oaednews

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Διαμαρτυρία ενάντια στην ανεργία την Παρασκευή

Σε πορεία προς τη Βουλή την Παρασκευή στις 6 μ.μ. και σημείο συνάντησης την Ομόνοια, καλούν οι «Ενεργοί Άνεργοι», κρίνοντας επιτακτική την ανάγκη για διεκδίκηση σταθερής και αξιοπρεπής δουλειάς για όλους. 
Το αίτημα αυτό, που συμπληρώνεται από εκείνο της διεκδίκησης αξιοπρεπών συνθηκών ζωής για όσους είναι άνεργοι, αναδείχθηκε ως κύριο ζήτημα από τις τοποθετήσεις των εργαζομένων και των ανέργων, των αγωνιστών από σωματεία ή συλλογικότητες γειτονιών, ανθρώπων που βρίσκονται σε διαφορετικούς κλάδους και βέβαια αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα.
«Μετά από κάλεσμά των Ενεργών Ανέργων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22/4 η σύσκεψη για την οργάνωση της πάλης μας ενάντια στην ανεργία. Εκτός από τους Ενεργούς Άνεργους στη σύσκεψη πήραν μέρος το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα, η Α’ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, η Εργατική Λέσχη Καλλιθέας, η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού, η συλλογικότητα «Εργαζόμενοι – Κάτοικοι Ταύρου», το Σωματείο Βάσης Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, διαθέσιμοι εκπαιδευτικοί και άλλοι αγωνιστές από αρκετά σωματεία και συλλογικότητες.
Για την αποτελεσματικότερη οργάνωση της πάλης μας κρίθηκε από όλους αναγκαίος ο διαρκής συντονισμός της δράσης όλων των σωματείων, αναλογικοτήτων, αγωνιστών. Απαιτούμε:
  • Προσλήψεις προσωπικού ΤΩΡΑ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με σταθερές σχέσεις εργασίας και συλλογική σύβμαση. Όχι στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας. Κατάργηση της διαθεσιμότητας.
  • Απαγόρευση των απολύσεων. Να εθνικοποιηθούν οι μεγάλες επιχειρήσεις που οι εργοδότες τις κλείνουν. Να επαναλειτουργήσουν κάτω από εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
  • Άμεση μείωση των ωρών εργασίας για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, για να αποκτήσει ελεύθερο χρόνο ο εργαζόμενος.
  • Επιδότηση για όλους τους ανέργους ΤΩΡΑ για όσο είναι άνεργοι, χωρίς προϋποθέσεις. Να μετρούν  τα χρόνια της ανεργίας στα συντάξιμα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή  περίθαλψη για όλους.
  • Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα ΜΜΜ, διαγραφή όλων των προστίμων τους.
  • Όχι χαράτσια στους ανέργους. Φοροαπαλλαγές, πάγωμα και διαγραφή των χρεών των ανέργων. Καμιά κατοικία ανέργου στο σφυρί.
  • Να μην πληρωθεί το χρέος για να πληρωθούν οι ανάγκες της κοινωνίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου