oaednews

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Eυρωπαϊκό Ταμείο Ανεργίας ζητά η Ρ. Αντωνοπούλου

Τη δημιουργία ευρωπαϊκού ταμείου για την αντιμετώπιση της ανεργίας επανέφερε στο «τραπέζι» των συζητήσεων η αναπληρώτρια υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής της με την Γερμανίδα ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Τέρι Ράιντκε.
Η κ. Αντωνοπούλου πρότεινε παράλληλα, την ειδική χρηματοδότηση όσων κρατών – μελών καταγράψουν υψηλά ποσοστά μακροχρόνιας ανεργίας και παρατεταμένης ύφεσης.
«Στην περίπτωση της Ελλάδας, η επιπλέον χρηματοδότηση εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει 400.000 προσωρινές θέσεις εργασίας, οι οποίες θα ενισχύσουν τη ζήτηση σε υπηρεσίες και προϊόντα, επιφέροντας αύξηση του εγχώριου ΑΕΠ κατά 2,1% σε έναν μόλις χρόνο» εκτίμησε η υπουργός.
Ειδική μνεία έκανε και στην ανάγκη διεύρυνσης και ευελιξίας των ευρωπαϊκών πολιτικών απασχόλησης, ώστε να ανταποκρίνονται με επιτυχία στα προβλήματα της κάθε χώρας.
Από την πλευρά της, η κ. Ράιντκε υπογράμμισε την ανάγκη διαφορετικής προσέγγισης του προβλήματος της ανεργίας, με την ενεργό συμμετοχή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου