oaednews

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Ανακοίνωση για δικαστική διεκδίκηση εξόδων κίνησης εργαζομένων ΟΑΕΔ


Αγαπητοί συνάδελφοι,
Μετά τη θετική δικαστική απόφαση για την καταβολή εξόδων κίνησης στους δικηγόρους του ΟΑΕΔ, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, αποφάσισαν να  προτείνουν στους εργαζόμενους στον Οργανισμό  τη δικαστική διεκδίκηση για την πενταετία 2011-2016
Υπενθυμίζουμε ότι είχαμε καταθέσει σχετικό υπόμνημα προς τη διοίκηση του ΟΑΕΔ  (ΑΠ70/18-3-2014) καθώς και ερώτημα προς το ΓΛΚ το οποίο απάντησε ότι τα έξοδα κίνησης καταβάλλονται εφόσον πραγματοποιούνται.
Οι Ομοσπονδίες αφού διερεύνησαν το θέμα και πήραν οικονομικές προσφορές από τρία δικηγορικά γραφεία κατέληξαν ομόφωνα στην παρακάτω πρόταση:
Ø  Το κόστος για την κάλυψη της δικαστικής δαπάνης για τη διεκδίκηση ανά υπάλληλοπου θέλει να συμμετάσχει ανέρχεται το ποσό των 35 ευρώ για τους συναδέλφους ΙΔΑΧ και 40 ευρώ για τους μόνιμους υπαλλήλους. Η δικαστική αυτή δαπάνη προκαταβάλλεται. Η διαφορά της δαπάνης αιτιολογείται λόγω μεγαλύτερου κόστους της διαδικασίας στα Διοικητικά Δικαστήρια. Το ποσό αυτό αφορά και καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους βαθμούς δικαιοδοσίας (πρώτο, δεύτερο και τρίτο) στην περίπτωση που εκδοθεί  θετική πρωτόδικη απόφαση. Σε διαφορετική περίπτωση (δηλαδή αρνητικής πρωτόδικης Απόφασης) το κόστος για το παράβολο της Έφεσης (που πρέπει υποχρεωτικά να καταβληθεί ατομικά και υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου)  θα επιβαρυνθεί ατομικά ο υπάλληλος που θέλει να προχωρήσει.


Ø  Ως δικηγορική αμοιβή ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΕΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ, μόνο δηλαδή  για την περίπτωση θετικής δικαστικής έκβασης και αμετάκλητης είσπραξης των ποσών που διεκδικεί κάθε υπάλληλος  και όταν αυτά του καταβληθούν  ορίζεται ποσοστό 3,5 % επί του καθαρού ποσού των  τελεσιδίκως επιδικασθέντων αφού προηγουμένως αφαιρεθεί το ποσό που προκαταβλήθηκε για την κάλυψη της δικαστικής δαπάνης. 

Ø  Διαδικασία συμμετοχής : Κάθε ενδιαφερόμενος συμπληρώνει την  επισυναπτόμενη φόρμα και μαζί με το καταθετήριο του ποσού θα την στείλει  στο  email :info@perpataris.gr με την ένδειξη ΟΑΕΔ ΕΞΟΔΑ ΚΙΝΗΣΗΣ με κοινοποίηση στα emails:omosp.ypal.oaed@gmail.com και oel@oaed.gr. Τα χρήματα θα κατατίθενται  στο λογαριασμό του Δικηγορικού Γραφείου στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ : IBAN GR 1401 7155 8000 6558 1063 17 677. Η προθεσμία συμμετοχής είναι από την Παρασκευή 10 Μαρτίου έως την Πέμπτη 31 Μαρτίου. Μετά την καταβολή των χρημάτων θα ακολουθήσει η έκδοση των νόμιμων παραστατικών (ΦΠΑ 23 %).


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΣΩΝ
ΛΟΓΩ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΕΞΟΔΩΝ ΚΙΝΗΣΗΣ 2011-2016

ΕΠΩΝΥΜΟ..............................................................................................
ΌΝΟΜΑ..................................................................................................
ΌΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ......................................................................................
ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ…………………………………………………………….……………..………….…..
ΠΟΛΗ ………………………………………………ΝΟΜΟΣ ………………………………………..……..
ΤΑΧ. ΚΩΔΙΚΑΣ……………..…………………………………………………………………..…………….
ΤΗΛΕΦΩΝΑ:
ΕΡΓΑΣΙΑΣ: …...…………………………………………………………………
ΟΙΚΙΑΣ : ..….…………………………………………………………………..
ΚΙΝΗΤΟ :………………………………………………………email:............
ΑΦΜ: ………………………………………. ΔΟΥ : ………………….………………………….

ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ :
ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ:
ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ:
ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ:  
ΗΜΕΡΟΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ : ……………./…………./……………….



12 σχόλια:

  1. Ο περπαταρης μας πηρε εργολαβια??? Αυτος ειχε κ τα stage κ ουδεμια εξελιξη!!θα λογοκριθω???αυτος κ τα μεταπτυχιακα διδακτρα??? Αλλη διαδικασια πιο αξιοκρατικη δεν υπαρχει πλην της απευθειας αναθεσης??? Το ποσο ειναι μεγαλο!!!θα λογοκριθω ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαβάστε προσεκτικά την ανακοινωςη, τρεις προσφορές, η πιο συμφέρουσα ηταν αυτη

      Διαγραφή
  2. Σε τι συνολικο ποσο ζητηθηκε προσφορα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα ίδια δεδομένα εκτέθηκαν σε όλους, οι προσφορές υπάρχουν για όποιον επιθυμεί να της δει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έπρεπε η προσφύγει να εχει γίνει απο καιρό, οι δικηγόροι δηλαδή εχουν μεγαλύτεροι κίνηση απο εμάς; Τεσπα

      Διαγραφή
  4. Να τα ανεβασετε στο μπλοκ!διαφανεια! Το ποσο αληθεια πιο ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και γιατί ερωτώ εγώ ο απλός συνάδελφος να μην πάμε κατ επιλογή σε Κατά τόπους δικηγορικά γραφεία,εφόσον υπάρχει ήδη θετική απόφαση?Γιατί θα πρέπει τα ίδια αρπαχτικά να επωφελούνται πάντα!Ο ίδιος και επί ΠΑΣΟΚ και επί νδ και ΣΥΡΙΖΑ Τώρα!έλεος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο κάθε ένας μπορει φυσικά να επιλέξει όποιον θέλει, όπου θέλει και με οποία αμοιβή θέλει, μια πρόταση έγινε απο τις ομοσπονδίες Κσι τιποτα παραπάνω!

      Διαγραφή
  6. Για τους υπαλλήλους που σήμερα είναι συνταξιούχοι τι γίνεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπορούν να συμμετέχουν κανονικά για το διάστημα που ηταν εργαζόμενοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έχει δοθεί παράταση ή έληξε η προθεσμία στις 31 Μαρτίου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή