! Οφείλουμε να προσπαθήσουμε και να απαλλαγούμε από κάθε υστερόβουλη συμπεριφορά, από κάθε υποκριτική ρητορική, από κάθε θεωρητική συνδικαλιστική δράση! Οφείλουμε να αγωνιστούμε!

Για εμάς, ο Αγώνας δίνεται στην πράξη, απαλλαγμένος από κομματικές ή κυβερνητικές λογικές.

Εμείς, πιστεύουμε ακράδαντα στην ανεξαρτησία του συνδικαλιστικού κινήματος από κάθε μορφής εξαρτήσεις, κομματικές, κυβερνητικές κ.ά. Τα συνδικάτα δεν είναι για να υπηρετούν κόμματα, κυβερνήσεις, διοικήσεις, επιλεγμένες ομάδες εργαζομένων ή ατομικές επιδιώξεις.


Εμείς,  εμπράκτως πρεσβεύουμε ότι τα συνδικάτα ανήκουν, από θέση, στην αντιπολίτευση. Όχι, φυσικά, στην αντιπολίτευση των κόμματων, όχι στην αντιπολίτευση των σκοπιμοτήτων, αλλά στην αντιπολίτευση των παρεμβάσεων και των προτάσεων, στην αντιπολίτευση των γνήσιων Αγώνων. Τα συνδικάτα ανήκουν στην "γκρίνια" των συναδέλφων, που τη μετουσιώνουν σε Αγώνα και δημιουργικές προτάσεις.

Ο Αγώνας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Ανήκει σε όλους μας και όλους μας καλεί. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε τον Αγώνα μας και να τον ελευθερώσουμε από κάθε είδους προσπάθεια πατροναρίσματος. Ο Αγώνας μας αφορά όλους και όχι ομαδούλες και μικρομάγαζα. Ο Αγώνας μας δεν γνωρίζει "σύνορα". Σπάει τα σύνορα και μάχεται για κάθε δίκαιο αίτημα.

Όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΟΑΕΔ περνά μια δύσκολη φάση. Αφού κατασπαταλήθηκαν εκατομμύρια ευρώ για να "μας μελετήσουν",  τώρα τον "μελετάμε" ξανά! Χωρίς οργανόγραμμα, χωρίς πόρους, με τις ορδές των ανέργων να μην έχουν να περιμένουν τίποτα και με τους εργαζόμενους να ελπίζουν σε ένα θαύμα. Εμείς, λέμε ότι αυτό το "θαύμα" μπορούμε και πρέπει να το διεκδικήσουμε και να το δημιουργήσουμε μόνοι μας. Αγωνιζόμενοι για τα μικρά και τα μεγάλα. Έχοντας, λοιπόν, κοινό γνώμονα την πίστη μας σε ένα μαχητικό και δημιουργικό συνδικάτο και ενωτικό μας σκοπό τη διεκδίκηση ενός καλύτερου ΟΑΕΔ, δηλώνουμε έτοιμοι να συνεχίσουμε τον Αγώνα μας για:
ü      Να αποδοθούν οι πόροι από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών  στον Οργανισμό
ü      Να αποσυρθεί το αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου 
ü      Να υπάρξουν, επιτέλους, προγράμματα που οδηγούν σε πραγματική απασχόληση και όχι σε κατασπατάληση των λιγοστών πόρων
ü      Για  αξιοκρατία και τη διαφάνεια ενόψει αξιολόγησης και κρίσεων προϊσταμένων.
ü      Να αποκτήσει ο Οργανισμός ένα σύγχρονο οργανόγραμμα με αξιοποίηση όλων των διευθύνσεων και του προσωπικού
ü      Να λειτουργούν τα ΚΠΑ σε συνθήκες κανονικότητας, με προγραμματισμό, προσωπικό, χρήματα  για τα λειτουργικά έξοδα και κτηριακές εγκαταστάσεις  που δεν θα αποτελούν υγειονομικές βόμβες
ü      Να αποκτήσει ο Οργανισμός δικό του αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα, που δεν θα «κρεμά» εργαζόμενους και πολίτες στην πρώτη μεγάλη επισκεψιμότητα
ü      Να έχουν όλοι οι υπάλληλοι ίδιες δυνατότητες και ίδιες υποχρεώσεις. Να μην  υπάρχουν δηλαδή "πληβείοι"  και "πατρίκιοι"
ü      Να στελεχωθεί επαρκώς ο Οργανισμός
ü      Πρέπει να αγωνιστούμε για το εκ νέου ξεπάγωμα του μισθολογίου-Βαθμολογίου,
ü      Να αναγνωριστεί η προϋπηρεσία  των συμβάσεων έργου
ü      Να στηριχθούν οι συνάδελφοι που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις πρώην  (stage) και να απαιτηθεί η οριστική πρόσληψή τους (είναι παράλογο μετά από δέκα και χρόνια να εργάζονται σε καθεστώς ανασφάλειας ή, ακόμα χειρότερο, να απολύονται)
ü      Να έχουν όλοι οι συνάδελφοι νομική στήριξη από τον Οργανισμό για θέματα που άπτονται του υπηρεσιακού τους καθήκοντος
ü      Να επανασυσταθούν άμεσα οι ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ με παράλληλη αναβάθμιση των προγραμμάτων σπουδών
ü      Να δημιουργηθεί προμηθευτικός συνεταιρισμός υπαλλήλων ΟΑΕΔ
ü      Να συνεχιστεί η επιτυχημένη δράση της θεατρικής και της ποδοσφαιρικής ομάδας και να δημιουργηθούν και άλλες παρόμοιες δράσεις
ü      Να δημιουργηθεί  στο πλαίσιο της συνδικαλιστικής δράσης γραφείο υποστήριξης υπαλλήλων για υπηρεσιακά θέματα
ü      Να δημιουργηθεί πολιτιστικό κέντρο για τους εργαζόμενους σε ιδιόκτητα κτήρια. Γιατί τα συνδικάτα πρέπει να παράγουν και πολιτισμό!
ü      Να αξιοποιηθεί η περιουσία του Οργανισμού -τεράστιος πνευματικός πλούτος σαπίζει στην κυριολεξία στη βιβλιοθήκη στον Άλιμο

Εξακολουθούμε να δηλώνουμε έτοιμοι να αγωνιστούμε ενάντια σε κάθε τι που θα επιχειρήσει να μας καθηλώσει ως συνδικάτο και να μας περιορίσει σε συγκεκριμένους ρόλους, ώστε να μας αποδυναμώσει. Γι' αυτό και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα γιατί κάθε κοινωνικό ζήτημα μας αφορά ως κύτταρο της κοινωνίας. Θα είμαστε παρόντες στα μεγάλα ζητήματα, όπως η ανεργία, το ασφαλιστικό, το προσφυγικό. Θα είμαστε παρόντες όπου και όποτε μας ζητηθεί, από συνάδελφους, από άλλους κοινωνικούς φορείς, από τη συνείδησή μας!

Καλούμε όλους όσοι εμφορείστε από τις ίδιες αρχές και αντιλήψεις να σταθείτε πλάι μας και να μας στηρίξετε με την εμπιστοσύνη σας!

Οι υποψήφιοί μας 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΥ ΟΑΕΔ

1. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2. ΒΑΛΒΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
3. ΒΕΤΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
4. ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5. ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6. ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7. ΓΚΑΓΚΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
8. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
9. ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
10.ΚΑΦΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
11.ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ
12 .ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
13.ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
14.ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
15.ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΝΑ
16.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
17.ΡΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
18.ΣΑΚΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
19.ΣΙΑΝΔΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ (ΛΙΛΙΑΝ)
20.ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
21.ΤΑΡΛΑΜΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
22.ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
23.ΤΣΙΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΔΙΟΝΥΣΟΠΟΥΛΟΥ  ΒΑΡΒΑΡΑ
 ΠΑΝΤΕΛΙΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Υποψήφιοι για Ομοσπονδία

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ





1. ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
2. ΒΑΛΒΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
3. ΒΕΤΤΑΣ ΧΑΡΙΣΗΣ
4. ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
5. ΒΛΑΧΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
6. ΓΙΑΛΟΥΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7. ΓΚΑΓΚΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
8.ΔΡΙΜΥΤΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
9. ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ
10. ΚΑΡΑΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
11.ΚΙΑΜΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
12.ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΝΙΚΗ
13.ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ
14.ΚΟΥΡΟΜΙΧΕΛΑΚΗ ΑΝΝΑ
15. ΚΡΙΤΣΩΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ
16.ΚΩΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
17.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΕΤΗ
18.ΜΑΚΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
19.ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΜΑΡΙΝΑ
20.ΜΗΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
21.ΠΡΙΝΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
22.ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
23.ΡΙΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
24.ΣΑΚΚΑ ΧΡΥΣΟΥΛΑ
25.ΣΙΑΝΔΡΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ [ΛΙΛΙΑΝ]
26.ΣΠΥΡΟΥ ΣΠΥΡΟΣ
27.ΤΑΡΛΑΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
28.ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
29.ΤΣΙΓΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
30.ΧΑΝΙΩΤΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου