oaednews

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Κινητοποιήσεις από τους απλήρωτους εργαζόμενους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας

Το ζήτημα της καθυστέρησης των αποδοχών στους εργαζόμενους των πενταμήνων προγραμμάτων απασχόλησης τέθηκε σε χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ του ΟΑΕΔ. Το ΔΣ του Οργανισμού υποστήριξε ότι υπάρχουν προβλήματα στο μηχανογραφικό σύστημα του ΙΚΑ και του ΟΑΕΔ αλλά και στην αποδέσμευση των χρημάτων του ΕΣΠΑ. Η απάντηση αυτή του ΔΣ δεν ικανοποιεί του εργαζόμενους καθώς οι εργαζόμενοι στα προγράμματα είναι οι άνεργοι του χθες και οι άνεργοι του αύριο.
Από αυτά τα προγράμματα προσδοκούν μια πρόσκαιρη ανάσα ώστε να ενισχύσουν το οικογενειακό εισόδημα. Δεν είναι ευθύνη τους και δεν τους αφορά αν υπάρχουν όπως ειπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση ή αν υπάρχουν προβλήματα. Εφόσον εργάζονται πρέπει να πληρώνονται άμεσα χωρίς καθυστερήσεις, να έχουν πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Σχετικά με την καθυστέρηση πληρωμής από τον Ο.Α.Ε.Δ., εργαζομένων του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, τόνισε: «ΝΤΡΟΠΗ!!! Εργάζονται και δεν πληρώνονται από τον Ο.Α.Ε.Δ., οι εργαζόμενοι του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους. Παρ’ όλες τις προσπάθειες που έχουμε κάνει προς τον Ο.Α.Ε.Δ., που είναι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος για την πληρωμή τους, δυστυχώς άκρη δεν βρίσκουμε. Είναι απαράδεκτο και λυπηρό οι ελάχιστες αμοιβές που είναι να πάρουν οι άνθρωποι αυτοί που δουλεύουν με  πολύ φιλότιμο βοηθώντας τις μεγάλες ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να παραμένουν απλήρωτοι παρακαλώντας στην ουσία γι’ αυτό που αυτονόητα δικαιούνται. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι οικογενειάρχες, προέρχονται από μακρά ανεργία και ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα». Το ΠΑΜΕ καλεί τα σωματεία, τις επιτροπές αγώνα στα πεντάμηνα που έχουν δημιουργηθεί να οξύνουν την πίεση τους στην κυβέρνηση και στον ΟΑΕΔ. Παράλληλα καλεί τους εργαζόμενους στα πεντάμηνα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας να πάρουν μέρος στη στάση εργασίας από τις 12 ως το τέλος της βάρδιας την Παρασκευή 4/9 και να συμμετάσχουν στη 1 το μεσημέρι, στη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Εργασίας.


6 σχόλια:

  1. ΝΤΡΟΠΗ. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.
    ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ. ΤΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ.
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ, ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΑΡΩ ΓΑΛΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ,΄Η ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ' Η ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥΣ Ή ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΕΧΩ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΜΕΙΝΩ. ΠΑΙΖΟΥΝ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΕ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΟΥΗΔΙΑ ΦΙΛΑΝΔΙΑ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΡΟΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΟΥΓΚΑΝΤΑΕΛΛΑΔΑΑΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΗ...ΔΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

      Διαγραφή
    2. ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΒΡΗΚΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΤΟΥΣ ΠΕΝΤΑΜΗΝΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΚΩΛΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΟΗΕ ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ....ΞΥΠΝΗΣΤΕ .......ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΠΛΑΚΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΒΑΤΟΣΧΗΜΟΙ ΛΥΚΟΙ

      Διαγραφή
    3. ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ ΒΑΛΕΔΕΣ ΜΕ ΡΕΤΣΙΝΟΛΑΔΟ.
      ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΟΙ ΠΕΝΤΑΜΗΝΙΤΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΝ ΚΑΙ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

      Διαγραφή
  2. Στο σύνδεσμο http://www.thetoc.gr/politiki/article/andreas-paxatouridis-o-tsaros-twn-dimarxwn, γράφει τα εξής:
    "Το 2012 η Νέα Δημοκρατία, ο χώρος που ιδεολογικά καλύπτει τον Ανδρέα Παχατουρίδη, ........., τον προσεγγίζει για την Περιφέρεια Αττικής".
    Ε, είναι και οι εκλογές τώρα...!
    Να μην πούμε και το κάτι τις μας .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!!! ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΑ ΠΕΝΤΑΜΗΝΑ ΚΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΤΙ ΠΕΙΝΑΣ!! ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ!! ΕΝΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΛΟΠΑΙΡΝΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ...ΜΑΣ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή