oaednews

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Ανακοίνωση ΟΥ ΟΑΕΔ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος 
Τηλ. 2109924316-2109989647
FAX2109924316
Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr
Αρ. Πρωτ. 151 / 19-3-2015
Προς τις Ενώσεις Μέλη μας
Προς Όλες τις Υπηρεσίες


Προγραμματισμένη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015 μεταξύ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ και του Αναπληρωτή Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κατρούγκαλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που περιλάμβανε το υπόμνημα που είχαμε αποστείλει στον Υπουργό και συγκεκριμένα:

  1. Ο τρόπος επανατοποθέτησης των διαθέσιμων συναδέλφων, με δικαίωμα επιλογής θέσης καθώς και άλλα ζητήματα που περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου.
  2. Ξεπάγωμα βαθμολογίας υπαλλήλων (εξετάζεται για τέλος 2015).
  3.  Για το οργανόγραμμα του Οργανισμού μας, θα εξεταστεί από μηδενική βάση και όχι στη λογική της οριζόντιας περικοπής του 35% των δομών.
  4. Οι θέσεις των υπαλλήλων Αορίστου Χρόνου μετατρέπονται σε οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι αυτοί συνεχίζουν όμως να διατηρούν το ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς που κατείχαν.
  5. Για την αναγνώριση προϋπηρεσίας συναδέλφων με σύμβαση έργου θα υπάρξει περαιτέρω συνεργασία έτσι ώστε να αρθούν οι αδικίες.
  6. Για το ζήτημα επιλογής προϊσταμένων μας ενημέρωσε ότι προσανατολίζεται σε ένα νέο σύστημα συγγενές με το σύστημα επιλογής του νόμου Ραγκούση.
  7. Για την αξιολόγηση των Δημοσίων Υπαλλήλων μας ενημέρωσε ότι η σκέψη του είναι για ένα σύστημα αξιολόγησης όχι τιμωρητικό, ανεξάρτητο δηλαδή από μισθολογική ή βαθμολογική εξέλιξη σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ.
  8. Για τους συναδέλφους που υπηρετούν με δικαστικές αποφάσεις (πρώηνstage) ανέφερε ότι δεν μπορούν να περιληφθούν στο σχέδιο νόμου για μετατροπή της σύμβασης από ορισμένου σε αορίστου χρόνου λόγω της σχετικής απαγορευτικής συνταγματικής διάταξης και ότι εξετάζεται ένα σύστημα πρόσθετης ισχυρής μοριοδότησης σε μια νέα προκήρυξη, που θα προκύψει από την καταγραφή πραγματικών αναγκών των υπηρεσιών.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα θα υπάρχει παρακολούθηση-επεξεργασία από τη μεριά της Ομοσπονδίας και περεταίρω παρέμβαση σε ότι χρειαστεί.

Η Ομοσπονδία θα συνεχίσει να προωθεί και να διεκδικεί αιτήματα δίκαια και διαχρονικά και θα σας ενημερώνει για όποιες εξελίξεις

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 18 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας με τη νέα Διοικήτρια του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη Μαρία. Για την συνάντηση αυτή θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση σε επόμενη ανακοίνωσή μας.

3 σχόλια:

  1. οι συναδελφοι που υπηρετουν με δικαστικες αποφασεις δεν εχουν συμβασεις ορισμενου χρονου εχουν αοριστου χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είπε ο Κατρούγκαλος ότι δεν έχουν εξαντληθεί όλα τα ένδικα μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. και εσεις σαν σωματειο να ζητησετε να γινει διαγωνισμος οπως εγινε με τον φωτογραφικο του 2008 με τους αναθεση εργου και ορισμενου χρονου

    ΑπάντησηΔιαγραφή