oaednews

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Ημερίδα για την εργασία των ατόμων με αναπηρία

Ημερίδα με θέμα «Εργασιακή Συμβουλευτική και Απασχόληση Ατόμων με Κινητική Αναπηρία» συνδιοργανώνουν την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, στις 14:30, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών Παράρτημα Μακεδονίας-Θράκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Στη δίνη της οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, με τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας, τα άτομα με βαριά κινητική αναπηρία είναι εκείνα που πλήττονται περισσότερο, με αποτέλεσμα η ανεργία στο χώρο των αναπήρων να είναι πολλαπλάσια σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Στόχος της ημερίδας είναι να διερευνήσει και να προτείνει επαγγελματικές διεξόδους καθώς επίσης και να αναλύσει τις προϋποθέσεις και τα προσόντα εκείνα που κάνουν ένα άτομο με κινητική αναπηρία ελκυστικό στους πιθανούς εργοδότες.

Εισηγητές και συμμετέχοντες στην Ημερίδα θα είναι επιστήμονες από τον πανεπιστημιακό, τον επιχειρηματικό και το συνδικαλιστικό χώρο, όλοι τους εξειδικευμένοι στη συμβουλευτική και την απασχόληση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου