oaednews

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

«Τι σημαίνουν τα προγράμματα του ΟΑΕΔ για τους Πολίτες».

Κάποια ημέρα λαμβάνεις ένα μήνυμα στο κινητό τηλέφωνο σου που σου λέει «είστε επιτυχών σε κοινωφελές πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. Τρέχεις, ρωτάς, προσπαθείς να χαρείς γιατί έστω και πέντε μήνες –τόση ισχύ έχουν τα κοινωφελή προγράμματα-, θα εργασθείς θα αμειφτείς, θα νοιώσεις χρήσιμος ξανά.Για πέντε μήνες θα είσαι άνθρωπος με προσφορά με δικαιώματα και απολαβές.
Και μετά, τι θα γίνει μετά;
Σου λένε τα γνωστά: «έχει ο θεός». Τι δουλειά έχει ο θεός στα ανθρώπινα.
Αγαπητοί κυβερνόντες ακόμη μία φορά ποδοπατάτε τη βούληση και την ελευθερία μας με «κοινωφελή προγράμματα».

Μας «τσουβαλιάζετε σε πεντάμηνες θέσεις εργασίας, ώστε να μηδενίσουν οι πίνακες στατιστικά, των ανέργων και όλα τα άλλα είναι προσθαφαίρεση.
Έτσι είναι, παρέχετε για πέντε μήνες εργασία με μισθό εξαθλίωσης στον Πολίτη και μόλις λήξει το κοινωφελές πρόγραμμα όπως το ονομάζετε, θα βρεθεί στον ίδιο παρανομαστή δηλαδή στην ανέχεια, στην ανασφάλεια και στην αναζήτηση επιβίωσης.
Χάνει βέβαια ο έρμος ο Πολίτης το δικαίωμα να απευθυνθεί ξανά στο Κράτος αφού Εκείνο έπραξε το χρέος του προς τον άνεργο και τον απασχόλησε για πέντε μήνες.
κατάλογος
Χάνει τον «τίτλο τιμής» του ανέργου αφού η κάρτα ενεργείας παύει να ισχύει με την έναρξη απασχόλησης στο κοινωφελές πρόγραμμα του κάθε ανέργου. Και έτσι είναι.
Είναι δύσκολοι οι καιροί, δεν μπορεί να κάνει περισσότερα, μας λέει το Κράτος. Και ας ακούμε και ας μαθαίνουμε για τους εκλεκτούς άλλα.
Οι περισσότεροι όμως δεν είμαστε εκλεκτοί, και δεν μπορεί να περιμένει η ζωή. Οι ιδικοί μιλούν για εφαρμογές, προγράμματα τα οποία έχουν ελάχιστο κόστος ώστε να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας στην Πατρίδα ξανά.
Όλοι οι δρόμοι δείχνουν προς την ξενιτιά.
Το ανθρώπινο πάθος δεν έχει κόστος, δεν τιμάται λογιστικά.
Και ούτε μπορεί ένα κοινωφελές πρόγραμμα να του προσθέσει ή να του αφαιρέσει την αξιοπρέπειά του.
Και το νέο πρόγραμμα για 200.000 ανέργους που πρόκειται να ανακοινώσει ο ΟΑΕΔ τον ίδιο παρανομαστή με το ίδιο πηλίκο.
Αποτέλεσμα: Η Ελλάδα που αντιστέκεται, η Ελλάδα που υπάρχει βρίσκεται σε κοινωφελές πρόγραμμα.
Με τιμή
Φιλία Βαγιάκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου