oaednews

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Μονιμοποιούνται 40.000 υπάλληλοι αορίστου χρόνου στο Δημόσιο

Τη μετατροπή των 40.000 συμβασιούχων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σεμονίμους υπαλλήλους του δημοσίου θα περιλαμβάνει διάταξη που θα περιληφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχέδιο νόμου για την αξιολόγηση το οποίο πρόκειται σύντομα να κατατεθεί για ψήφιση στη Βουλή από τον αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Η ένταξη των 40.000 συμβασιούχων αορίστου χρόνου ως τακτικό προσωπικό στο δημόσιο είχε συμπεριληφθεί σε ανάλογη διάταξη, πριν από μήνες, σε σχέδιο νόμου του πρώην Υπουργού Γιώργου Κατρούγκαλου, ωστόσο την τελευταία στιγμή απαλείφθηκε κατά την ψήφιση του σχεδίου νόμου.Κι αυτό γιατί τότε κρίθηκε ότι δεν είχαν επιλυθεί θέματα που τους  αφορούσαν όπως ο υπολογισμός του εφάπαξ το οποίο θα λάβουν  μετά την αποχώρησή τους,ως μόνιμοι υπάλληλοι, από το δημόσιο.
Το πρόβλημα φαίνεται πως επιλύθηκε και οι 40.000 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου που υπηρετούν σήμερα στο στενό δημόσιο τομέα,σε ΟΤΑ και ΝΠΠΔ θα αποκτήσουν έως το τέλος του χρόνου την ιδιότητα του μονίμου υπαλλήλου. Η εργασιακή αυτή μετατροπή δεν προκαλεί, σύμφωνα με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πρόσθετο δημοσιονομικό κόστος καθώς οι υπάλληλοι αυτοί έχουν τα ίδια με τους μονίμους συναδέλφους τους μισθολογικά δικαιώματα και ανάλογη ιεραρχική εξέλιξη στην υπηρεσία τους με εξαίρεση τα ασφαλιστικά.
Από την μετατροπή των συμβασιούχων αορίστου χρόνου σε μονίμους υπαλλήλους θα εξαιρεθεί το επιστημονικό προσωπικό των ανεξαρτήτων αρχών, οι
δικηγόροι με έμμισθη εντολή και όσοι υπηρετούν σε ΝΠΙΔ και ΔΕΚΟ.

2 σχόλια:

  1. Είναι ώρα να μονιμοποιηθούν τα stage, να εμπλουτίσουν με την εμπειρία τους το δημόσιο και να αρθεί μια μεγάλη αδικία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και για τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς του ΟΑΕΔ, που τόσα χρόνια προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, με ετησίως ανανεούμενο άγχος, αιτήσεις, εργατοώρες, αποτελέσματα, χαμένα δικαιώματα, ίδια δουλειά λιγότερες αμοιβές

    ΑπάντησηΔιαγραφή