oaednews

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Διοικητικός απολογισμός ΠΕΥ ΟΑΕΔ

Πραγματοποιήθηκε χθες η Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ. Στη Γενική συνέλευση παρουσιάστηκε ο Διοικητικός Απολογισμός ο οποίος υπερψηφίστικε από τα μέλη της ΠΕΥ ΟΑΕΔ.
Υπερψηφίστικε επίσης ο οικονομικός απολογισμός και το διεκδικητικό πλαίσιο

Διοικητικός Απολογισμός
Φίλες και φίλοι,

Συμπληρώνεται η πρώτη τριετία που είχαμε την ευθύνη της Ένωσής μας.

Συνολικοί σκοποί και στόχοι που ετέθησαν από την αρχή ήταν η αλλαγή πλεύσης των συνδικαλιστικών οργάνων σε μια βάση συλλογική, σε μια βάση διεκδικητική, σε μια βάση συνευθύνης, σε μια βάση διαφάνειας, σε μια βάση ανάδειξης του συλλογικού έναντι του ατομικού, σε μια βάση όπου συνδικαλιστικές ιδιότητες δεν θα χρησιμοποιούνται για μικρά ή για μεγαλύτερα ρουσφέτια, σε μια βάση που  δεν θα χρησιμοποιείται ο συνδικαλισμός για την προστασία των ημετέρων, αλλά για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.


Για μένα, προσωπικά, συνδικαλισμός είναι να υπηρετείς τους εργαζόμενους με όλους τους τρόπους, συνδικαλιστής είναι ή θα πρέπει να είναι o υπηρέτης των εργαζομένων. Αυτό τουλάχιστον προσπάθησα να κάνω εγώ σε καθημερινή βάση και αυτή τη φιλοσοφία προσπάθησα να μεταδώσω. Γιατί αυτό είναι που πιστεύω!

Έχουμε ξαναπεί από αυτό εδώ το βήμα ότι ο απολογισμός είναι το απαύγασμα της δημοκρατίας και ότι είναι υποχρέωση των αιρετών να απολογούνται. Να απολογούνται φυσικά καθημερινά και όχι μια φορά το χρόνο. Η καθημερινή δράση ή η αδράνεια ενός συλλογικού οργάνου αποτελούν ταυτόχρονα και τον απολογισμό του. Άρα εδώ θα επαναλάβουμε μερικές από τις δράσεις μας και θα απολογηθούμε ενώπιον σας συνολικά. 
 Πρέπει να πούμε εδώ πως ότι κάναμε ήταν αποτέλεσμα μιας συλλογικής δουλειάς μιας συνολικής προσπάθειας από το ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ και αυτό από μόνο του το θεωρούμε μια επιτυχία, υπο την έννοια ότι τα συνδικάτα πρέπει να μπορούν να συνθέτουν, να μπορούν να βρίσκουν την κοινή  συνισταμένη. Έτσι λοιπόν παρόλο που έχουμε διαφορετικές αφετηρίες και ιδεολογικές προσεγγίσεις καταφέραμε να βρούμε ένα κοινό βηματισμό. Η ενότητα των εργαζομένων είναι που προέχει για τα δύσκολα που περάσαμε και τα δύσκολα που έρχονται... 
Η χρονιά που πέρασε, το 2015, ήταν ο τρίτος χρόνος που είχαμε την ευθύνη της ΠΕΥ ΟΑΕΔ, της μεγαλύτερης ένωσης . Το 2015 ήταν μια χρονιά με πολλές εξελίξεις, οι οποίες διαμόρφωσαν ένα ρευστό τοπίο συνδικαλιστικής δράσης.  Οι τρεις εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις,   η  αλλαγή διοίκησης στον ΟΑΕΔ, οι συχνές αλλαγές στη σύνθεση του κυβερνητικού σχήματος δημιουργούσαν ένα κλίμα συνεχούς ρευστότητας στη διεκδίκηση και αναζήτηση καλύτερων και αποδοτικότερων  εργασιακών συνθηκών.    

Παρ' όλο, λοιπόν, που το έδαφος ήταν εντελώς απρόσφορο για συνδικαλιστική δράση και διεκδίκηση, μιας και τις περισσότερες φορές δεν είχαμε συνομιλητή (ο ένας έφευγε, ο άλλος δεν είχε έρθει ακόμα) προσπαθήσαμε και αυτή τη χρονιά να έχουμε έναν σταθερό προσανατολισμό προς την κατεύθυνση της υπεράσπισης των εργασιακών μας δικαιωμάτων και της αναζήτησης λύσεων σε προβλήματα που καθημερινά ανέκυπταν και ανακύπτουν.

Κάνοντας τώρα μια μικρή αναδρομή θα προσπαθήσω να φρεσκάρω τη μνήμη σας με όσα κάναμε και να αντιληφθείτε όσα δεν κάναμε.
Να μου επιτρέψετε εδώ  να κάνω μια μικρή αναδρομή στην τριετή θητεία
  
Η τριετία που πέρασε ήταν για τους εργαζόμενους  η δυσκολότερη χρονική περίοδος της μεταπολίτευσης  μιας και ήρθαν για πρώτη φορά αντιμέτωποι με το φόβο της απόλυσης. Θέλω να ξεκινήσω απ' αυτό μιας και θεωρώ ότι αργά ή γρήγορα αυτό το ζήτημα των απολύσεων θα επανέλθει και γι αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.  Οι διαθεσιμότητες λοιπόν και η απειλή της απόλυσης ήταν η σημαντικότερη πρόκληση που αντιμετωπίσαμε και θυμάστε όλοι τον αγώνα που δώσαμε: απεργίες, συνελεύσεις, καταλήψεις, δικαστικές προσφυγές, δημοσιοποίηση του αγώνα μας. Τους αγώνες αυτούς τους δώσαμε όλοι μαζί και κατά τούτο  συμβάλλαμε  με τη στάση μας και τη συμμετοχή μας στην επαναπρόσληψη των συναδέλφων που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Επίσης, πρέπει να σημειώσουμε τη συμβολή μας στην κατάργηση του Νόμου έκτρωμα για την προσχηματική αξιολόγηση(Νόμος Μητσοτάκη)  που καθιέρωνε υποχρεωτικά τον χαρακτηρισμό του 15%  μη ικανών υπαλλήλων σε κάθε διοικητική μονάδα. Οργανώθηκε εκστρατεία συλλογής φύλλων αξιολόγησης. Μαζεύτηκαν εδώ στα γραφεία του συλλόγου όλες οι αξιολογήσεις των συναδέλφων, δελτία τύπου εξώδικα κλπ. Ήταν μια προσπάθεια που κράτησε χρόνο. Οργανώσαμε γενικές συνελεύσεις κλπ κλπ, ώσπου η μάχη, η συλλογική μάχη, κερδήθηκε. 

Παράλληλα, ανταποκριθήκαμε άμεσα σε κάθε κάλεσμα συναδέλφου, είτε για προσωπικό είτε για υπηρεσιακό θέμα και ήμασταν παρόντες όποτε μας ζητήθηκε. Με έγγραφα και φυσικές παρεμβάσεις διεκδικήσαμε συνεχώς μια καλύτερη και περισσότερο ήρεμη υπηρεσιακή ζωή. Στα μικρά και στα μεγάλα δώσαμε το παρόν με όλη μας τη δύναμη, με όλη μας τη φωνή, με όλη μας την ορμή. Και όχι μόνο για εμάς, για τον ΟΑΕΔ, αλλά και για τον ευρύτερο κοινωνικό αγώνα στον οποίο οφείλουμε να στέκουμε αλληλέγγυοι.

Να θυμίσω ότι προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε δεσμούς με την κοινωνία και τους ανθρώπους που συναλλάσσονται μαζί μας, τους ανέργους,  και με αυτό το σκεπτικό πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του ΔΣ της ΠΕΥ ΟΑΕΔ   με επιτροπές ανέργων, μεμονωμένους ανέργους και επισφαλώς εργαζομένους, στα πλαίσια των προσπαθειών και των αποφάσεων του ΔΣ να καταδείξει πως εργαζόμενοι και άνεργοι βρισκόμαστε από την ίδια πλευρά του λόφου.
Εκδώσαμε σε αυτό το πλαίσιο σε αυτή την προσπάθεια δελτία τύπου και ανακοινώσεις που αναφερόταν αποκλειστικά στα δικαιώμτα των ανέργων

Η σημερινή μέρα είναι και για εμάς μια αφορμή να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τα όσα πράξαμε. Γιατί την ώρα της δράσης, δρας χωρίς να κρατάς τεφτέρια. Την ώρα του απολογισμού όμως κρίνεσαι και αυτοκρίνεσαι.
Συνεχίζουμε λοιπόν
Σε αυτή τη θητεία
Συγκαλέσαμε περίπου 15 τακτικές και έκτακτες Γενικές και περιφερειακές συνελεύσεις με σκοπό να υπάρξει μια δραστηριοποίηση από τα κάτω

Οργανώσαμε ημερίδα για τη Διαχείριση του άγχους και των ψυχοκοινωνικών κινδύνων των εργαζομένων στα ΚΠΑ - ΟΑΕΔ»

 

Προσπαθήσαμε να σταθούμε δίπλα στους συναδέλφους, σε όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που αντιμετωπίζουν: νομική υποστήριξη σε υποθέσεις που αφορούν στην εκτέλεση των καθηκόντων τους,
παροχή νομικών συμβουλών για τα δικαιώματά τους σε διάφορα υπηρεσιακά θέματα
Σταθήκαμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που ταλαιπωρούνται δικαστικά καταθέτοντας ως μάρτυρες στο δικαστικό αγώνα που έχουν ξεκινήσει και προβαίνοντας σε όσες ενέργειες μπορούμε.
Ζητήσαμε και εξακολουθούμε να ζητάμε τη νομική κάλυψη των συναδέλφων, από τη διοίκηση του Οργανισμού
Καταγγείλαμε απρεπείς συμπεριφορές ιδιωτών συνεργατών του ΟΑΕΔ σε συναδέλφους.
Καταγγείλαμε τις απευθείας αναθέσεις από τον ΟΑΕΔ, σε εργολάβους καθαριότητας με το ποσό των 560 χιλιάδων ευρώ το μήνα τη στιγμή που συνάδελφοί μας με τη συγκεκριμένη ειδικότητα βρίσκονται σε διαθεσιμότητα.
Αγωνιστήκαμε για την απόσυρση των ειδικών πειθαρχικών διατάξεων  για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών ταμείων και του ΟΑΕΔ. Επρόκειτο για διατάξεις που ποινικοποιούσαν την απλή αμέλεια…, δηλαδή όλοι ένοχοι!!! Οι διατάξεις, τελικώς, αποσύρθηκαν, αποτελώντας μια (μικρή) συνδικαλιστική νίκη.
Διεκδικήσαμε την επέκταση των ελέγχων και για τους επιδοτούμενους ανέργους και έγινε δεκτό, έστω και με αριθμητικούς περιορισμούς, με τους οποίους διαφωνούμε βεβαίως.

Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη μείωση του ωραρίου στα ΚΠΑ κατά μισή ώρα.

Πετύχαμε, με έντονη παρέμβαση, κατάθεση υπομνημάτων και παραστάσεις στην Πολιτική Ηγεσία, τη διατήρηση της αμοιβής των ελέγχων, ενώ είχε υπογραφεί η μείωση τους σε 15 ευρώ.
Διεκδικήσαμε και διεκδικούμε τα έξοδα κίνησης, με υπομνήματα ερωτήματα και πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία.. όπως είδατε προσφύγαμε νομικά ….

Ζητήσαμε την καθιέρωση, εκ νέου, του μικρού ταμείου στα ΚΠΑ, μιας και το υπάρχον σύστημα προμηθειών αποτελεί ένα δυσλειτουργικό εργαλείο, αναγκάζοντας τους συναδέλφους να … χρηματοδοτούν τα ΚΠΑ. Το αίτημα γίνεται αποδεκτό.
Διεκδικήσαμε το άνοιγμα του διαδικτύου στις υπηρεσίες μας, ως εργαλείο ενημέρωσης.

Οι παρεμβάσεις μας ήταν διαρκείς και άμεσες σε διάφορα θέματα όπως κάλυψη υλικοτεχνικής υποδομής υπηρεσιών και  διάφορα άλλα καθημερινά λειτουργικά προβλήματα.
Ζητήσαμε και έγινε δεκτό το πάγωμα της καταβολής των δόσεων των προσωπικών δανείων για 2 συνολικά έτη από ένα που ήταν, ενώ είναι σε εξέλιξη και ο διπλασιασμός των δόσεων αποπληρωμής για τους δανειολήπτες συναδέλφους
Σταθήκαμε αλληλέγγυοι σε συναδέλφους, για τους οποίους, μετά από αίτησή τους, το ΔΣ εκτίμησε ότι έχουν ανάγκη από οικονομική βοήθεια. Διαθέσαμε   20.000 ευρώ  συνολικά σε  συναδέλφους που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας
Όπως γνωρίζετε, με πρωτοβουλία  της ΠΕΥ ΟΑΕΔ κατά τη θητεία μας  συστάθηκε η θεατρική ομάδα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ, που συνεχίζει τη λειτουργία της για τέταρτο χρόνο, ανεβάζοντας ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις  και προσελκύοντας 100ντάδες κοινού συναδέλφων και όχι μόνο. Ελπίζουμε και προσπαθούμε γι αυτό, η θεατρική ομάδα της ΠΕΥ ΟΑΕΔ να συνεχίσει τη λειτουργία της και να ενδυναμωθεί.
Συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον πολιτισμό, να στηρίζουμε τους συναδέλφους που θέλουν να κάνουν κάτι παραπάνω εκτός από τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα
Στηρίξαμε και στηρίζουμε την ποδοσφαιρική  ομάδα του ΟΑΕΔ, η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΑΔΕΔΥ με κατακτήσεις τίτλων. Σ αυτό το σημείο επιτρέψτε μου να κάνω μια μικρή στάση για να αναφερθώ σε  δύο σημαντικές απώλειες που είχε η ομάδα μας, ποδοσφαιρική και συναδελφική. Τον τελευταίο χρόνο απεβίωσαν 2 εξαιρετικοί συνάδελφοι, εκλεκτά μέλη της ποδοσφαιρικής ομάδας. Πρόκειται για τους αείμνηστους συναδέλφους Αντώνη Μητρόπουλο και Νίκο Θεοχάρη. (Ενός λεπτού σιγή)
Στηρίζοντας τον πολιτισμό διοργανώσαμε δωρεάν  παράσταση  για μικρούς και μεγάλους, στον Σύλλογο Θρυαλλίδα (Ηρακλειδών 11-13, Θησείο) καθώς και άλλες θεατρικές παραστάσεις  δωρεάν.
Συμμετέχουμε κάθε χρόνο στον εορτασμό της επετείου της   εξέγερσης στο Πολυτεχνείου ενάντια στην ξενοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων
Υλοποιήσαμε και υλοποιούμε το κατασκηνωτικό πρόγραμμα του Οργανισμού για τα παιδιά εργαζομένων 100 περίπου παιδιά κάθε χρόνο
Διαθέσαμε,  κάθε χρόνο,  δωροεπιταγές σε παιδιά συναδέλφων για τις γιορτές Χριστουγέννων περίπου 450 ανά έτος
Πετύχαμε προνομιακές  τιμές  για τα μέλη μας σε θέατρα, βιβλιοπωλεία, άδεια εισόδου στο πρατήριο της αεροπορίας   κλπ.

Διαθέσαμε δωρεάν σε ανέργους 5.000 τεύχη του περιοδικού  «un follow». 
Πραγματοποιήσαμε  αποκριάτικη γιορτή με ελεύθερη είσοδο για μικρούς και μεγάλους στο ξενοδοχείο ΚΑΡΑΒΕΛ.
Εκδώσαμε, για 3η συνεχόμενη χρονιά, κάρτες απεριορίστων διαδρομών με τα ΜΜΜ για συναδέλφους με πρόσθετη έκπτωση από το ταμείο της Π.Ε.Υ.
Οργανώσαμε και χρηματοδοτήσαμε, εν μέρει, τρεις εκδρομικές εξορμήσεις.
Οργανώσαμε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης το Πάσχα για το "Χαμόγελο του παιδιού" και πρόσφατα  για τους  πρόσφυγες, σε μια ουσιαστική αλλά και συμβολική κίνηση. Ευχαριστούμε θερμά για τη μαζική προσφορά και συγκινητική ανταπόκριση των συναδέλφων.
Διατυπώσαμε και συνεχίζουμε να διατυπώνουμε ερωτήματα και εκφράσαμε την αμφιβολία μας για την για άλλη μια φορά επιχειρούμενη πολυδάπανη  αναδιάρθρωση του Οργανισμού, middle manager κλπ. Παρακολουθούμε από κοντά την όλη διαδικασία και εκφράζουμε τις ενστάσεις και τις απόψεις μας σε κάθε στάδιο.
Διατυπώσαμε απόψεις για όλα τα ζητήματα που αφορούσαν τον Οργανισμό και γενικότερα κοινωνικά ζητήματα.
Παραμένουμε στις επάλξεις για να υπερασπισθούμε ένα δημόσιο ΟΑΕΔ, με κοινωνικό πρόσημο.
Διεκδικητικό πλαίσιο
Συνεχίζοντας αταλάντευτα και σταθερά
Πρέπει να αγωνιστούμε για να αποδοθούν οι πόροι που οφείλονται στον Οργανισμό και είναι εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών. Χωρίς πόρους ο ΟΑΕΔ δεν μπορεί να λειτουργήσει ως φορέας άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Αυτό είναι το στοίχημα, αυτός είναι ο στρατηγικός στόχος για τον οργανισμό.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα πρέπει να συνεχίσουμε τον αγώνα.
Πρέπει να αγωνιστούμε για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού ν/σ
Πρέπει να αγωνιστούμε για την αξιοκρατία και τη διαφάνεια ενόψει αξιολόγησης και κρίσεων προϊσταμένων.
Πρέπει να αγωνιστούμε για το ξεπάγωμα του μισθολογίου, για καλύτερες συνθήκες εργασίας,
Πρέπει να αγωνιστούμε για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας συναδέλφων με σύμβαση έργου
Πρέπει να αγωνιστούμε για να στελεχωθεί ο Οργανισμός με προσωπικό
Πρέπει να αγωνιστούμε για ένα δικό μας αξιόπιστο πληροφοριακό σύστημα
Πρέπει να αγωνιστούμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας στις υπηρεσίες μας
Πρέπει να αγωνιστούμε για να έχουν Α4 οι υπηρεσίες μας και να μη γίνετε ρεφενές για την απόκτησή του, έτσι δίνετε ο αγώνας για τα μικρά και τα μεγάλα, για τα μικρά από τα οποία κρίνονται και τα μεγάλα
Πρέπει να αγωνιστούμε για να μην υπάρχουν υπάλληλοι 2 ταχυτήτων
Πρέπει να αγωνιστούμε για την αξιοποίηση της περιουσίας του Οργανισμού, χιλιάδες βιβλία, κτήρια και μηχανήματα είναι εγκαταλελημένα και αναξιοποίητα
πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια να παράγουμε πολιτισμό. 
Πρέπει να αγωνιστούμε για να υπάρχει πραγματική συνέχεια στη δημόσια διοίκηση
Πρέπει να αγωνιστούμε για τον σωστό προγραμματισμό στα ΚΠΑ, από την αναζήτηση στοιχείων σε πέντε λεπτά, μέχρι την έκδοση και την ανακοίνωση προγραμμάτων από τα κανάλια ερήμην των εργαζομένων...
Πρέπει να αγωνιστούμε και να στηρίξουμε το Ταμείο Αλληλοβοήθειας, το δικό μας ταμείο, και μάλιστα μετά την τροποποίηση του καταστατικού που δίνει τη δυνατότητα επανεγγραφής των διαγραφέντων 
Πρέπει να αγωνιστούμε για κάθε συνάδελφο, για κάθε υπηρεσία, για κάθε κοινωνικό σκοπό. 
Πρέπει να αγωνιστούμε για τα αυτονόητα...

Πρέπει , πρέπει , πρέπει …είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν γι αυτό και η παρουσία των οργανωμένων μορφών έκφρασης πρέπει να ενταθεί

Ο Οργανισμός μας φίλες και φίλοι, αγαπητοί συνάδελφοι κουβαλά προβλήματα και παθογένειες του παρελθόντος και πορεύεται με αυτά, δυστυχώς. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, δρόμο που χρειάζεται καθημερινή παρουσία, καθημερινή δράση, συλλογική δράση, υποχώρηση του "εγώ" και ανάδειξη του "εμείς". Εκείνο που χρειάζεται είναι η συμβολή όλων μας, ο ΟΑΕΔ είναι υπόθεση όλων μας. Παραφράζοντας τα λόγια του Μακρυγιάννη και κλείνω μ αυτό, θέλω να σας πω, πως τούτο τον Οργανισμό τον έχουμε όλοι μαζί, και διευθυντές και διοικητές και κυρίως οι απλοί υπάλληλοι, και άρα όλοι πρέπει να νοιαζόμαστε γι αυτόν,  πρέπει να μάθουμε να δουλεύουμε συλλογικά, να συνειδητοποιήσουμε και να πιστέψουμε ότι είμαστε στο εμείς, μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε.



7 σχόλια:

  1. Η επαρχία έχει ελάχιστη ενημέρωση για όλα τα παραπάνω. Είτε από τις κατα τόπου ενώσεις, είτε από προισταμένους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟΝΙΣΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΟ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΙΤΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΙΧΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΟΛΛΑ ΚΑΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΣΥΜΒΕΙ.
    ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠ ΟΤΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1. "Διεκδικήσαμε την επέκταση των ελέγχων και για τους επιδοτούμενους ανέργους και έγινε δεκτό, έστω και με αριθμητικούς περιορισμούς" και
    2. "Διεκδικήσαμε και πετύχαμε τη μείωση του ωραρίου στα ΚΠΑ κατά μισή ώρα",
    Δεν ισχύουν ή ισχύουν μόνο για την Αθήνα.
    Επιπλέον καλό είναι να θέσετε και το θέμα της αμοιβής των εξόδων μετακίνησης (βενζίνες) που ΔΕΝ παίρνουμε όταν, κατά τις μετακινήσεις μας για ελέγχους ΝΘΕ, ΝΕΕ και ΛΑΕΚ, εκτός έδρας αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το ΙΧ μας.
    Το σκεπτικό της Διοίκησης είναι ότι τα έξοδα μετακίνησης συμπεριλαμβάνονται στην αμοιβή του κάθε ελέγχου, που όμως είναι ίδια με αυτήν που παίρνουμε και όταν δεν μετακινούμαστε εκτός έδρας και δεν υποχρεωνόμαστε να χρησιμοποιήσουμε το ΙΧ μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι σε μια τόσο δύσκολη περίοδο γίνονται πράγματα ποιοτικά απο την ΠΕΥ που σίγουρα μόνο θετικές εντυπώσεις αφήνουν και πρέπει να είμαστε δίκαιοι στην αξιολόγηση μας, ιδιαίτερα αν αναλογιςτουμε σε τι εποχές ζούμε και εργαζομαςτε. Χωρίς να έχω καμία σχέση με το συνδικαλισμό, νομίζω ότι οτι οι αντιπρόσωποι μας στην ΠΕΥ δεν έχουν σχέση με το υπόλοιπο δημόσιο. Ο πρόεδρος μας ειναι μετριοπαθής και φαίνεται οτι προσπαθεί να βάζει πάντα μπροστά το καλό του ΟΑΕΔ και των συναδέλφων χωρίς κομματικά κριτήρια. (Ειναι πολυ σημαντικό να ξέρεις οτι θέλει να σε ακούσει οποίος και να είσαι. )Συγχαρητήρια για αυτά τα τρία χρόνια ελπίζουμε σε ακόμη περισσότερα. Ο πήχης έχει ανεβεί!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΠΑΡΧΙΑ ΕΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟΥ ΕΝΩΣΕΙΣ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο καλά λόγια έχω να πω.
    Συγχαρητήρια σε όλους και ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο. Είναι για όλους εκεί, διαθέσιμος, απαντά σε όλα τα τηλεφωνήματα.
    Έχει ένα κοινό με τους γιατρούς και μία μεγάλη διαφορά.
    Το κοινό είναι ότι μπορείς να τον καλέσεις ότι ώρα –μέρα και αν είναι και θα σε ακούσει, εις βάρος του προσωπικού του χρόνου
    Είναι για όλους εκεί χωρίς κανένα αντάλλαγμα, αυτό άλλωστε είναι που τον κάνει να διαφέρει από τους γιατρούς . Συνέχυσε το έργο σου, χρειαζόμαστε ανθρώπους σαν εσένα.
    Ευχαριστώ πολύ Γιώργο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τη λεβεντια που'χει ο αητος,τ'αλλα πουλια κοιτουνε,να ιδουν μ'ηντα λογιω φτερα,θα πρεπει να πετουνε!
    Μπραβο,φιλε.
    Ε.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή