oaednews

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

"Tο Προεδρείο αδυνατεί να σεβαστεί τις Αποφάσεις των Συνεδριάσεων του Δ.Σ"

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ         από   «ΕΝΟΤΗΤΑ» ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ & ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και Ανεξάρτητο Μέτωπο Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας


Συναδέλφισσες,  Συνάδελφοι,

Για πολλοστή φορά γινόμαστε μάρτυρες της αυθαιρεσίας του Προεδρείου του Συλλόγου μας, το οποίο εξέδωσε ανακοίνωση στις 30/04/2015, σχετικά με την μεταφορά μέρους των Διαθεσίμων του ΟΑΕΔ στην Τράπεζα της Ελλάδος, δίχως πρώτα να ενημερώσει και δίχως να λάβει την έγκριση για την ανακοίνωση από τα υπόλοιπα μέλη του Συλλόγου όπως είχε αποφασιστεί από  την Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11/03/2015.

Συγκεκριμένα, στην Συνεδρίαση του Δ.Σ. της 11/3/2015 είχαν  αποφασιστεί  τα εξής :

1.       Ως  συνδικαλιστικό  όργανο  του  ΟΑΕΔ  ήμασταν   και  συνεχίζουμε  να  είμαστε  αντίθετοι  κάτω  από  οποιαδήποτε  Διοίκηση και  κάτω  από  οποιαδήποτε  Κυβέρνηση  με  τη  νομιμοποίηση  απόφασης  που  θα  εκθέτει  σε  οποιοδήποτε κίνδυνο,  την  ομαλή  καταβολή  των  επιδομάτων  ανεργίας  και  την εν γένει  ομαλή  πορεία  του  Οργανισμού.

2.      Εξουσιοδοτήσαμε  τον  πρόεδρο  να  συντάξει  την  ανακοίνωση  με  κεντρικό  άξονα το: «ήμασταν   κα  συνεχίζουμε  να  είμαστε  αντίθετοι» και  στη συνέχεια αφού  ενημερώσει  και  τα  υπόλοιπα  μέλη  για  την  ανακοίνωση  και  αφού αυτή γίνει  αποδεκτή  τότε  να  την  κοινοποιήσει στους  συναδέλφους.

Με έκπληξη μετά από 50 ημέρες είδαμε μια ανακοίνωση που εκδόθηκε κατευθείαν από το γραφείο του Προεδρείου και η οποία περιφρονώντας την απόφαση του ΔΣ κοινοποιήθηκε χωρίς καμία ενημέρωση και έγκριση από τα μέλη του Δ.Σ.

Αλλά πως θα μπορούσε να κινηθεί διαφορετικά το Προεδρείο, αφού ουσιαστικά αντέγραψε την σχετική ανακοίνωση της  ΔΑΚΕ  -  ΟΑΕΔ  της 28/4/15.

Όμως δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι το Προεδρείο λειτουργεί προκλητικά ως φερέφωνο της ΔΑΚΕ.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι ότι ενώ οι μέρες του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού έχουν παρέλθει για το Προεδρείο, αυτοί συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σα να μην πέρασε μια μέρα από την διακυβέρνηση Σαμαρά.



Προφανώς, ως περιφρόνηση της ευθύνης που τον βαρύνει, μπορεί να εξηγηθεί και η συνειδητή  απουσία  του  Προέδρου  της  Ένωσης από την συνεδρίαση  του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ, την Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015, ως  εκλεγμένο μέλος του κατά τη διάρκεια της οποίας κατά πλειοψηφία  αποφάσισαν, την τοποθέτηση μέρους των  διαθεσίμων  του  Ο.Α.Ε.Δ  στους  ειδικούς λογαριασμούς  διαχείρισης της Τράπεζας  της  Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου λοιπόν προτίμησε να απουσιάσει, αντί να  παραβρεθεί  και να στηρίξει τις θέσεις του Συλλόγου που ήταν αντίθετες με αυτές της  Διοικήτριας. Αν αυτό δεν  είναι φυγομαχία τότε τι είναι;



Αν το Προεδρείο αδυνατεί να σεβαστεί τις Αποφάσεις των Συνεδριάσεων του Δ.Σ. και δεν μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα του μακριά από τις μικροκομματικές γραμμές της ΔΑΚΕ, τότε η μοναδική υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει στον Σύλλογο μας είναι η παραίτηση του.






ΓΙΑ  ΤΟ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ  ΜΕΤΩΠΟ                                                            ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΝΟΤΗΤΑ


          Γ.    ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ                                                                                   Α.   ΖΑΦΕIΡΙΑΔΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου