oaednews

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Διευκρινίσεις ΟΑΕΔ για την υπόθεση της «δωρεάς» διαμερίσματος στον Βόλο

Σε δέσμευση ότι ο ΟΑΕΔ δεν θα προχωρήσει σε έξωση αλλά και για προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία για οριστική λύση στο πρόβλημα προχώρησε η διοικήτρια του ΟΑΕΔ για την υπόθεση της 79χρονης που καλείται να πληρώσει 130.000 ευρώ για διαμέρισμα-"δωρεά" του τ.ΟΕΚ.
Με αφορμή την υπόθεση της κυρίας Δήμητρας Καλμαντή, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους, δήλωσε:
«Η υπόθεση με το σπίτι των εργατικών κατοικιών του πρ. ΟΕΚ στον Βόλο, το οποίο δόθηκε το 2007 προφορικά ως δωρεά στην κυρία Δ. Καλμαντή (μετά την τραγική απώλεια του γιου της και της συζύγου του σε τροχαίο δυστύχημα, από το οποίο διασώθηκαν τα τρία εγγόνια της) από την τότε πολιτική ηγεσία φέρνει στην επιφάνεια την παγιωμένη επί σειρά δεκαετιών νοοτροπία πολιτικών υποσχέσεων χωρίς αντίκρισμα, στην προκειμένη σε βάρος ανθρώπων που καθημερινά δίνουν πραγματικό αγώνα και μοχθούν για να επιβιώσουν.


Με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, μετά από έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε με εντολή μου άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, διαπιστώθηκε ότι αν και ορισμένοι από τους πολιτικούς παράγοντες της εποχής εκείνης είχαν δηλώσει δημόσια ότι η κυρία Καλμαντή θα έπαιρνε με τη μορφή δωρεάς οικία 92,2 τ.μ. του πρ. ΟΕΚ για να ζήσει μαζί με τα εγγόνια της, όταν οι κάμερες σταμάτησαν να εστιάζουν στο συγκεκριμένο θέμα, η διευθέτηση του θέματος έμεινε στα "λόγια".
Διευκρινίζω ότι για να δινόταν με τη μορφή δωρεάς στην κυρία Καλμαντή η οικία, θα έπρεπε να είχε υπάρξει νομοθετική ρύθμιση, αφού με βάση τον Κανονισμό του πρ. ΟΕΚ δεν ήταν δυνατή η χορήγηση κατοικίας δωρεάν.
Περίπου 8 χρόνια μετά, διαπιστώσαμε ότι καμιά τέτοια ρύθμιση δεν είχε προωθηθεί και οι υποσχέσεις είχαν μείνει στα λόγια. Αυτό δεν αναιρεί στο ελάχιστο το πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα η κυρία Καλμαντή.
Ως Διοικήτρια και Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ δεσμεύομαι ότι δεν θα προβεί ο Οργανισμός σε έξωση και ότι θα προωθήσω πρόταση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την οριστική και δίκαιη λύση στο πρόβλημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου