oaednews

Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Δικαιώθηκαν από το δικαστήριο οι άνεργοι που φοιτούσαν στο ΙΕΚ

Στα καθήκοντά τους επιστρέφουν κανονικά με απόφαση δικαστηρίου, επτά ημερήσιοι φύλακες αρχαιοτήτων οι οποίοι σταμάτησαν να εργάζονται όταν έληξε το δελτίο ανεργίας τους λόγω φοίτησής τους στα Ι.ΕΚ.!
Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι δια της δικηγόρου τους κ. Μαργαρίτας Καρπαθάκη προσέφυγαν στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου (διαδικασία Ασφαλιστικών Μέτρων) ζητώντας με την έκδοση προσωρινής διαταγής να επιστρέψουν στην εργασία τους έως την συζήτηση της κύριας αίτησης που έχουν καταθέσει για την υπόθεση και την έκδοση απόφασης επ’ αυτής.

Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων και έτσι η Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου στη Ρόδο, κατά της οποίας έχουν προσφύγει τα επτά άτομα, υποχρεούται να αποδέχεται τις υπηρεσίες  τους έως την συζήτηση της αίτησης , δηλαδή στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αίτηση οι επτά υπάλληλοι είχαν συνάψει επτάμηνη σύμβαση εργασίας με την Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου η οποία ξεκίνησε την 1η Απριλίου και θα έληγε στις 31 Οκτωβρίου 2015. Ωστόσο στις αρχές Μαΐου 2015 οι υπάλληλοι έλαβαν διαδοχικά επιστολή στην οποία αναφέρονταν ότι είχαν διαγραφεί από τα
μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ και μάλιστα από τις 13 Οκτωβρίου του 2014 επειδή είχαν φοιτήσει στα Ι.Ε.Κ.!
Άμεσα οι εργαζόμενοι κατέθεσαν ένσταση κατά της απόφασης αυτής στον ΟΑΕΔ η οποία ακόμη εκκρεμεί, και δεν έχει εκδοθεί απόφαση. Παρόλα αυτά στις 22 Μαΐου οι εργαζόμενοι απογευματινές ώρες ενημερώθηκαν τηλεφωνικά από την υπηρεσία τους, πως είχαν ανακληθεί οι βεβαιώσεις ανεργίας τους και ότι αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αναμόρφωση του πίνακα επιτυχόντων και κατά συνέπεια την απόλυσή τους!
Την επόμενη μέρα παρά το γεγονός που είχε προηγηθεί οι εργαζόμενοι πήγαν στην υπηρεσία τους προκειμένου να ενημερωθούν από τους προϊσταμένους τους για το τι είχε συμβεί, όμως ήταν Σάββατο και ουδείς αρμόδιος ήταν εκεί για να τους εξηγήσει.
Την αμέσως επόμενη εργάσιμη και πάλι οι εργαζόμενοι πήγαν στην υπηρεσία τους για να πάρουν τις απολύσεις τους όμως τους ενημέρωσαν πως δεν ήταν έτοιμες. Και από τότε άρχισε η ταλαιπωρία τους. Αρχικά οι υπάλληλοι προσέφυγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας χωρίς όμως να βρεθεί κάποια λύση και εν συνεχεία προσέφυγαν στο δικαστήριο ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να επιστρέψουν στην εργασία τους.
Το αίτημά τους έγινε δεκτό στις 12 Ιουνίου καθώς όπως αναφέρεται ρητά στην απόφαση «η κατάρτιση σε ΙΕΚ δεν μπορεί να αναιρεί την ιδιότητά τους ως ανέργων» ωστόσο και πάλι οι επτά υπάλληλοι δεν εργάστηκαν όλο αυτό το διάστημα ούτε Σάββατο ούτε Κυριακή.
Έτσι προσέφυγαν εκ νέου στην δικαιοσύνη καθώς όπως αναφέρουν στην νέα αίτηση τους έχει καταγγελθεί η σύμβαση που έχουν συνάψει από την πλευρά της υπηρεσίας τους, την οποία και καλεί να τους δώσει το ποσό των 8.610 ευρώ που αναλογεί στον καθένα έως την λήξη της σύμβασης που έχουν υπογράψει.
Η κύρια αίτηση θα συζητηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου για να αποφανθεί σχετικά το δικαστήριο, ωστόσο μέχρι τότε η Εφορία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου υποχρεούται να απασχολεί κανονικά τους επτά εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου