oaednews

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Μόλις 13.598 ελεύθεροι επαγγελματίες λαμβάνουν επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ

Πολύ περιορισμένη είναι η χορήγηση του επιδόματος ανεργίας σε αυτοτελείς και ανεξάρτητα απασχολούμενους καθώς έως τώρα το εν λόγω βοήθημα έχουν λάβει μόλις 13.598 άτομα.
Μάλιστα, πρόκειται για δικαιούχους που προέκυψαν από την έναρξη χορήγησης του επιδόματος (8 Απριλίου 2013) έως και την 10η Αυγούστου 2015, που έγινε η σχετική καταγραφή, δηλαδή σε διάστημα σχεδόν 2,5 ετών.
Πρόκειται για στοιχεία που βρίσκονται στο αρχείο του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ) του Οργανισμού και δόθηκαν στη δημοσιότητα από την ίδια τη διοικήτρια του ΟΑΕΔ, κα Μαρία Καραμεσίνη. Ειδικά για τον περασμένο Ιούνιο, διαπιστώθηκε ότι χορηγήθηκε το συγκεκριμένο επίδομα σε 1.912 αυτοτελείς και ανεξάρτητα απασχολούμενους, που ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ. Εάν σε αυτό το στοιχείο προστεθεί το γεγονός ότι συνολικά το τρέχον έτος, το επίδομα μακροχρόνια ανέργων έχει χορηγηθεί σε 17.500 άτομα, διαπιστώνεται η πολύ μικρή «διείσδυση» αυτής της παροχής σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανέργων. Με δεδομένο ότι οι μακροχρόνια άνεργοι υπερβαίνουν τα 527.000 άτομα, αυτό σημαίνει ότι συνολικά το συγκεκριμένο επίδομα δεν χορηγείται σε πάνω από το 4% του συνόλου.

www.dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου