oaednews

Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

HePIS : «Η μύηση στον Προγραμματισμό είναι η διέξοδος των νέων από την ανεργία»

«Εάν η Ελλάδα επενδύσει στην ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού με ψηφιακές δεξιότητες διαμορφώνει τις ιδανικές συνθήκες για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις σε τεχνολογική ανάπτυξη με διεθνή προσανατολισμό».                             
Τη θέση αυτή ανέπτυξε η HePIS παρουσιάζοντας στο 17ο Greek ICT Forum, μελέτη η οποία τεκμηριώνει πώς μπορούν να δημιουργηθούν μέσα στην επόμενη δεκαετία 500.000 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας στην Πληροφορική, και να ανακοπεί έτσι, η ανοδική πορεία της ανεργίας, που ξεπερνά σήμερα το 50% στους νέους. Τη μελέτη, που αποτελεί μια πρωτοβουλία του προέδρου του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Επαγγελματιών Ενώσεων Πληροφορικής (CEPIS) κ.Βύρωνα Νικολαΐδη με τη συνεργασία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ALBA και της HePIS,  παρουσίασε ενώπιον του υφυπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ.Αλέξη Χαρίτση, ο κ.Κωνσταντίνος Κεσεντές, μέλος του ΔΣ της HePIS.

Ο κ.Κεσεντές ανέδειξε «την προοπτική επαγγελματικής εξέλιξης που ανοίγεται στους νέους, που θα μυηθούν στον Προγραμματισμό»  επισημαίνοντας ότι  η γεωγραφική θέση της χώρας μας προσφέρει ευκαιρίες για τη δημιουργία κέντρων ανάπτυξης εφαρμογών λογισμικού που θα μπορούσαν να απασχολούν χιλιάδες καλοπληρωμένους επαγγελματίες της πληροφορικής.
«Υπάρχουν αρκετές επιτυχημένες πρακτικές που επιβεβαιώνουν την εφικτότητα του στόχου της μελέτης αρκεί να συστρατευθούμε φορείς του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα και την Πολιτεία, για να κινητοποιήσουμε τους νέους να μάθουν Προγραμματισμό» είπε ο κ.Κεσεντές και κατέληξε:  «Ας εκπέμψουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα ελπίδας, ότι υπάρχει διέξοδος και να προχωρήσουμε από τις διαπιστώσεις στις πράξεις».
Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS)
Η HePIS είναι το δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της Αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να αναπτύξει την επαγγελματική τους καταξίωση. ΗHePIS είναι το μοναδικό μέλος του Council of European Professional Informatics Societies (CEPIS) και του Ιnternational Federation for Information Processing καθώς και national point of contact του Εuropean Centre for Women and Technology στην Ελλάδα προωθώντας τα συμφέροντα και τις απόψεις των Ελλήνων Επαγγελματιών και Επιστημόνων των ΤΠΕ σε Παγκόσμιο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου