oaednews

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση Ομοσπονδίας για το ΟΠΣ

Με αφορμή τα συνεχιζόμενα προβλήματα στη λειτουργία του Ο.Π.Σ., τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις της Ομοσπονδίας και την έλλειψη ξεκάθαρων απαντήσεων  από τη μεριά της Διοίκησης,   το ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, συνεδρίασε και  αφού εκτίμησε  την όλη κατάσταση, τις δίκαιες διαμαρτυρίες και την αγανάκτηση των συναδέλφων αλλά και των πολιτών,  αποφάσισε  σε συνέχεια και των προηγούμενων ανακοινώσεών μας, τα εξής:
  1. Την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 15/12, σε περίπτωση που έως τότε δεν έχει ομαλοποιηθεί πλήρως και οριστικώς η λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων.
  2. Τη διερεύνηση του ενδεχόμενου υποβολής μηνύσεως στις Εταιρείες που διαχειρίζονται τα Πληροφοριακά Συστήματα.
Ζητούμε από τη Διοίκηση να  απαντήσει δημόσια σχετικά με τις δυσλειτουργίες του ΟΠΣ και τις ενέργειες που έχει κάνει για την επίλυσή τους. Ζητάμε, επίσης, να μας επιδώσει άμεσα τις συμβάσεις που έχουν συναφθεί με τις συγκεκριμένες εταιρείες, καθώς και να μας γνωστοποιήσει αν υπάρχουν ρήτρες κακής εφαρμογής.
Ζητούμε  επιπλέον να δρομολογηθεί κοινή συνάντηση μεταξύ Διοίκησης , Ομοσπονδίας και εταιρειών.
Η υπομονή εργαζομένων και συναλλασσομένων έχει εξαντληθεί! Τα συνεχιζόμενα προβλήματα του ΟΠΣ δημιουργούν κάκιστη εντύπωση για την εικόνα του Οργανισμού και οδηγούν στα άκρα τις σχέσεις πολιτών και υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχει καμιά ευθύνη των συναδέλφων, οι οποίοι έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με αγανακτισμένους πολίτες.
Κανένα πρόγραμμα αναδιοργάνωσης  δεν πρόκειται να επιτευχθεί, κανένα όραμα για τον οργανισμό δεν μπορεί να πάρει σάρκα και οστά όταν τα βασικά υποστηρικτικά εργαλεία «αδειάζουν» καθημερινά τους υπαλλήλους. 
Ο ΟΑΕΔ πρέπει να προσανατολιστεί στην απαγκίστρωση του από τους ιδιώτες και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει.
Τιμώντας, τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων, αλλά και τον ρόλο του ΟΑΕΔ όπως τον διεκδικούμε, δηλώνουμε ότι οι ενέργειες της Ομοσπονδίας περνάνε στο επόμενο  στάδιο!


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                      Ο Γ. Γραμματέας



Μακράκης Γεώργιος               Σπύρου Σπύρος

14 σχόλια:

  1. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ "ΨΗΜΕΝΟΣ" ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΔΕ ΘΑ ΔΟΥΜΕ.
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΩΣ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ ΘΕΣΑΚΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΡΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας όπσονται οι αγανακτισμένοι πολίτες...
    Ας όπσονται τα εξαντλημένα στελέχη του ΟΑΕΔ...

    Ήρθε επιτέλους η ώρα , η Διοικηση του ΟΑΕΔ, να συνεκτιμήσει στην αυτοαξιολόγησή του Οργανισμού και το "Πείτε μας τη γνώμη σας "των στελεχών του...


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά παιδιά ...!
    Θα τους τρομάξουμε!
    Και θα γυρίσουν .... πλευρό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΕΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΕΤΣΙ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ? ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ?
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ?
    ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΟΥΝ ΜΗΧ-ΣΗ , ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ,+ Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟ ΠΛΗΡ. ΣΥΣΤΗΜΑ. ΓΙΑΤΙ
    ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μας άφησε χρόνους το ΟΠΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΟΣΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΙ ΤΕΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑ ΤΕΛ ΕΠΑΛ ΚΕΚ ΤΟ ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΕΣΩ Η/Υ ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΟΛΑ ΜΕΣΩ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΠΩΣ ΟΙ ΔΟΥ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΛΠ ΜΕΣΩ ΚΕΠ Η ΜΕΣΩ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Η ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΕΛΕΟΣ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ Η/Υ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ ΕΥΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πείτε κάτι κα Διοικήτρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΟΠΩΣ ΟΙ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΚΟΙΝΟ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΣΧΟΛΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΝΙΑΡΧΟΥ ΚΛΠ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΠΟΝΗΣΟΥΝ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΟΣ ΕΛΕΟΣ ΤΟΣΟ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ

      Διαγραφή
    2. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ? ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Η ΟΠΟΙΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ Ή ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΜΕ Υ/Δ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ. ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ. Ή ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ Ή ΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΕ. ΕΛΕΟΣ. ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ. ΑΣΧΕΤΑ ΠΟΥ Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΟΡΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ, ΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ ΑΣ ΔΟΥΛΕΨΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΑΔΕΙΑ ΚΑΝΟΝΙΚΗ. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΘΑΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΕ ΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΟΛΟΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.

      Διαγραφή
  8. Μια από τις δημόσιες παρεμβάσεις μας για τα ΟΠΣ από το 2014

    Αρ. Πρωτ. 124 / 7-10-2014

    Προς τις Ενώσεις Μέλη μας

    Προς Όλες τις Υπηρεσίες

    Θέμα: "Στο έλεος του πληροφοριακού συστήματος"

    Στο έλεος του πληροφοριακού συστήματος βρίσκονται καθημερινά οι υπάλληλοι του Οργανισμού, αλλά και οι πολίτες που συναλλάσσονται με τον ΟΑΕΔ. Είναι αδιανόητο το γεγονός ότι εν έτει 2014 τα ακριβοπληρωμένα πληροφοριακά συστήματα «σέρνονται» πάνω στην αξιοπρέπεια των υπαλλήλων, στο κύρος του Οργανισμού και στα δικαιολογημένα νεύρα των πολιτών που προσέρχονται για συναλλαγή. Η πολυδιαφημιζόμενη ηλεκτρονική διακυβέρνηση μένει στην ουσία «στα χαρτιά». Το θέμα το έχουμε επισημάνει πολλές φορές, αλλά λύση δεν έχει δοθεί.

    Εκτός των άλλων, οι υπηρεσίες μας υποφέρουν από ελλείψεις στα αυτονόητα. Να σημειώσουμε ότι γίνεται «έρανος» μεταξύ των υπαλλήλων των υπηρεσιών, προκειμένου να αγοραστούν αναλώσιμα… Εκτυπωτές δεν λειτουργούν, χαρτί Α4 δεν υπάρχει, φωτοτυπικά δεν λειτουργούν και το ΟΠΣ παίζει με τα νεύρα μας.

    Επειδή το πρόβλημα έχει ξεπεράσει κάθε ανεκτό όριο
    Επειδή αύριο ξεκινούν οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ 25-64 και αναμένεται να υπάρχει τεράστιο ενδιαφέρον, καλούμε τη Διοίκηση να λάβει τα μέτρα της…
    Επειδή όλα αυτά οδηγούν τον Οργανισμό δεκαετίες πίσω,
    Καλούμε τη Διοίκηση να δώσει άμεση λύση στα πρακτικά αυτά ζητήματα, για τα οποία δεν απαιτείται όραμα, ανακοινώσεις και διαφήμιση… Ας ξεκινήσει από τα βασικά…

    Για το ΔΣ

    Ο Πρόεδρος Ο Γ.Γραμματέας

    Μακράκης Γεώργιος Ρέππας Ιωάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κλειστέ το να τελειώσουμε. Ποια σύζευξη προσφορας &ζήτησης?? Ποια εκπαίδευση προσωπικού?? Που έπιασε τόπο σ'αυτο τον οργανισμό η "φωνη" των εργαζομενων στις καθημερινές δυσκολίες τους??? Κλειστε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ αυτό που κάνουν απο τη Διοίκηση
    Κάθε Σαββατοκύριακο υποτίθεται ότι κάνουν αναβάθμιση στο ΟΠΣ και όλως τυχαίως την επόμενη εβδομάδα το ΟΠΣ ή σέρνεται ή είναι ανύπαρκτο για ώρες. Σε αρκετές υπηρεσίες συνάδελφοι παραμένουμε μετά τη λήξη του ωραρίου μας προσπαθώντας να δουλέψουμε τις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ή και ΧΙΛΙΑΔΕΣ αιτήσεις επιδότησης ανεργίας που έχουμε απο τους απολυμένους απο τα ξενοδοχεία σε Όλη τη Ελλάδα. Πιστεύοντας ότι είναι πιθανότερο ΤΟ ΟΠΣ να λειτουργεί καλύτερα μετά τις 3:00 μμ παραμένουμε για ώρες προσπαθώντας να ολοκληρώσουμε τις εκρεμμότητες μας. Και έρχεται email Πέμπτη μεσημέρι μετά τις 3:00 μμ που μας λέει ότι σήμερα Παρασκευή απο τις 4:00 μμ μέχρι και τη Δευτέρα το πρωί τις 7:00 πμ δεν θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε το ΟΠΣ γιατι θα γίνεται ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ( Ο θεός να βάλει το χέρι του)
    Ελάτε εσείς απο τη Διοίκηση ΟΛΟΙ οι καρεκλοκένταυροι να βγάλετε αποφάσεις ανεργίας χωρίς ΟΠΣ και να αντιμετωπίσετε την ΟΡΓΗ των Ανέργων ΑΛΛΆ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΈΛΦΩΝ που αδυνατούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους επειδή κάποιοι στη Διοίκηση ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΟΠΣ.
    Ζητάμε να παρέμβει άμεσα η Διοικήτρια και να καταλογίσει ευθύνες όπου πρέπει διαφορετικά ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ
    Δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση
    Διαφορετικά ας πάμε ΟΛΟΙ σπίτια μας έτσι κι αλλοιώς το μαγαζάκι πάει για κλείσιμο.Οποιος δεν το βλέπει ΖΕΙ ΑΛΛΟΥ
    ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 24/11/2016 ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ.
    ΤΟ ΟΠΣ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ.
    ΤΟ ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΗ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ. ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΛΟΓ/ΣΜΟ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΛΟΓ/ΣΜΟ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΣΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή