oaednews

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Συνάντηση Ομοσπονδιών ΟΑΕΔ, με Αντωνοπούλου

 Συνάντηση με την Αναπληρώτρια Υπουργό Καταπολέμησης της Ανεργίας κ. Αντωνοπούλου πραγματοποίησαν σήμερα η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ και η Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επίσκεψης της Υπουργού στον ΟΑΕΔ, παρουσία της Διοικήτριας του Οργανισμού, κ. Καραμεσίνης.
Στη συνάντηση τέθηκαν εκ νέου όλα τα ζητήματα που αφορούν στον Οργανισμό με στρατηγικό ζήτημα την απόδοση των πάσης φύσεως εισφορών, δηλαδή της εισροής στον ΟΑΕΔ των πόρων που αποδίδουν εργαζόμενοι και εργοδότες, έτσι ώστε να μπορέσει ο ΟΑΕΔ να ασκήσει ολοκληρωμένη πολιτική. Ζητήθηκε παρέμβαση ενόψει μάλιστα της δημιουργίας ενιαίου φορέα κοινωνικής ασφάλιση. Η κ. Αντωνοπούλου απάντησε πως το ζήτημα εξετάζεται....
Ζητήθηκε, επίσης, η ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος μας για ενίσχυση του προσωπικού και   η συνδρομή της Υπουργού. Ενημερωθήκαμε ότι βρίσκεται «προ των πυλών» η πρόσληψη 360 μόνιμων  εργασιακών συμβούλων για την ενίσχυση των ΚΠΑ.

Για το ζήτημα της –πολύπαθης-  κατάρτισης θέσαμε το ζήτημα της πιστοποίησης και ενεργοποίησης των ΚΕΚ ΟΑΕΔ, έτσι ώστε να μπορέσουν να υλοποιήσουν προγράμματα και να λειτουργήσουν εξισορροπητικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όπως αυτός διαμορφώνεται στα ιδιωτικά ΚΕΚ. Η Υπουργός συμφώνησε ως προς τη σπουδαιότητα του θέματος.  
Για το ζήτημα των προγραμμάτων,  εκτός από τα γνωστά και δημοσιοποιημένα, συζητήθηκαν  προγράμματα που θα έχουν  σχέση με το προσφυγικό και τη ΓΔΕΒ.
Τέθηκε, ακόμα το ζήτημα της λειτουργίας των ΕΠΑΣ, και η ενίσχυσή τους με προσωπικό. Δεσμεύθηκε ως προς τη  συνέχιση της λειτουργίας τους εν αναμονή μάλιστα σχετικής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Υπήρξε, τέλος, γενικότερη συζήτηση για τη δομή και τη λειτουργία του Οργανισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου