oaednews

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

VOUCΗER ΞΑΝΑ! (Είσαι άνεργος ; Πιστοποίησε την ανεργία σου !)



ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                                             7/ 12  /2016
ΕΡΜΟΓΕΝΗΣ 10
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                                                                       αρ. πρωτ. 60
ΤΗΛ FAX 2410-564501
Τηλ επικοινωνίας: 2431039900
εmail:eyoaedke@oaed.gr                   Προς :  1) Τα μέλη της Ένωσής μας
                            Έδρες τους



VOUCΗER ΞΑΝΑ!
(Είσαι άνεργος ; Πιστοποίησε την ανεργία σου !)



Συνάδελφοι/σες

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση για πολλοστή φορά να πρέπει να καταγγείλουμε την εφαρμογή και υλοποίηση  ψευδοπρογραμμάτων εκπονούμενα από το Υπουργείο Εργασίας.  Αυτή τη φορά προκυρήχθηκε πρόγραμμα για  23.000 ανέργους, ηλικίας 29-64 ετών, που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κατάρτισης, Πιστοποίησης και Απασχόλησης σε κλάδους αιχμής της ελληνικής οικονομίας, τα λεγόμενα προγράμματα voucher.

Δυστυχώς εμφανίστηκαν ξανά για να κατασπαταληθούν  πόροι που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν στον ΟΑΕΔ. Ο Οργανισμός θα μπορούσε με αυτά τα χρήματα να  υλοποιήσει προγράμματα απασχόλησης σε μια εποχή που η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη από δράσεις σοβαρές, αλλά  πολύ περισσότερο αποτελεσματικές. Εμφανίστηκαν ξανά για να διαχειριστούν στρεβλά, ένα εργατικό δυναμικό αποξενώνοντάς το από την φύση της εργασίας, την έννοια του μισθού.!!!  
Δυστυχώς αποτελεσματικότητα δεν πρόκειται να υπάρξει, γιατί και τα προηγούμενα προγράμματα αυτού του είδους απέτυχαν. Δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης, αλλά δυστυχώς το καινούριο και καινοτόμο που φέρνει αυτό το πρόγραμμα είναι η πιστοποίηση πλέον της ανεργίας.
Είναι πλέον κατανοητό, και αποδεδειγμένο ότι τέτοιου είδους προγράμματα είναι λανθασμένα για την ελληνική περίπτωση, έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ένα εργατικό δυναμικό που ο κύριος λόγος που δεν είναι ενταγμένο στην αγορά εργασίας σε αντίθεση με τις άλλες χώρες τις Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης δεν είναι η έλλειψη κατάρτισης, εκπαίδευσης, αλλά η απουσία θέσεων εργασίας.
Ζητάμε για άλλη μια φορά την κατάργηση αυτών των προγραμμάτων. Να σταματήσει πλέον αυτή η διακομματική πολύχρωμη κοροϊδία στις πλάτες των ανέργων.
Την κατάργηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, που το μόνο που κάνουν είναι να ανακυκλώνουν την ανεργία.
Την ενίσχυση του ΟΑΕΔ με πόρους, έτσι ώστε να μπορεί να παρεμβαίνει με πολιτικές απασχόλησης σε μια αγορά εργασίας με τεράστια πλέον δομικά προβλήματα.
Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους και ιδιαίτερα εκπροσώπους εργαζομένων που χειρίζονται site να μην διαφημίζουν τα  προγράμματα voucher και αν υπάρχουν στις ιστοσελίδες τους είδη αναρτημένα να τα κατεβάσουν, προσφέροντας έτσι πολύτιμες υπηρεσίες στους ανέργους αλλά και στον ίδιο τον Οργανισμό, το κοινό σπίτι όλων μας.





Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                                                Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                      Μακρή Κλεονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου