oaednews

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Παράταση για τα πεντάμηνα του ΟΑΕΔ ζητούν οι Δήμοι

Άλλος ένας δήμος προστίθεται στον κατάλογο για την διεκδίκηση παράτασης στα πεντάμηνα. Μέχρι τώρα έχουν εκφράσει με ψηφίσματα τους σχετικά αίτημα παράτασης ο Δήμος Πατρέων, Αγίας Παρασκευής, Ωραιοκάστρου, Κομοτηνή κα, ενώ το θέμα θα τεθεί και στην συνεδρίαση της ΚΕΔΕ
Στον Κατάλογο λοιπόν προστίθεται ο Δήμος Τρίπολης

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης συμπαρίσταται στις διεκδικήσεις των συμβασιούχων με τα 5μηνα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα του ΟΑΕΔ, που έχουν προσληφθεί στους Δήμους και τα οποία λήγουν στο τέλος του έτους.

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 23ης Νοεμβρίου. Μετά και το Κατεπείγον Αίτημα των συμβασιούχων πεντάμηνης εργασίας στο Δήμο Τρίπολης, συνοδευόμενο από τις υπογραφές των απασχολούμενων, για την διεκδίκηση παραμονής στις θέσεις εργασίας, το ΔΣ αποφάσισε ομόφωνα:
1. Την παράταση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας των συμβασιούχων, προκειμένου να μην υπάρξει δυσλειτουργία στα τμήματα του Δήμου.
2. Τη χορήγηση αδειών (κανονική, αναρρωτική, γονική) όπως αυτές ορίζονται από την εργατική νομοθεσία και βάσει του εγγράφου που εστάλη σε ΚΕΔΕ και ΟΑΕΔ από το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με αριθμό πρωτοκόλλου 2575/10-9-2015, το οποίο τονίζει την υποχρέωση των φορέων, να συμμορφώνονται στις θεμελιώδεις αρχές της εργατικής νομοθεσίας και της προστασίας των εργαζομένων.
3. Την αναγνώριση προϋπηρεσίας, οικογενειακής κατάστασης και άμεση καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους που το δικαιούνται.
4. Την τοποθέτηση των εργαζομένων σε ανάλογα τμήματα βάσει της σύμβασης που έχουν υπογράψει, μετά από αξιολόγηση και κάλυψη των αναγκών της υπηρεσίας.

1 σχόλιο: