oaednews

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Λειτουργών ΟΑΕΔ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑ.Σ

Συναδέλφισσες, οι

Μετά από συντονισμένες και επίπονες προσπάθειες, καταφέραμε να περάσει νομοθετική ρύθμιση στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα, που αφορά στην παράταση της λειτουργίας των ΕΠΑ.Σ μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022.
Η επαναλειτουργία των  σχολών που καταργήθηκαν με τον νόμο 4186/2013, είναι μεγάλη επιτυχία του συνδικαλιστικού μας κινήματος.

Παράλληλα θεσμοθετήθηκαν :

1.Η επιλογή Διευθυντικών στελεχών στις Μονάδες Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του ΟΑΕΔ, με αξιοκρατικό  σύστημα  Διευθυντών και Υποδιευθυντών, το οποίο είναι παράλληλο με το σύστημα ,που εφαρμόζεται στο Υπουργείο Παιδείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των Σχολών και του κλάδου μας, κάτι που ανέκαθεν το διεκδικούσαμε συνδικαλιστικά.


2.Η  δυνατότητα ίδρυσης στον ΟΑΕΔ , Πειραματικών Σχολών Μαθητείας ( Π.ΕΠΑ.Σ) με κοινή απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Εργασίας, με σκοπό την εισαγωγή στις ΕΠΑ,Σ  Μαθητείας, νέων ειδικοτήτων, που είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας και παράλληλα προσφέρει  οφέλη στην απασχόληση των νέων, τόσο στα προγράμματα σπουδών (curricula) ,όσο και το περιεχόμενο Μαθητείας στην επιχείρηση.

Είμαστε σε συνεχή διαβούλευση για την ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην :
-Αξιοκρατική πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού των ΕΠΑ.Σ- ΙΕΚ
-Δυνατότητα πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών με πλήρη και μερική απασχόληση, από το επόμενο σχολικό έτος.
-Ολοκλήρωση πράξης Υπουργικού Συμβουλίου, για την έγκριση πρόσληψης ικανού αριθμού ωρομισθίων και αναπληρωτών , που θα ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων μας.
Συναδέλφισσες,οι

Τις ΕΠΑ.Σ τις κερδίσαμε  με αγώνα .Τίποτε δεν μας χαρίστηκε. Χρέος μας να  συνεχίσουμε να διεκδικούμε  , όσα αποφασίσαμε  στα συνέδρια μας με ενότητα και ομοψυχία, να παλεύουμε για την αναβάθμιση των σχολείων μας και την ποιότητα  της παρεχόμενης εκπάιδευσης στους μαθητές μας.
Το οφείλουμε στην ιδιότητά μας , στην κοινωνία , που στήριξε και στηρίζει τα σχολεία μας, στους μαθητές και στους γονείς τους, που μας επιλέγουν για τη ζωή τους!
                                            ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ     


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κ.ΣΤΑΜΟΥΛΟΣ                                                             Α.ΜΠΟΛΟΦΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου