oaednews

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Εκλογές 2015: Εκλογική άδεια και για τους ετεροδημότες με πεντάμηνα του ΟΑΕΔ

Οδηγίες για την εκλογική άδεια στους εργαζόμενους με τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ και την απουσία των ωφελουμένων για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου κοινοποιεί με έγγραφο της η Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων.
Σύμφωνα με το έγγραφο γίνεται γνωστό ότι στο πλαίσιο της υλοποίησης του Προγράμματος περί Κοινωφελούς εργασίας ΟΑΕΔ και σε όσον αφορά στην απουσία των ωφελουμένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, ο αναγκαίος χρόνος για την μετάβαση των ωφελουμένων στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος λογίζεται ως χρόνος διανυθείς εντός του προγράμματος και ως εκ τούτου η αναλογούσα δαπάνη αποτελεί επιλέξιμη δαπάνη καλυπτόμενη από τους πόρους του προγράμματος.
Έτσι εάν εργαζόμενοι ετεροδημότες που ο τόπος που ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα πληρεί τις προϋποθέσεις για την εκλογική άδεια θα πρέπει να τους χορηγηθεί άδεια άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος κανονικά. Τι ισχύει για την εκλογική άδεια

Α. Εξαήμερη εβδομαδιαία εργασία:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 100-200 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 201-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω χορηγείται άδεια τριών εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
δ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Β. Πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία:
α) Σε όσους μετακινηθούν, για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος σε απόσταση 200-400 χιλιομέτρων, χορηγείται άδεια μιας εργάσιμης ημέρας.
β) Σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 401 χιλιομέτρων και άνω, χορηγείται άδεια δύο εργασίμων ημερών, εφόσον κινηθούν εξ΄ ολοκλήρου οδικώς, με βάση υπεύθυνη δήλωσή τους.
γ) Σε όσους μετακινηθούν σε νησιά, για τα οποία δεν υπάρχει οδική πρόσβαση, ο αριθμός των ημερών αδείας που χορηγείται θα εξετάζεται κατά περίπτωση, ανάλογα με την απόσταση και τις ειδικές συνθήκες μετακίνησης, χωρίς ωστόσο η άδεια στις περιπτώσεις αυτές, να υπερβαίνει τις τρεις εργάσιμες ημέρες.
Για όσους μισθωτούς, που μετακινούνται κατά τα ανωτέρω, η Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015 (ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας), είναι εργάσιμη ημέρα, αυτή θεωρείται ως ημέρα ειδικής αδείας απουσίας με αποδοχές, πέραν αυτών που ορίζονται στην προηγούμενη παράγραφο της παρούσας.
Η κατά τα ανωτέρω χορηγούμενη άδεια δεν συμψηφίζεται με την ετήσια άδεια μετ΄ αποδοχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου