oaednews

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2015

Η Ελλάδα στη λίστα με τους πιο ευτυχισμένους εργαζόμενους του κόσμου

Η σουηδική εταιρία Universum, που μελετά το παγκόσμιο εργατικό δυναμικό και τις συμπεριφορές του, κυκλοφόρησε την τελευταία της έρευνα «The Global Workforce Happiness Index», που κατατάσσει τις χώρες ανάλογα με το επίπεδο ευτυχίας και πίστης των εργαζομένων τους.

Η εταιρία εξέτασε 250.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, στους οποίους ζήτησε συγκεκριμένα να βαθμολογήσουν την ικανοποίησή τους με βάση συνισταμένες όπως το πόσο πιθανό είναι να παραμείνουν στην τωρινή δουλειά τους, αν θα την σύστηναν ή όχι στους φίλους τους και πόσο σκοπεύουν να μείνουν σε αυτήν.
Στην κορυφή της κατάταξης είναι οι σκανδιναβικές χώρες, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η Ελλάδα καταλαμβάνει την 8η θέση, όταν ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία δεν είναι καν στο Top 20, αφού βρίσκονται στην 29η και 30η θέση αντίστοιχα. Όπως φαίνεται, οι πιο πλούσιες χώρες δεν έχουν απαραιτήτως και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Παρά τα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι δείχνουν ευτυχισμένοι με τις εργασίες τους. Η Claudia Tattanelli, Global Director της Universum εξηγεί: «Εκείνοι που έχουν δουλειά είναι πολύ ικανοποιημένοι και ευγνώμονες στους εργοδότες τους και επίσης προφανώς δεν έχουν και πολλές επιλογές, δεδομένης της κατάστασης στην αγορά εργασίας εκεί».
Πιο ευτυχισμένοι εργαζόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο είναι όσοι δουλεύουν στο Βέλγιο.
Αναλυτικά η λίστα με τις υπόλοιπες χώρες:
1. Βέλγιο
2. Νορβηγία
3. Κόστα Ρίκα
4. Δανία
5. Ν. Αφρική
6. Αυστρία
7. Ελβετία
8. Ελλάδα
9. Τσεχία
10. Ρωσία
11. Σουηδία
12. Φινλανδία
13. Μεξικό
14. Ολλανδία
15. Γερμανία
16. Καναδάς
17. Χιλή
18. Γαλλία
19. Αργεντινή
Πηγή: businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου