oaednews

Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Οι μακροχρόνια άνεργοι προτεραιότητα του ΟΑΕΔ

Εγκρίθηκε από την αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή ΔΕΚΟ ο διορισμός της νέας διοικήτριας του ΟΑΕΔ, Μαρίας Καραμεσίνη,  καθηγήτριας οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στα θέματα αγοράς εργασίας.  
 
  Η κ. Καραμεσίνη έθεσε ως προτεραιότητα του οργανισμού την υλοποίηση προγραμμάτων από τον ΟΑΕΔ για την απορρόφηση στην αγορά εργασίας των ειδικών ομάδων άνεργων, οι οποίες απειλούνται με κοινωνικό αποκλεισμό, όπως είναι οι μακροχρόνια άνεργοι. Δεδομένου ότι, όπως ενημέρωσε η νέα διοικήτρια του ΟΑΕΔ, το 75% των άνεργων είναι μακροχρόνια άνεργοι, τα προγράμματα αυτά θα είναι στοχευμένα στις ιδιαιτερότητες της κάθε ομάδας αυτών. 

Επίσης, προανήγγειλε τον ανασχεδιασμό των υπάρχοντων προγραμμάτων για ανέργους, με στόχο την μεγαλύτερη ωφελιμότητά τους στους απευθείας αποδέκτες τους, που είναι οι άνεργοι. Όπως εκτίμησε η κ. Καραμεσίνη, τα κοινωφελή προγράμματα εργασίας θα μπορούσαν να θεωρηθούν κατάλληλα για μακροχρόνια άνεργους από 35 - 40 ετών και άνω, καθώς και για γυναίκες και μητέρες.

Ακόμη, ως προτεραιότητά της η νέα διοικήτρια έθεσε την ενίσχυση των Υπηρεσιών Πρώτης Γραμμής (ΚΠΑ) και την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ, με την αναθεώρηση του επιχειρησιακού μοντέλου, την αξιολόγηση δομών, την αναδιάταξη και ενίσχυση του προσωπικού (αφού χρειάζονται 4.670 άτομα και σήμερα υπάρχουν 3.600 εργαζόμενοι) την διαφορετική οργάνωση υπηρεσιών και την ευελιξία του οργανισμού με την αυτοματοποίηση διαδικασιών και επέκταση και σε άλλες των υφιστάμενων διαδικασίες.  Σκοπός είναι να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα και η διαχειριστική επάρκεια του οργανισμού.

Σύμφωνα με την κ. Καραμεσίνη, οι Σχολές του ΟΑΕΔ δεν θα μετεξελιχθούν σε Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης, παρά θα παραμείνουν όπως ήταν και θα στηριχθούν, αλλά και θα επιστρέψουν οι καθηγητές σε διαθεσιμότητα. - See more at: http://www.stokokkino.gr/article/1000000000005786/Oi-makroxronia-anergoi-proteraiotita-tou-OAED#sthash.PgsjnosG.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου