oaednews

Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ:«Περί Οργανογράμματος ΟΑΕΔ ή αλλιώς το Γεφύρι της Άρτας….

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Αρ. Πρωτ. 233 / 26 -5 – 2016
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες

Θέμα: «Περί Οργανογράμματος ΟΑΕΔ ή αλλιώς το Γεφύρι της Άρτας….
Δυο και πλέον χρόνια μετά την αποστολή του σχεδίου Οργανογράμματος από τον  ΟΑΕΔ στο ΥΔΜ και στο ΚΥΣΥΜ - ερήμην των εργαζομένων - η τωρινή Διοίκηση έρχεται να μας δώσει για διαβούλευση τη δική της πρόταση…
Έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Ø  Η εκπόνηση του νέου Οργανογράμματος του ΟΑΕΔ είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα reengineering και οι ιδιώτες που είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο έργο πληρώθηκαν με τεράστια ποσά
Ø  Το σχέδιο του Οργανογράμματος της αναδόχου εταιρείας δεν δόθηκε ποτέ στους εργαζόμενους, με τη δικαιολογία ότι δεν το υιοθετούσε η Διοίκηση και ότι ήταν ένα ασαφές  και χαώδες κείμενο.
Ø  Μετά την παράδοση του σχεδίου Οργανογράμματος από την ιδιωτική εταιρεία στη Διοίκηση του ΟΑΕΔ έχει παρέλθει σχεδόν μισός χρόνος. Κατά το χρονικό αυτό διάστημα η Διοίκηση επεξεργάζεται τη δική της πρόταση - πάλι ερήμην των εργαζομένων…
Στις 24 Μαΐου 2016 λοιπόν, εστάλη το πολυαναμενόμενο Οργανόγραμμα στο email της Ομοσπονδίας με προθεσμία διαβούλευσης και κατάθεσης προτάσεων μέχρι 15/6.
Υπάρχει, δηλαδή, εξαρχής μια διαφορετική αντίληψη για το τι σημαίνει Οργανόγραμμα, αλλά και τι σημαίνει διαβούλευση.
          Για εμάς, τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ, το Οργανόγραμμα θα έπρεπε να αποτελεί και να αποτυπώνει το στρατηγικό σχέδιο τον προσανατολισμό και το στόχο του Οργανισμού και να αναλύει τον τρόπο υλοποίησής του.
Θα έπρεπε να περιέχει τη μελέτη σκοπιμότητας/αιτιολογική έκθεση της κατάργησης τμημάτων και διευθύνσεων, καθώς και την αιτιολογική έκθεση δημιουργίας νέων διευθύνσεων και τμημάτων.
Θα έπρεπε να περιέχει περιγράμματα θέσεων και αριθμό θέσεων.
Θα έπρεπε να περιγράφει επαρκώς τον υπηρεσιακό στόχο και τις αρμοδιότητες έκαστου τμήματος, διεύθυνσης, γενικής διεύθυνσης κλπ.
Θα έπρεπε, εν ολίγοις, να αποτελεί το σημείο σύμπτωσης των απόψεων της κοινωνίας, των ανέργων, των εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ και της Διοίκησης.
Εμείς, οι κοινοί θνητοί - υπάλληλοι δεν κατανοούμε γιατί δόθηκε αυτό το «σχεδιάγραμμα» για διαβούλευση, αντί του κανονικού Οργανογράμματος. Δεν υπάρχει κάτι άλλο ή δεν κρίνει η Διοίκηση ότι πρέπει να δοθεί στους εργαζόμενους το πλήρες Οργανόγραμμα και η μελέτη που το συνοδεύει; Το «Οργανόγραμμα» που μας δόθηκε εστάλη στο email της Ομοσπονδίας χωρίς καμιά επεξήγηση και περιέχει κάποιες… ανεπαίσθητες αλλαγές, οι οποίες δεν είναι ικανές να δημιουργήσουν την όποια θετική προοπτική για τη βελτίωση του ΟΑΕΔ, αλλά και δεν συνάδουν με τον δικό μας τρόπο κατανόησης των αναγκών του Οργανισμού.
Δεν κατανοούμε, πχ, γιατί  η διεύθυνση εκπαίδευσης μετατρέπεται σε τμήμα, γιατί η διεύθυνση στατιστικής μεταφέρεται ως τμήμα απευθείας υπαγόμενο στον εκάστοτε διοικητή, γιατί καταργούνται τα γραφεία ΕΚΟ του Οργανισμού ή γιατί προβλέπεται τμήμα ψηφιακών υπηρεσιών  στη διεύθυνση πληροφοριακών συστημάτων και ταυτόχρονα τμήμα ηλεκτρονικών υπηρεσιών στη διεύθυνση συμβουλευτικής και συντονισμού.
Δεν κατανοούμε την ένταξη στο γραφείο διοικητή μιας ακόμα διεύθυνσης, αυτής που αφορά τον στρατηγικό σχεδιασμό του Οργανισμού. Η διεύθυνση στρατηγικού σχεδιασμού δεν μπορεί να τελεί υπό τη… βεβαιότητα της  αλλαγής των διοικήσεων. Με αυτόν τον τρόπο η μόνη βεβαιότητα είναι η ανυπαρξία στρατηγικού σχεδιασμού για τον Οργανισμό, αφού κάθε διοίκηση θα έχει τη δική της άποψη.
Δεν αποτελεί, επίσης, στοιχείο κατανοητό τα στατιστικά στοιχεία να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πολιτικώς τοποθετημένων διοικήσεων, πρακτική η οποία παραπέμπει σε «Greek Statistics».
Στο σχεδιάγραμμα που μας δόθηκε δεν περιλαμβάνεται ο αριθμός των ΚΠΑ ή τα κριτήρια δημιουργίας/κατάργησής τους. Άρα διερωτώμεθα θα εξακολουθήσει να ισχύει το παλιό θεσμικό πλαίσιο όπου ο εκάστοτε Διοικητής  θα αποφασίζει την ίδρυση ή την κατάργηση ΚΠΑ;;; Με ποια κριτήρια;;;.
Επιπλέον διαπιστώνουμε ότι για μια ακόμη φορά δεν εισακούστηκε το πάγιο αίτημά μας για μεγαλύτερη αυτονομία στη λειτουργία του Οργανισμού και αποδέσμευση από τον εναγκαλισμό του Υπουργείου. Η ανεργία είναι ζήτημα εθνικό πλέον και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή σοβαρότητα και αποστροφή από κάθε είδους πολιτικής εκμετάλλευσης. Αυτό είναι κατανοητό; Από όλους;
Επιφυλασσόμενοι και για άλλες παρατηρήσεις, καλούμε τη Διοίκηση να δώσει στους εργαζόμενους το σύνολο των εγγράφων και των σχεδίων της για το Οργανόγραμμα του Οργανισμού και, επίσης, να κηρύξει έκπτωτη την εταιρεία που πληρώθηκε, αλλά δεν παρέδωσε τελικά συμβατό Οργανόγραμμα με τις γενικές αρχές. Την καλούμε να δει τον Οργανισμό με το μάτι του ανέργου, του επιχειρηματία και του εργαζόμενου στον ΟΑΕΔ και όχι με το μάτι της ευκαιριακής δημιουργίας ενός οργανογράμματος και την αποτύπωση κάποιων αλλαγών.
Είμαστε έτοιμοι να συμβάλλουμε εποικοδομητικά σ’ έναν σοβαρό διάλογο διαμόρφωσης ενός σύγχρονου Οργανογράμματος μακράς πνοής, παρόλο που το σχέδιο που μας δόθηκε απαξιώνει στην ουσία τη διαβούλευση με τους εργαζόμενους.
Ως Ομοσπονδία έχουμε προτάσεις και θέσεις οι οποίες έχουν κατά καιρούς συζητηθεί και δημοσιοποιηθεί. Παραθέτουμε κάποιες πρώτες σκέψεις ως συμβολή στον δημόσιο διάλογο που επιθυμούμε να ξεκινήσει.
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ
  • Έχουμε ζητήσει και εξακολουθούμε να ζητάμε την μεγαλύτερη αυτονομία του στη λήψη αποφάσεων.
  • Μόνο οι διευθύνσεις Γραμματείας Διοικητή, Επιθεώρησης και η Νομική Υπηρεσία να παραμείνουν υπαγόμενες άμεσα στον εκάστοτε διοικητή
  • Με δεδομένη την αναδιοργάνωση του Οργανισμού και την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού, την ανίχνευση των εκπαιδευτικών αναγκών την εποπτεία και την υλοποίηση των προγραμμάτων θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει ως Διεύθυνση η Εκπαίδευση του προσωπικού και όχι ο υποβιβασμός του σε τμήμα
  • Το «πρόσωπο» του Οργανισμού αποτελούν τα ΚΠΑ, άρα η δημιουργία και η κατάργησή τους θα πρέπει να υπόκεινται σε συγκεκριμένα κριτήρια, πχ αριθμός ανέργων, απόσταση εξυπηρέτησης του πολίτη  κλπ . Δεν είναι ανεκτό η δημιουργία και η κατάργηση των ΚΠΑ να εναπόκεινται στον εκάστοτε Διοικητή του Οργανισμού, δηλαδή στις πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις. Συγκεκριμενοποίηση λοιπόν των κριτηρίων και μελέτη επί των αναγκών.
  • Να υπάρξει πρόβλεψη ούτως ώστε τα ΚΠΑ να λειτουργήσουν ως Διευθύνσεις ή Υποδιευθύνσεις
  • Να ορισθεί ο αριθμός των οργανικών θέσεων του Οργανισμού και να περιγραφούν τα καθήκοντα των εργαζομένων
  • Να δρομολογηθεί και να περιγραφεί στο Οργανόγραμμα η απευθείας απόδοση των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών, να υπάρξει δηλαδή ένα βήμα προς την οικονομική αυτοτέλεια του Οργανισμού, προς την μέγιστη δυνατή υποστήριξη των ανέργων. Το Τμήμα Εσόδων και Προϋπολογισμού να αναλάβει την αρμοδιότητα του ελέγχου της απευθείας απόδοσης των εισφορών των εργαζομένων και των εργοδοτών στον Οργανισμό, όπως έχουμε επανειλημμένα ζητήσει.  
  • Να αποτυπωθούν με ξεκάθαρο τρόπο στο οργανόγραμμα και να συνεχιστούν οι παροχές των κατηργημένων Οργανισμών Εστίας και Κατοικίας
  • Να Δημιουργηθεί τμήμα Στέγασης στις ΠΔ
  • Οι άτυπες δομές που περιγράφονται στο σχέδιο Οργανογράμματος δεν είναι παραδεκτές σε ένα οργανόγραμμα στρατηγικού προσανατολισμού και ειδικά για υπηρεσίες πρότυπα όπως οι ΒΝΣ
  • Ζητούμε την ενσωμάτωση των άτυπων δομών με τη μορφή τμήματος στο Οργανόγραμμα
  • Να Δημιουργηθεί στις ΠΔ τμήμα Νομικής Υποστήριξης 
  • Να διερευνηθεί η μεταφορά αρμοδιοτήτων λογιστηρίου από τα ΚΠΑ στις Περιφερειακές Διευθύνσεις με πρόβλεψη επιπλέον προσωπικού. 
  • Να δημιουργηθεί τμήμα πληροφορικής στις ΠΔ με δεδομένο το εκπεφρασμένο αίτημα για αποκεντρωμένη διοίκηση του Οργανισμού, αλλά και την ανάγκη πληροφοριακής υποστήριξης χωρίς τις ακριβοπληρωμένες συμβάσεις με ιδιώτες
  • Να διατηρηθεί η αυτονομία των 6 γραφείων Ε.Κ.Ο. να στελεχωθούν  και να επεκταθούν με δεδομένο ότι αυξάνονται οι ειδικές Κοινωνικές Ομάδες (πρόσφυγες κ.λ.π.)

Με αυτές τις γενικές παρατηρήσεις, χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο και σε μια πρώτη ανάγνωση δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συμβάλουμε επί της ουσίας σε ένα σύγχρονο και οραματικό οργανόγραμμα και καλούμε όλους τους εργαζόμενους του οργανισμού, σε συντονισμό με τις πρωτοβάθμιες ενώσεις μας, σ έναν γόνιμο διάλογο. Με αυτό τον τρόπο θα συστηματοποιήσουμε τις προτάσεις μας για να διεκδικήσουμε αυτό που δικαιούμαστε ως εργαζόμενοι σε έναν Οργανισμό αντιμετώπισης του πιο σκληρού κοινωνικού φαινομένου, της ανεργίας. Θέλουμε έναν Οργανισμό με αξιοπιστία, έναν οργανισμό που θα σέβεται τους εργαζομένους και τους συναλλασσόμενους πολίτες, έναν οργανισμό «αποκούμπι» στον άνεργο, έναν οργανισμό απαλλαγμένο από αναξιοκρατικές επιλογές και πελατειακά πρότυπα. 

11 σχόλια:

  1. Επιτέλους θα παρουσιάσετε το Οργανόγραμμα στους συναδέλφους ή έστω το σχέδιο που σας δόθηκε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΑ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΧΟΥΝ. ΘΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΖΙ ΓΩΝΙΑ. ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΟΠΑ ΟΠΑ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ολα βαρανε διαλυση στον οαεδ. χειροτερη διοικηση οσο θυμαμαι δεν υπηρξε παλιοτερα χρονια. λυπαμαι πραγματικα. οι ανθρωποι ειναι επικινδυνοι ερασιτεχνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ;ΤΙ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ;TA XOYN XAMEΝΑ ΣΤΗΝ ΤΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ. ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, Ο ΟΑΕΔ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟΥΣ , ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΑΣΤΕΡΙΑ.24/5 ΠΗΡΑΤΕ MAIL ΚΑΙ ΣΤΙΣ 26/5 ΕΙΧΑΤΕ ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΤΟ ΔΣ.(ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑ ΣΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ) ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΤΕ.ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΤΕ.ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΜΙΑ ΑΛΛΟΥ ΤΥΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ? ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ Δ/ΝΣΕΙΣ?ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΚΙ ΕΝΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ?ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΚΥΦΗΝΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΠΑ ΝΑ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ?ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΕΙΝΑΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΟΥΝ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΕΣ.ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΕΜΠΛΑΚΟΥΜΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ.Η ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΜΕ ΕΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟ ΑΝΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΟΜΙΚΟ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗ Δ/ΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ MOY ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ MANEGMENT ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ(ΔΙΕΘΝΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΣΕ ΜΙΑ Δ/ΝΣΗ Η Δ/ΝΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ,ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ, ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ,...ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ).ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ. ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΜΙΚΡΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ Δ/ΝΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΔΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ(Δ/ΝΣΕΙΣ ΨΥΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΥΦΗΝΩΝ) ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΠΤΥΞΑΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΙΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ΣΥΜΒΟΥΛΗ!ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΤΕ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΣΤΑ ΚΠΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ Δ/ΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ.ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΞΤΕ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΙΑΦΩΝΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ(ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΠΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ).ΜΗΝ ΑΥΤΟΠΑΓΙΔΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΟΤΑΝ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ(ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ,ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ,ΑΚΡΙΒΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ)ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΑΞΕΙ. ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙ ΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε για τις παρατηρήσεις Νίκο....ρώτα κι άλλα τη κα Διοικήτρια να μας ενημερώσεις!!!!

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΑΕΙΝΟΥΣ ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ...ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ 'ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΣ', ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΟΣ...MHN BΓΑΛΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΑΡΙΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΤΑ ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ...ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ ΕΙΣΤΕ..ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑ ΜΗΔΕΝ...ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΥΝΕΤΕ ΔΕΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΕ...ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΝΟ 2

      Διαγραφή
    3. Η διεύθυνση εκπαίδευσης λέει με διαφορα κριτήρια σύγχρονου σύγχρονου management.... Χα χα χα χα βρε γνωςτε αγνωςτε τι κριτήρια ειναι αυτά και που τα έμαθες; Δεν τα γράφεις και δω ως παραπομπή να τα μάθουνε και οι άσχετοι υπάλληλοι που δεν εχουν ιδέα απο σύγχρονο management

      Διαγραφή
  6. ΔΗΛΑΔΗ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΘΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΚΟ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ (ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ) ΧΩΡΙΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΣΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το τερματισατε στη βλακια. δεν το χετε παιδια..δυστυχως η χειροτερη παρενθεση στον ΟΑΕΔ

      Διαγραφή
    2. Εδώ δημιουργείται ολόκληρη ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ κάτω απο τη Διοικήτρια τα γραφείο ΕΚΟ πειραξανε;;; Μάλιστα κύριοι Διευθυνση, με Διευθυντάδες, με τμηματάρχες, με υπαλλήλους !!!! Μας πείραξαν τα ΕΚΟ τώρα κύριε των 1:38μμ... Δλδ αντί αναβάθμισης κλείσιμο ; Αλλα καλά το λες όλοι οι άνεργοι ΕΚΟ, μη σου πω και οι υπάλληλοι... Και οι της διοίκησης και της γραμματείας , όλοι ΕΚΟ!!

      Διαγραφή