oaednews

Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016

Προειδοποίηση Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προς ηγεσία ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α.: "Συναντήστε μας αλλιώς..."

Για «περιθωριοποίηση» κατηγορεί την ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., με αφορμή τη μη κλήση της, προς ακρόαση των θέσεων της, στα δύο σημαντικά Νομοσχέδια του Υπουργείου «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, βαθμολογική διάρθρωση θέσεων, συστήματα αξιολόγησης, προαγωγών και επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια-Αξιοκρατία) και αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης» και «Μέτρα για την επιαλλιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις».

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., στην ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για "εκκρεμή" αιτήματα - διεκδικήσεις των εργαζομένων στην Τ.Α., «που πρέπει να επιλυθούν, άμεσα, μέσα από διάλογο», προειδοποιώντας στην αντίθετη περίπτωση, για μια... μη τυπική επίσκεψη στο Υπουργείο...
«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Μπαλάφας και Χριστόφορος Βερναρδάκης απέδειξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα πως δεν επιθυμούν ούτε να συνομιλούν, ούτε να συνεργάζονται με την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. Τους υπενθυμίζουμε απλά πως ο διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων έχουν ως σκοπό την επίλυση πολλών και μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός και δεν εντάσσεται στο πλαίσιο της... κοινωνικής συναναστροφής», τονίζει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία και προσθέτει:

«Τους προειδοποιούμε πως αυτή η τακτική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ… και δεν θα γίνει αποδεκτή από τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Η προκλητική συμπεριφορά της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης σε συνδυασμό με το γεγονός πως παρά τις δεσμεύσεις της ακόμα και για ζητήματα, όπως η μη επίλυση της καταβολής της "υπερβάλλουσας μείωσης", της αθέτησης της δέσμευσης για ξεχωριστό τρόπο αξιολόγησης και κρίσεις Προϊσταμένων των εργαζομένων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της μισθολογικής και βαθμολογικής καθήλωσης των εργαζομένων Δ.Ε. με εμπειρία, της σταδιακής μισθολογικής περικοπής (έως το 2017) του επιδόματος Β.Α.Ε. δεν μπορεί να γίνει ανεκτή ούτε από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., αλλά και ούτε από το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Ο διάλογος για την επίλυση των προβλημάτων δεν είναι πολιτική επιλογή… Επιβάλλεται. Εάν αυτό το δρόμο θέλουν… αυτόν θα λάβουν. Η Ομοσπονδία ουδέποτε παρακάλεσε στον παρελθόν. Δεν θα το πράξει και τώρα. Έχουμε μάθει να είμαστε διεκδικητικοί, και πολλές φορές σκληροί. Εάν αυτό το μονοπάτι μας δείχνουν… αυτό θα διαβούμε. Άλλωστε, για μας… είναι γνώριμα μέρη!!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου