oaednews

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Στην Κοινοβουλευτική επιτροπή κοινωνικών Υποθέσεων η κ. Μαρία Καραμεσίνη


http://oaednews.blogspot.gr/2014/09/blog-post_4.html

Την Δευτέρα 9 Μαρτίου θα περάσει από ακρόαση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων η κ. Μαρία Καραμεσίνη προκειμένου να αναλάβει τη διοίκηση του ΟΑΕΔ, σύμφωνα με πληροφορίες τουCapital.gr. Έτσι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντά της από τον απερχόμενο διοικητή του οργανισμού κ. Θόδωρο Αμπατζόγλου.
Η κα. Καραμεσίνη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής.

Από το 1997 μέχρι σήμερα, είναι ανεξάρτητη εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα φύλου, αγοράς εργασίας και πολιτικής ισότητας των φύλων.
Είναι επιστημονικά υπεύθυνη πολλών ερευνητικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων η μεγάλη πανελλαδική έρευνα για την απορρόφηση των πτυχιούχων πανεπιστημίου στην ελληνική αγορά εργασίας (2004). Πρόσφατα συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας στην αγορά εργασίας και το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη.
Έχει μακρόχρονη δράση στο φεμινιστικό κίνημα και την αριστερά. Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου και της Γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.
Συμμετέχει στους Ευρωπαίους Οικονομολόγους για μια εναλλακτική πολιτική στην Ευρώπη (EuroMemogroup) και στο δίκτυοtransform!europe.

7 σχόλια:

  1. Ο ΟΕΚ πότε θα επανασυσταθεί?Μας δουλεύεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ο.Ε.Κ επιβάλλεται να επανασυσταθεί και κακώς καταργήθηκε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΑ ΤΑ BLOGS ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. Θ. ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ??
    ΑΛΛΑ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΣΧΟΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦ. ΔΙΟΙΚΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ ο απερχόμενος τελευταία μέρα ασχολείται με τις μετανινήσεις και τακτοποίηση των "δικών" του μπας και μείνουν ξεκρέμαστοι. Γέμισε το Διαύγεια με μετακινήσεις....χαχαχαχα

      Διαγραφή
    2. ΜΗΠΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙ??

      Διαγραφή
    3. Έχεις μεγάλη φαντασία συνάδελφε. Απορώ πως δεν βλέπεις το προφανές. Φρόντισε να τους τακτοποιήσει τώρα που μπορούν να πάνε όπου θέλουν γιατί αργότερα θα πήγαιναν στον γκισέ.

      Διαγραφή
  4. Μάλιστα.... Την ακούσατε που έλεγε ότι είναι υπέρ του να δώσει ο Οργανισμός το αποθεματικό του; Νέος καταστροφέας μας έρχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή