oaednews

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Κατάθεση τροπολογίας για παραίτηση ΟΑΕΔ απο άσκηση ένδικων μέσων

Αίτημα κατάθεσης Τροπολογίας για παραίτηση ΟΑΕΔ από  άσκηση ενδίκων μέσων

Μετά την ψήφιση του Ν. 4440/2-12-2016 και συγκεκριμένα του άρθρου 47, επανερχόμαστε σ’ ένα διαρκές, δίκαιο και βάσιμο αίτημα της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, την ένταξη των συναδέλφων που για χρόνια εργάζονται στον ΟΑΕΔ με δικαστικές αποφάσεις (πρ. stage), στο μόνιμο δυναμολόγιο του Οργανισμού.

Οι συνάδελφοι που εργάζονται/εργάστηκαν με δικαστικές αποφάσεις στον Οργανισμό, έχουν αποκτήσει μεγάλη εργασιακή εμπειρία και προσφέρουν ακριβώς το ίδιο έργο με εργαζόμενους που έχουν μόνιμη εργασιακή σχέση, καλύπτουν δε κατά κοινή ομολογία πάγιες και διαρκείς ανάγκες και τυχόν απομάκρυνσή τους θα δημιουργούσε  σοβαρά λειτουργικά προβλήματα στον Οργανισμό. 
Για τους παραπάνω λόγους σας αποστέλλουμε εκ νέου πρόταση τροπολογίας, προκειμένου να κατατεθεί άμεσα και να λήξει αφενός μια εργασιακή ομηρία ετών των εργαζομένων με συγκεκριμένες αποφάσεις και αφετέρου να μην υπάρχει ο κίνδυνος απομάκρυνσής τους,  δημιουργώντας σ αυτήν την περίπτωση έντονα λειτουργικά  προβλήματα στις υπηρεσίες του Οργανισμού. Η αποδοχή της συγκεκριμένης τροπολογίας δημιουργεί συνθήκες ισότητας σε σχέση με άλλες   ανάλογες διατάξεις που έχουν γίνει ήδη νόμος του κράτους.
Τροπολογία:

«Με Απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ύστερα από πρόταση του ΔΣ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και γνώμη της Επιτροπής της παρ. 1 περίπτωση β΄ του άρθρου 6 του Ν. 3086/2002 (Α΄ 324), το Ελληνικό Δημόσιο δύναται να παραιτηθεί από την άσκηση ενδίκων μέσων ή από ήδη ασκηθέντα ένδικα μέσα κατά δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες διατάσσεται η παραμονή ή η επάνοδος εργαζομένων σε υπηρεσίες του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Η πρόταση του ΔΣ του ΟΑΕΔ πρέπει να είναι ειδικά αιτιολογημένη ως προς την αναγκαιότητα για την εύρυθμη λειτουργία και τη  στελέχωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) και να αναφέρεται ειδικώς στην ύπαρξη πιστώσεων στον προϋπολογισμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).»

Παρακαλούμε να κάνετε δεκτό το αίτημά μας.


Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος                  Ο Γ. Γραμματέας
Μακράκης     Γεώργιος           Σπύρου Σπύρος


5 σχόλια:

  1. ΜΕΓΙΣΤΗ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΕΝΔΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΓΑΣΘΕΙ ΜΕ STAGE ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ.
    Η ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΛΕΣΕΙ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ;
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΑΡΑΚΑΛΩ...ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ...ΕΚΦΡΑΖΕΣΤΕ ΩΣ ΠΡΩΗΝ STAGE'H ΩΣ TAKTΙΚΟΣ-ΜΟΝΙΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ?...
      ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ..ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΣΚΕΠΤΕΣΤΕ!!!
      ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΗ Η ΔΙΩΞΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ? ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ( ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΤΙ Η ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΧΤΕΙ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ )?

      ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ


      Διαγραφή
    2. Θα συμφωνησω απολυτα με το πρωτο συναδελφο... γιατι απλα εγραψε κατι που το σκεφτονται πολυ...

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΒΡΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ 650.000 ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ (ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΤΟΤΕ Ο ΟΑΕΔ) ΚΑΙ ΑΦΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΞΩ ΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΟ-ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΙ (ΓΙΑΤΙ, ΜΑΛΛΟΝ ΘΕΩΡΗΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟΣΟ "ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ"), ΑΣ ΓΙΝΕΙ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΕ ΕΥΝΟΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΩΡΑΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή