oaednews

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Eξαιρετικώς επείγον.....

ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ
ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΕΡΜΟΓΕΝΟΥΣ 10                                                     
 ΤΚ 41447 ΛΑΡΙΣΑ                    
ΤΗΛ FAX 2410-564501                                              Αριθμ Πρωτ.  44 . 28-12-2015

                                                         Προς   Όλες τις Υπηρεσίες.
                                                                     
                                                                         

Θέμα:  «εξαιρετικώς επείγον

Την Τρίτη, 22 Δεκεμβρίου στις 12:53μμ κοινοποιήθηκε  στα ΚΠΑ των Υπηρεσιών της Περιφερειακής Διεύθυνσής μας , έγγραφο «εξαιρετικώς επείγον»  στο πλαίσιο του προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας  του άξονα προτεραιότητας 7,   για τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων ΝΕΕ αποκλειστικά μέχρι 31/12/2015, «κατά παρέκκλιση της ισχύουσας διαδικασίας ανάθεσης ελέγχων».
Μήπως «κατά παρέκκλιση» προβλέπεται να δοθούν και οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις για την πραγματοποίηση των ελέγχων; Όχι βέβαια…. Και οι «παρεκκλίσεις» έχουν τα όριά τους. 
Γεγονός είναι όμως ότι:
-Μέχρι 31/12/2015 απέμεναν «6» εργάσιμες ημέρες.

- Ο επιτόπιος έλεγχος υπαγωγής χρειάζεται συνεννόηση και ραντεβού με τον ΝΕΕ. , οι οποίοι ΝΕΕ αυτές τις μέρες ελπίζουν  να δουλέψουν λίγο τα μαγαζιά τους, αλλά και τα λογιστήρια είναι στην περίοδο που έχουν το μεγαλύτερο φόρτο εργασιών.  
Ποιος να σκεφθεί ότι στην Ελλάδα υπάρχουν και νησιά και απομακρυσμένες κωμοπόλεις και χωριά ορεινά και δυσπρόσιτα χειμώνα καιρό….  Ποιος να σκεφτεί ότι υπάρχουν επαγγελματίες για τους οποίους αυτές οι μέρες είναι μέρες διακοπών.
- Υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που επιθυμούν να περάσουν κάποιες ημέρες με τις οικογένειές τους και χωρίς άγχος.
- Υπάρχουν Υπηρεσίες που αυτό το διάστημα αντιμετωπίζουν φόρτο εργασίας λόγω της εποχικότητας της ανεργίας (έκδοση αποφάσεων ανεργίας)
- Ο συγκεκριμένος έλεγχος είναι αρκετά εξειδικευμένος και χρειάζεται αρκετή προσοχή, για να μην βγει στο τέλος εκτεθειμένος ο υπάλληλος.
- Οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να πληρώσουν για μια ακόμη φορά τον λάθος σχεδιασμό.
- Η Διοίκηση θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για την εξαιρετική πίεση που ασκείται στους εργαζόμενους,
- Ήδη από 7/12/2015 έχει σταλεί έγγραφο από το ΚΠΑ 2 Βόλου με συγκεκριμένο ερώτημα (αρ.πρωτ. 12697 / 7-12-15 προς τη Δ/νση Απασχόλησης).
Μάλλον δεν απασχόλησε κανένα… ή δεν τα διαβάζει κανένας....
- Προς ενημέρωσή παντός ενδιαφερόμενου οι προφορικές εντολές δεν λένε σε κανένα τίποτε απολύτως.
Αναγνωρίζουμε στους εμπνευστές και εκτελεστές αυτής της κακόγουστης ιστορίας υπηρεσιακής τρέλας την ικανότητα να αιφνιδιάζουν – δυσάρεστα.
 Αιφνιδιαστήκαμε. Δεν θέλαμε να πιστέψουμε ότι συνάδελφοί μας ήταν ικανοί για μια τέτοια επινόηση σε τέτοια χρονική περίοδο. Πιστεύαμε ότι θα επικρατήσει η λογική έναντι του παραλογισμού. Διαψευστήκαμε….
Υ.Γ. : Για τις Περιφέρειες του Άξονα Προτερ. 8 η διατύπωση στο συγκεκριμένο εδάφιο της Δημ. Πρόσκλησης είναι ακριβώς η ίδια. . Πιθανολογούμε ότι έστω και στην σκέψη για παρόμοια «εξαιρετικά επείγουσα παρέκκλιση» θα σηκωνόταν και οι πέτρες…. 




Για το Διοικητικό Συμβούλιο



Ο Πρόεδρος                                                              Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος                                                                    Μακρή Κλεονίκη

1 σχόλιο:

  1. Aναδιοργάνωση... Re – engineering... Nέες ηλεκτρονικές εφαρμογές και υπηρεσίες… Αναβάθμιση…Βελτίωση…Επιχειρησιακά σχέδια… Αναδόχοι…. Τέσσερεις κρίκοι ένα τάλιρο….
    Σχέδια (επί σχεδίων) επί χάρτου (όταν υπάρχει χαρτί και toner για να αποτυπωθούν).
    Και ζήσαμε εμείς καλά ; Όχι ακριβώς… Δεν ζούμε κι όλοι…
    Βέβαια ο αδόκητος θάνατος της συναδέλφου σίγουρα θα «…οφείλετο σε παθολογικά αίτια», «…στην κακιά την ώρα» κλπ. κλπ…
    Το ότι επί τόσες ημέρες οι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ των Περιφερειών του Άξονα Προτερ. 7 - όχι του 8 που αφορά και το Κράτος των Αθηνών) ζουν και εργάζονται στα πρόθυρα του εγκεφαλικού, αποτέλεσμα των ουσιωδών ελλείψεων σε Δημόσια έγγραφα που συντάσσουν και εκδίδουν πάνσοφοι κατά τα άλλα «μανδαρίνοι»(οι οποίοι βάζουν και τις φωνές σε συναδέλφους που ζητούν διευκρινήσεις γιατί «…τα λέει όλα η εγκύκλιος») δεν έχει την παραμικρή σημασία…..

    Το τι έχει συμβεί νομίζουμε ότι αποδίδεται κάπως έτσι:

    Δεν προβλέψαμε στη δημόσια πρόσκληση (που εμείς έχουμε την αποκλειστική ευθύνη της συγγραφής της) να υπάρχει μια σαφής διατύπωση; Ε, και τι έγινε;
    Γι αυτό υπάρχουν οι μουζίκοι ( συγνώμη οι υπάλληλοι). «Κατά παρέκκλιση» κάθε κανόνα και υπηρεσιακής διαδικασίας, θα πρέπει να κάνουν ότι τους λέμε.
    Σιγά μην ασχοληθούμε κοτζάμ στελέχη με τη διόρθωση της δικής μας αβλεψίας (και να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί).
    Μεταφέρουμε την ευθύνη και το «μουτζούρη» στους υπαλλήλους / μουζίκους και - προφορικά είναι η αλήθεια – εμμένουμε στην επιβολή του παραλογισμού.
    «Κατά παρέκκλιση» βεβαίως….


    Η ύπαρξη του εγγράφου του ΚΠΑ2 Βόλου με το ερώτημα για τη διαδικασία των ελέγχων λέει πολλά…προφανώς δεν τα διαβάζει κανένας.
    (Ήδη από 7/12/2015 είχε στείλει έγγραφο το ΚΠΑ 2 Βόλου με συγκεκριμένο ερώτημα (αρ.πρωτ. 12697 / 7-12-15 προς τη Δ/νση Απασχόλησης).

    Επίσης προκύπτει ότι «κατά παρέκκλιση» όλη η Ελλάδα εξυπηρετείται από τη γραμμή Κολιάτσου – Παγκράτι. Δεν υπάρχουν βουνά, θάλασσες, δυσπρόσιτες περιοχές.

    Και οι υπάλληλοι εντάξει…. Δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν γιορτές, διακοπές, να αφιερώσουν χρόνο στις οικογένειές τους (ευχαριστούμε πάντως για τις ευχές όλη τη διοικητική πυραμίδα του Οργανισμού- θα τις κρατήσουμε για του χρόνου γιατί για φέτος δεν…)

    Οι κακόμοιροι που έκαναν το λάθος να μπλέξουν με τον αναβαθμιζόμενο Οργανισμό μας τι φταίνε;
    Όσοι έχουν τη δυνατότητα απολαμβάνουν λίγες μέρες ξεκούρασης, άλλοι περιμένουν αυτές τις μέρες για να δουλέψουν τα μαγαζιά τους, τα λογιστήρια είναι στην περίοδο που έχουν το μεγαλύτερο φόρτο εργασιών.
    Αρκετοί επίσης , όπως προκύπτει, υπολόγιζαν και σε κάλυψη δαπανών την καινούρια χρονιά.
    Σιγά μην ιδρώσει τ’ αυτί μας…

    Οι προσπάθειες της ύστατης ώρας φυσικά και ήταν ατελέσφορες.

    Θα πρέπει:
    • Με ισοδύναμο τρόπο (εγγράφως) η Δ/νση Απασχόλησης ή υπέρτερη υπηρεσιακά αρχή θα πρέπει άμεσα να λύσει το πρόβλημα και αυτοί που το δημιούργησαν επιτέλους να δώσουν καθαρές εξηγήσεις.

    • Όλες τις πρωτοβάθμιες ενώσεις (ιδιαίτερα αυτές των άμεσα θιγόμενων περιφερειών) να συντονίσουν τη δράση τους και να εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να μην ισχύσει αυτός ο παραλογισμός.

    • Η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει άμεσα θέση στο ζήτημα, συγκεκριμένα και κατηγορηματικά.


    Υ.Γ. : Μάλλον έρχεται η ώρα για όλους μας να αποφασίσουμε "...με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή