oaednews

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Αντιδρούν οι ΚΕΚάρχες στη διεξγωγή ελέγχων

Με επιστολή τους προς τον ΟΑΕΔ και το Υπουργείο Εργασίας ο Ελληνικός Σύνδεσμος  Εταιρειών Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης ζητούν την απόσυρση της ανακοίνωσης από 16/9/2015 και των εγγράφων "Σημεία ελέγχου Παρόχων" και '"Αποτελέσματα/ποινές"  για το πρόγραμμα " Επιταγή Διασύνδεσης με την αγορά εργασίας ανέργων αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ"


Η αμαρτωλή ιστορία των voucher φαίνεται να συνεχίζεται, ενώ η αναποτελεσματικότητα τους δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Γενικά η ιστορία της κατάρτισης και επανακατάρτισης, με διάθεση τεράστιων κονδυλίων, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία έχει πιάσει ταβάνι πρέπει να επανασχεδιαστεί.
Όσο για τα voucher, φαίνεται πως θα έχουμε συνέχεια.

8 σχόλια:

  1. Οι έλεγχοι θα βγάλουν πολλούς λαγούς........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ να αντιληφθώ την αντίδραση τους, αφού ελέγχονται τα δηλωθέντα από τους ίδιους τους παρόχους ! Απλά οι ελεγκτές θα πρέπει να είναι ευγενικοί και ταυτόχρονα αυστηροί και να κάνουν καλά τη δουλειά τους (άλλωστε είναι καθήκον) για το καλό όλων και προ πάντων των ωφελουμένων, που είναι και ο στόχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στόχος έχουν γίνει οι ελεγκτές το τελευταίο δεκαπενθήμερο.Κανονικο μπουλινγκ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε να δούμε πόσο τους κόστισε πανελλαδικά το προγράμμα.θα έχει ενδιαφέρον να δημοσιοποιηθούν τα οικονομικά στοιχεία απο τους ελεγκτές.45000000 προϋπολογισμός και αμφιβάλλω αν οι δαπάνες ξεπερνούν τις 50000 πανελλαδικά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΟΦΕΊΛΟΥΝ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ.ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΘΑ ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΣΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ.
    ΤΑ ΠΕΡΙ ΜΠΟΥΛΙΝΓΚ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΣΤΕΙΑ. ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. ΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΡΑΚΩΛΥΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΟΠΙΑΣ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΥΝΤΑΣΣΕΙ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ. ΡΕΜΒΑΣΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΡΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι ΕΛΕΓΧΟΙ και γενικότερα το να κάνεις ελέγχους δεν είναι καθόλου απλή κατάσταση ούτε παιχνίδι ούτε για ΟΛΟΥΣ. Απαιτεί κατάλληλη προετοιμασία, κατάλληλη ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και ανάλογη συμπεριφορά. -

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συμφωνώ ! Αυτά να τα ακούν κάποιοι συνάδελφοι που φοβούνται να κάνουν αρνητικό έλεγχο. Η αλήθεια βέβαια είναι οτι υπάρχει κάποιο είδος bullying , αλλά όπως λέει και ο συνάδελφος ,"το να κάνεις ελέγχους δεν είναι καθόλου απλή κατάσταση ούτε παιχνίδι ούτε για ΟΛΟΥΣ".
    Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φοβούνται ή μήπως "φοβούνται"?

    ΑπάντησηΔιαγραφή