oaednews

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Τι σημαίνει η μείωση των δαπανών του δημοσίου – Πώς επηρεάζονται μισθολογικά οι Δημ.Υπαλληλοι (σχέδιο νόμου)


Αγωνία κυριαρχεί στους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας μιλώντας στον ραδιοσταθμό 9,84 τόνισε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των δαπανών του δημοσίου.

Σε αυτή τη δήλωση «κουμπώνει» απόλυτα το σχέδιο νόμου, το οποίο είχε καταθέσει προς διαβούλευση (η οποία ολοκληρώθηκε στις 2 Ιουνίου) με την οποία εισηγείται την ουσιαστική κατάργηση της ημερήσιας αποζημίωσης που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για εκτός έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή.

Επιπλέον, με το ίδιο προσχέδιο νόμου θεσπίζονται αυστηρότερες προϋποθέσεις για την καταβολή εξόδων διανυκτέρευσης, με συνέπεια να περιορίζονται πλέον σημαντικά οι περιπτώσεις υπαλλήλων που θα αποζημιώνονται από την υπηρεσία τους για διανυκτερεύσεις εκτός έδρας.

Παράλληλα, με άλλες διατάξεις του ίδιου προσχεδίου προβλέπονται δραστικές περικοπές και καταργήσεις στις μη μισθολογικές παροχές για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Μεταξύ των άλλων, καταργούνται παροχές που αφορούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα περίθαλψης, μειωμένα εισιτήρια σε μέσα μεταφοράς και δωρεάν κάρτες διαδρομών.

Δείτε το σχέδιο νόμου ΕΔΩ.



ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου