oaednews

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Δυο προγράμματα κατάρτισης για για 50 μέλη της Ένωσης Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας.

 Την υλοποίηση δυο (2) προγραμμάτων κατάρτισης, διακοσίων (200) ωρών το κάθε ένα, για 50 μέλη της Ένωσης Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας, με τίτλο: «Εργάτες Αρχαιολογίας (ανασκα- φείς και αναστήλωσης)» αποφάσισε το ΔΣ του ΟΑΕΔ.

 Το πρόγραμμα έχει ως στόχο οι καταρτιζόμενοι να εξοικειωθούν σε νέες μεθόδους ανασκαφής και ανα- στήλωσης. Ενδεικτικά τα θέματα του προγράμματος κατάρτισης είναι:
• Γενικές γνώσεις Ιστορίας με σαφείς διαχωρισμούς στις περιόδους(προϊστορικά, αρχαϊκά, κλασικά, βυζαντινά, οθωμανικά, νεότερα).

 • Τρόποι ανασκαφής, αναγνώριση πιθανών ευρημάτων και υποστρωμάτων.
 • Τρόπος ανοίγματος ταφής και αποτύπωσης αυτής.
 • Γενικές γνώσεις τεχνικών συντήρησης.
 • Γενικοί κανόνες υγιεινής και ασφαλείας. Η υλοποίηση των προγραμμάτων θα γίνει στις δομές του ΚΕΚ Θεσσαλονίκης για το θεωρητικό μέρος και σε ανάλογους χώρους που θα υποδειχθούν από την Ένωση Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτισμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας για το πρακτικό μέρος του προγράμματος. Οι καταρτιζόμενοι δεν θα λάβουν εκπαιδευτικό επίδο- μα και είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους.

Η επιλογή των καταρτιζομένων και του φορέα Πιστο- ποίησης Επαγγελματικών Προσόντων θα γίνει από την Ένωση Εκτάκτου Προσωπικού του Υπουργείου Πολιτι- σμού Αρχαιολογικής Υπηρεσίας Μακεδονίας - Θράκης και Θεσσαλίας, σύμφωνα με τις διαπιστωμένες ανάγκες επανακατάρτισης.

 Το συνολικό κόστος κάλυψης εκπαιδευτικών δαπανών, θα ανέλθει στο ποσό των 20.150 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 12.350€ θα βαρύνει τον ΚΑΕ 2659 του έτους 2016 και 7.800 € αποτελούν κόστος ωρομίσθιου εκπαι- δευτικού προσωπικού. Το συνολικό κόστος αναλύεται ως εξής: 50 καταρτιζόμενοι x 200 ώρες x 2,015 ευρώ μέσο ωρι- αίο κόστος ανά άτομο και περιλαμβάνει εκτός του κό- στους του ωρομισθίου προσωπικού, δαπάνες υλοποίη- σης εκπαίδευσης (εκπαιδευτικό υλικό και μέσα, δαπάνες διατροφής π.χ. τοστ, καφές κ.λπ.).
Επίσης περιλαμβάνει το κόστος πιστοποίησης των καταρτιζομένων (50 καταρτιζόμενοι x 200 €=10.000 €). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από εκπαιδευτικό προσωπικό Πανεπιστημίου μέλη ΔΕΠ η ΕΠ ή από λοιπούς εκπαιδευτικούς με ειδίκευση στα συγκεκριμένα θέματα. Η επιλογή των εισηγητών θα γίνει με δημόσια ανοικτή προκήρυξη σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 191300 ΦΕΚ 576/Β/16-7-1996. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου