oaednews

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Στον αέρα ο Βρεφονηπιακός Σταθμός του ΟΑΕΔ – Διπλάσιες οι φετινές εγγραφές νηπίων

Σχεδόν διπλάσιος είναι φέτος ο αριθμός των νηπίων για τα οποία έχουν γίνει εγγραφές – επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Καρδίτσας (σχολικού έτους 2015-2016), όπως διαπιστώθηκε και κατά την αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το σώμα κλήθηκε να συζητήσει και να λάβει απόφαση σχετικά με τις εγγραφές – επανεγγραφές καθώς επίσης και για την έγκριση του 1ου και 2ου πρακτικού επιλογής νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς. Μετά από σχετικό αίτημα του κ. Βασίλη Κρανιά και τα δύο αυτά ζητήματα προτάθηκαν στην αρχή της ημερήσιας διάταξης καθώς υπήρχαν στην αίθουσα πολλοί εκπρόσωποι φορέων που ήθελαν να τοποθετηθούν.

Στην εισήγησή του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Γεννάδιος τόνισε πως δεν θα μείνει κανένα παιδί εκτός και σε περίπτωση που υπάρξουν εκκρεμείς περιπτώσεις θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βοηθηθούν οι γονείς και να εγγραφούν τα παιδιά τους έστω και εκτός ΕΣΠΑ. Να σημειωθεί πως πέρυσι οι αιτήσεις αφορούσαν σε 250 παιδιά.
Επίσης, ο κ. Γεννάδιος έκανε γνωστό πως θα γίνουν και έξι νέες προσλήψεις προσωπικού.
Το λόγο πήρε, στη συνέχεια, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κ. Αργυρώ Χαλάτση η  οποία, μεταξύ άλλων, ζήτησε από τη Δημοτική Αρχή πιο ενεργή διεκδίκηση στα θέματα αυτά, επεσήμανε την αναγκαιότητα για μόνιμες και σταθερές θέσεις εργασίας και ρώτησε κατά πόσο επαρκούν οι υπάρχουσες υποδομές. Για το τελευταίο, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος απάντησε καταφατικά.
Στο επίκεντρο, τέλος, η κ. Χαλάτση έθεσε και το ζήτημα του Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΟΑΕΔ που εξακολουθεί να βρίσκεται σε στασιμότητα.
Απαντώντας σχετικά, ο δήμαρχος κ. Φώτης Αλεξάκος ανέφερε πως η εμπλοκή έχει να κάνει με τις διαδικασίες έκπτωσης των αναδόχων που είναι πολύ χρονοβόρες. Ο ΟΑΕΔ είχε πει ότι θα επαναδημοπρατούσε το έργο τον Ιούλιο, αλλά ακόμη δεν έχει σημειωθεί καμία εξέλιξη.
«Ελπίζουμε οι υποσχέσεις να υλοποιηθούν και την άνοιξη να έχει ολοκληρωθεί το έργο» κατέληξε ο δήμαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου