oaednews

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Πορεία 220 χιλιομέτρων μέχρι την Αθήνα ετοιμάζει ο Κ. Πελετίδης κατά της ανεργίας

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε η πρόταση της δημοτικής αρχής στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανεργία, η οποία περιλαμβάνει
και πορεία 220 χιλιομέτρων έως το Σύνταγμα στην Αθήνα, το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου.
Είναι, κατά κοινή ομολογία, μια πρωτοφανής για τα δεδομένα της πόλης πρωτοβουλία, με εξόφθαλμο, βέβαια, πολιτικό υπόβαθρο.
Οπως αναφέρεται στην εισήγηση του δημάρχου Κώστα Πελετίδη θα είναι μια πορεία αγώνα, στην οποία θα κληθούν να συμπαρασταθούν, «σε από κοινού διεκδίκηση και τους δημάρχους και τα δημοτικά συμβούλια τους χώρας, και ιδιαίτερα τους δήμους από τα όρια των οποίων θα περνά η πορεία. Θα ζητηθεί από τις δημοτικές αρχές και φορείς να ενισχύσουν, να βοηθήσουν, να διευκολύνουν την πορεία στα ζητήματα διαμονής, διατροφής». Στους ενδιάμεσους σταθμούς θα γίνονται συναντήσεις, εκδηλώσεις κ.λπ.
Το θέμα («Ανεργία και διεκδίκηση μέτρων προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους») εισηγήθηκε ο Κ. Πελετίδης, παραθέτοντας ανησυχητικά στοιχεία της ανεργίας για την Πάτρα: «Ο εργαζόμενος δεν είναι σκυλάκι που χοροπηδάει και του δίνεις το κόκαλο για συγχαρητήρια. Δεν είναι λύση να τον αφήνεις άνεργο και να του δίνεις συσσίτιο. Είναι ντροπή να στέκονται μπροστά σου νέοι άνθρωποι και να ζητάνε συσσίτιο γιατί δεν έχουν δουλειά. Να σου λένε θέλω να μου δώσεις να φάω, αλλά να μην το μάθει κανένας. Το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων δεν μπορεί να παρακολουθεί αδιάφορα χιλιάδες νέους ανθρώπους να θέλουν να ανοίξουν τα φτερά τους, να ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες, να γευτούν τη ζωή τους και να εμποδίζονται απ' αυτούς που κάνουν κουμάντο στον τόπο μας». Την εισήγηση του δημάρχου ψήφισαν η παράταξη της πλειοψηφίας («Λαϊκή Συσπείρωση»), η παράταξη «Ανυπότακτη Πολιτεία», η παράταξη «Κοινοτικόν» και η παράταξη «Ολοι μαζί για την Πάτρα».
Τις δικές τους προτάσεις, ψήφισαν οι παρατάξεις «Νέα Πόλη», «ΡΑΠ - Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη», «Τώρα για την Πάτρα» και «Πάτρα Δική μας Πόλη».
Σημαντική ήταν η παρουσία και η συμβολή στην ουσία της συνεδρίασης, των πολλών φορέων πόλης και νομού που παρέστησαν στη συνεδρίαση.
Οι περισσότεροι τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση και στο σύνολό τους, ανεξαρτήτως αν κατέθεσαν τις δικές τους απόψεις και θέσεις, ανακοίνωσαν ότι θα θέσουν το θέμα της ανεργίας, έτσι όπως το εισηγήθηκε ο δήμαρχος Πατρέων, στα ΔΣ των φορέων που εκπροσωπούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου