oaednews

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

«Διεκδικούμε τη ζωή που μας στερούν…»

Της Λένας Κισσάβου
Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες, άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες…, είναι από τα βασικά αιτήματα που διεκδικούν οι γυναίκες μέλη της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), τα οποία παρουσίασαν, σε συνέντευξη τύπου, που έδωσαν στο Δημοτικό Στέκι Γυναικών Λάρισας.
Τα μέλη της Ενωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια σε κάθε πολιτική που απαξιώνει τη γυναίκα, απαιτούν την επιστροφή των κεκτημένων  χρόνων, για τα οποία αγωνίστηκαν γενιές και γενιές και δηλώνουν ότι: «Δε συμβιβαζόμαστε με τις κατακτήσεις που μας πήραν πίσω, την περίοδο της κρίσης και στο όνομα του χρέους».

Αναλυτικότερα η πρόεδρος της Ενωσης κ. Κική Καρυώτη, αναφερόμενη στα αιτήματα που διεκδικούν τόνισε: «Διεκδικούμε: Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας και Πρόνοιας: Πλήρης δωρεάν προληπτικός έλεγχος και διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα για όλες τις γυναίκες, χωρίς περικοπές και εξαιρέσεις.
Κρατική χρηματοδότηση και ανάπτυξη υπηρεσιών και δομών για τη στήριξη της μάνας και του παιδιού, της οικογένειας, για την προσχολική αγωγή, τα Αμεα και τους ηλικιωμένους.
-Μέτρα αναγνώρισης του κοινωνικού ρόλου της μητρότητας: Επαναχορήγηση του επιδόματος τοκετού σε όλες τις γυναίκες και των επιδομάτων σε Αμεα, χρονίως πάσχοντες, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες.
Άδεια μητρότητας για όλες τις εργαζόμενες και επίδομα μητρότητας για αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες.
-Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα: Επαναφορά της 5ετούς διαφοράς στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, στα 55 χρόνια για τις γυναίκες και στα 60 για τους άντρες. Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία.
-Ελεύθερο χρόνο για εμάς και τις οικογένειες μας: Η παραγωγικότητα της εργασίας έχει αυξηθεί και υπάρχει δυνατότητα να δουλεύουμε όλες και όλοι, με λιγότερο χρόνο εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς. Να μην καταργηθεί η Κυριακή ως αργία. Να καταργηθούν οι νόμοι που προωθούν όλες τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις».
Η κ. Καρυώτη επεσήμανε επίσης πως: «Αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον των οικογενειών μας!
Την 8η του Μάρτη τιμάμε όλες εκείνες τις γυναίκες που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους. Η 8η Μάρτη του 2015 πρέπει να βρει κάθε γυναίκα της λαϊκής οικογένειας αποφασισμένη να δώσει συλλογικά τον αγώνα για τη ζωή που αξίζει στην ίδια και την οικογένειά της.
Δε χωράει συμβιβασμός. Και ούτε πρέπει να μας πείθουν τα ψέματα ότι η EE μπορεί να αλλάξει και άρα πρέπει να δεχόμαστε δήθεν με "αξιοπρέπεια" τα δεσμά της. Η E.E. προβάλλει ως βασική αρχή της την ισότητα στην εκπαίδευση, στην απασχόληση, στην ασφάλιση, στη ζωή.  
Με τη λέξη ισότητα όμως εννοούν ισότητα στην αμορφωσιά, στην τσάμπα εργασία της μαθητείας, στην ανασφάλιστη και κακοπληρωμένη εργασία, στην ανεργία.
Πίσω από προγράμματα που υπάρχουν δήθεν για να βγάλουν τη γυναίκα απ την ανεργία, κρύβεται το σύγχρονο δουλεμπόριο.
Και το ψέμα δεν έχει τελειωμό. Λένε ότι παίρνουν μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, ενώ στην πραγματικότητα εννοούν ότι οι σύγχρονες ανάγκες μας θα πρέπει να συμβιβαστούν με τα ψίχουλα που μας καταδικάζουν EE, κυβέρνηση και επιχειρηματικοί όμιλοι.
 Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί όλες τις γυναίκες, τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις μετανάστριες, τις νέες γυναίκες, να έρθουν μαζί μας, στο πλευρό της ΟΓΕ, για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας».
Να σημειωθεί ότι εκτός από την πρόεδρο της Ενωσης, στη συνέντευξη τύπου, συμμετείχαν και η αντιπρόεδρος κ. Κατερίνα Πάσχου, η γραμματέας κ. Κατερίνα Λαδοπούλου και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της κ. Μάχη Ζούκα και Κατερίνα Παπαστεργίου.
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΟΥΗΛ
Η Ενωση Γυναικών Λάρισας, οργανώνει εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας,
την Κυριακή 8 Μαρτίου, στις 6:30 το απόγευμα, στο θέατρο ΟΥΗΛ, η οποία θα περιλαμβάνει αφιέρωμα -ιστορική αναδρομή στους γυναικείους αγώνες, από το 1857 μέχρι σήμερα, κεντρική ομιλία από την πρόεδρο της Ενωσης κ. Κική Καρυώτη, θεατρικό δρώμενο με θέμα την παιδική εργασία, παρουσίαση προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η γυναίκα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης και τέλος ένα μουσικό σχήμα που θα ερμηνεύσει τραγούδια που γράφτηκαν για τη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου