oaednews

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Ημερίδα με στόχο τους νέους από την ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ ΑΓ. Αναργύρων


PDFΕκτύπωσηE-mail
oaed-epas-img-thumb
Στην ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ ΑΓ. Αναργύρων πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα: “Ο Θεσμός Μαθητείας μέσω των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ ως επένδυση για τους νέους και τις επιχειρήσεις”.

Το πρόγραμμα όπως μπορείτε να δείτε ήταν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αξίζουν Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και εμπνευστές αυτής της ιδέας. Πραγματικά θα ήταν πολύ ενδιαφέρον στο τέλος της σχολικής χρονιάς και πριν τις εξετάσεις να διεξάγονται τέτοιες ημερίδες που θα συμβάλουν στην κατάρτιση των μαθητών και αυριανών στελεχών της Ελληνικής κοινωνίας.
oaed-epas-img-01
Το σημαντικό ήταν ότι η Διεύθυνση του Σχολείου είχε την ιδέα να καλέσει εκτός από τους συνήθεις ύποπτους όπως Δημοτική αρχή και εκπροσώπους των εργοδοτών όπως ήταν ο Κος Γ, Μόφωρης από το Σύλλογο Μηχ. Αθήνας (ΣΙΣΕΜΑ) αλλά και παλιούς μαθητές που είχαν αποφοιτήσει από τη συγκεκριμένη σχολή και που είχαν την ευκαιρία να ανεβούν στο βήμα και να στείλουν το δικό τους μήνυμα.  Αυτό που στην πραγματικότητα μπορεί να δει ο αναγνώστης μας είναι ότι η Τεχνολογία και πάλι μας έχει προλάβει και τα παιδιά βρίσκονται προ μιας αναχρονιστικής βιβλιογραφίας και ξεπερασμένων ήδη εργαστηρίων.
Και πιστέψτε μας αν και εισηγητής το Ινστιτούτο ΙΔΕΕΑ με το Κο, Πέτρο Καραμπίλα Τεχν. Μηχ. Οχημάτων, θα κρατήσουμε την φωνή αγωνίας του προέδρου του ΣΙΣΕΜΑ ότι έτοιμος Μηχανικός Αυτοκινήτων στην αγορά εργασίας να επανδρώσει αντίστοιχες θέσεις που οι εργοδότες έχουν ανάγκη, στην πράξη δεν υπάρχει τελειώνοντας την σχολή του.
oaed-epas-img-03b
Και αυτό μάλλον σχετίζεται με την δική μας τοποθέτηση και του ότι η Τεχνική Επαγγελματική εκπαίδευση ήταν πάντα το αποκούμπι όλων των "αποτυχημένων" της Γεν. Εκπαίδευσης. Κι’ αυτό γιατί δυστυχώς καμία κυβέρνηση μετά την μεταπολίτευση δεν μπόρεσε να πείσει την Ελληνική Κοινωνία μετά το Β Παγκόσμιο Πόλεμο και την κατοχή που οι παππούδες μας ίσως και οι πατεράδες μας για κάποιους βίωσαν και όλοι θέλησαν να σπουδάσουν τα παιδιά τους Γιατροί, Δικηγόροι, Πολ. Μηχανικοί κλπ. αντί να τους κάνουν Ψυκτικούς Υδραυλικούς, Ηλεκτρολόγους ή Μηχανικούς Αυτοκινήτων.
Σήμερα αυτή διαμορφωμένη κατάσταση έχει οδηγήσει την επιστημονική αφρόκρεμα των νέων μας να ζει και να εργάζεται στο εξωτερικό και σε λίγο θα είμαστε μια χώρα γερόντων που πραγματικά ας ευχηθούμε κάποια από τα παιδιά μας να το παλέψουν στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα εν συντομία:

"Ο Θεσμός Μαθητείας μέσω των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ ως επένδυση για τους νέους και τις επιχειρήσεις"
17:00 – 17:15: Έναρξη Ημερίδας και Χαιρετισμός από την Προϊσταμένη Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης (Α2) ΣΑΚΚΑ ΝΑΤΑΣΣΑ.
17:15 – 17:45: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ – ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

17:45 – 18:00: ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Διευθυντής ΕΠΑ.Σ  Μαθητείας Αγίων Αναργύρων.
ΘΕΜΑ: “Ο Θεσμός Μαθητείας μέσω των ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ ως επένδυση για τους νέους και τις επιχειρήσεις”.

18:00 – 18:20: ΜΠΑΡΤΣΩΚΑ ΜΑΡΙΑ - Προϊσταμένη τμήματος Διεύθυνσης Αρχικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Α2).
ΘΕΜΑ: “Τα Γραφεία Διασύνδεσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ως συνδετικός κρίκος της Μαθητείας ΟΑΕΔ με την τοπική αγορά εργασίας και την κοινωνία”.
18:20 – 18:40: ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - Εκπρόσωπος του ΚΠΑ2 Αγίων Αναργύρων – Ιλίου.
ΘΕΜΑ: “Ο ΟΑΕΔ και οι συμβουλευτικές υπηρεσίες”.
18:40 – 19:00: ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ - Κοινωνική Λειτουργός ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Αγίων  Αναργύρων.
ΘΕΜΑ: “Τρόποι ορθής συμπεριφοράς στο χώρο εργασίας”.
19:00 – 19:20: ΜΟΦΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ – Πρόεδρος και ΚΑΦΕΝΤΖΗΣ ΦΩΤΗΣ – Ταμίας του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Μηχανών Αυτοκινήτων (ΣΙΣΕΜΑ).
ΘΕΜΑ: “Η απασχόληση των μαθητών στα συνεργεία αυτοκινήτων”.
19:20 -  19:50: ΚΑΡΑΜΠΙΛΑΣ ΠΕΤΡΟΣ – Επιστημονικός Συνεργάτης των εκδόσεων ΙΔΕΕΑ και του περιοδικού “Το Συνεργείο του Αυτοκινήτου”.
ΘΕΜΑ: “Μελλοντικές τεχνολογίες στο αυτοκίνητο”.
19:50 – 20:00: ΛΟΥΚΙΣΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Εργολάβων Ηλεκτρικών Έργων Αττικής (ΣΕΗΕΑ).
20:00 – 20:30: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΔΗΜΩΝ, ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΑΣ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ.
oaed-epas-img-02
Μπράβο στον Κο Παππά Διευθυντή του Σχολείου αλλά και στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ για την πρωτοβουλία. Μακάρι ημερίδες τέτοιου είδους να γίνουν θεσμός!   
Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 18 Μάιος 2016 09:02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου