oaednews

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Αντιδράσεις από τα ΚΕΠ για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων ΟΑΕΔ

Με  κινητοποιήσεις απειλούν  οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ με κύρια αιτία  τη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ΟΑΕΔ στα ΚΕΠ. Οι εργαζόμενοι υπστηρίζουν πως απλούστατα οι ουρές μεταφέρθηκαν από τον οργανισμό στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και κάνουν λόγο για υποβάθμιση των  υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες.
Εντύπωση ωστόσο προκαλεί το γεγονός ότι η σχετική διάταξη για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στα ΚΕΠ είναι γνωστή εδώ και πολύ καιρό αλλά κανείς από το αρμόδιο υπουργείο δεν φρόντισε να ενημερώσει τους υπαλλήλους των ΚΕΠ ή τους εκπροσώπους τους
Εκπρόσωποι των υπαλλήλων στα ΚΕΠ βρέθηκαν την Τρίτη στο υπουργείο Εσωτερικών και διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί. Ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν να δουν τον αρμόδιο υπουργό και εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση:


Με αφορμή τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις 04/01/2016, με την προσάρτηση νέων διαδικασιών αρμοδιότητας ΟΑΕΔ, ζητούμε άμεση επείγουσα συνάντηση, ώστε να ενημερωθείτε για τα νέα δεδομένα που διαμορφώνουν οι νέες διαδικασίες και να βρεθούν λύσεις σε πολιτικό επίπεδο πλέον.
Για να συνεχίσουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες προς τους πολίτες ζητούμε:
  • Τροποποίηση και επανακαθορισμό διαδικασιών αρμοδιότητας ΟΑΕΔ.
  • Καθορισμό χρονοδιαγράμματος για προσλήψεις προσωπικού.
  • Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στα ΚΕΠ στην οργάνωση, τη μεθόδευση και την υλοποίηση νέων διαδικασιών.
κ. Υπουργέ,
Παρακαλούμε όπως αποδεχθείτε άμεσα το αίτημά μας για συνάντηση που σκοπό έχει μόνο την εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠ.
Αν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας δεν μας απαντήσετε, αυτό σημαίνει για εμάς, απόρριψη των δίκαιων αιτημάτων μας και μας δίνει το δικαίωμα να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας, κλιμακώνοντας τον αγώνα μας με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου