oaednews

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Ράνια Αντωνοπούλου: Στόχος η δημιουργία θέσεων εργασίας σε ΜμΕ

Τα νέα προγράμματα, που αφορούν σε πρώτη φάση 104 χιλιάδες ανέργους, απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους συγκαταλέγεται ο κλάδος του εμπορίου, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός.Στη νέα φιλοσοφία των προγραμμάτων απασχόλησης που στοχεύουν, μεταξύ άλλων, στη διατήρηση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αναφέρθηκε η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, κατά τη σημερινή ομιλία της στην παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Τα νέα προγράμματα, που αφορούν σε πρώτη φάση 104 χιλιάδες ανέργους,απευθύνονται στους δυναμικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας, στους οποίους συγκαταλέγεται ο κλάδος του εμπορίου, συνδυάζοντας την αναβάθμιση προσόντων με την ενίσχυση των επιχειρήσεων μέσω παροχής εγγυημένης απασχόλησης. Η εγγυημένη απασχόληση θα επιτυγχάνεται με τη κάλυψη μέρους του μισθολογικού ή μη μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων. «Επί της ουσίας οι επιχειρήσεις θα επιβραβεύονται για την αντοχή τους στην κρίση με 450 ευρώ για κάθε θέση εργασίας», τόνισε η κ. Αντωνοπούλου.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη δυναμική που παρουσιάζει ο κλάδος του εμπορίου στην ελληνική οικονομία, καθώς τη χρονιά που διανύουμε, όπως είπε, δημιουργήθηκαν περισσότερες από 32 χιλιάδες θέσεις σε σχέση με πέρυσι. «Με την κ. Αντωνοπούλου έχουμεάριστη συνεργασία και ομολογώ ότι είναι πρώτη φορά που υπουργός, όχι μόνο αυτής της κυβέρνησης αλλά και των προηγούμενων, αναγνωρίζει και στηρίζει τη συνεισφορά του κλάδου του εμπορίου στους δείκτες της οικονομίας» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.
Η υπουργός, σχολιάζοντας την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία που καταγράφεται στην επιχειρηματική κοινότητα για το 2016, σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Ελληνικού Εμπορίου της ΕΣΕΕ, επεσήμανε ότι ο δρόμος είναι δύσκολος, διευκρίνισε ωστόσο, ότι χρειάζεται σύνεση, ψυχραιμία και τεκμηρίωση, χωρίς ιδεοληψίες, στις εκτιμήσεις των Κοινωνικών Εταίρων και των Ινστιτούτων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.
«Το δίμηνο Ιουλίου Αυγούστου υπήρξε σωρεία εκτιμήσεων από πλευράς αναλυτών, συμπεριλαμβανομένων και των κοινωνικών εταίρων, για επερχόμενη ύφεση από 4% έως 10% το 2015, απώλεια 140 χιλιάδων θέσεων εργασίας και άνοδο της ανεργίας πάνω από το 30%. Λίγους μήνες αργότερα απεδείχθη ότι η ύφεση δε θα ξεπεράσει φέτος το 0,3% του ΑΕΠ, ενώ η ανεργία μειώθηκε στο 24,6% από 26,8%», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αντωνοπούλου.
«Οι λανθασμένες εκτιμήσεις διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα, αρνητική ψυχολογία και υπονομεύουν τις αντοχές και τις προοπτικές της οικονομίας», συμπλήρωσε η υπουργός και ολοκλήρωσε λέγοντας ότι «για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα θα πρέπει να βάλουμε πλάτη όλοι, εργοδότες, επαγγελματικοί φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου