oaednews

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ο.Α.Ε.Δ.


3 Ιουλίου 2015
Συναδέλφισσες / οι
Αυτές τις μέρες καλούμαστε ως λαός να πάρουμε σημαντικές πολιτικές αποφάσεις με το δημοψήφισμα που γίνεται την Κυριακή 5 Ιουλίου 2015. Η ελληνική κυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί της εντολή των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου αναζητώντας επιλογέςεντός του ευρώ , αλλά χωρίς τη λιτότητα που φτωχοποίησε μαζικά τεράστια τμήματα του λαού μας. Οι 1.500.000 άνεργοι , η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων , η μείωση κατά 70% των εισοδημάτων , η καταβαράθρωση του Α.Ε.Π. , η εκτόξευση του χρέους , η ανυπαρξία ανάπτυξης λόγω ύφεσης , οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων , η στάση πληρωμών , οι3.500.000 έλληνες που ζουν κάτω από το όριο φτώχειας ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΝ ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

Τούτη τη στιγμή ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΘΕΣΗ. Ή ψηφίζετε ναι ή φεύγετε από το ευρώ. Πρόκειται για διαστρέβλωση της πραγματικότητας. ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑΙ ή ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΙΤΟΤΗΤΑ. Δεν είναι δυνατόν να παραχαράζεται η δημοκρατία. Το δικαίωμα του λαού να εκφράζει ελεύθερος τη βούληση τουείναι δικαίωμα ζωής και ελπίδας. Οι δανειστές παρεμβαίνουν τράγγισαν την οικονομία. Παίρνουν αποφάσεις που δε συνδέονται με τις καταστατικές αρχές αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οδήγησαν στο κλείσιμο των τραπεζών προκαλώντας συστημικό κίνδυνο εναντίον ενός πολύπαθου λαού.
Στη χώρα μας βρήκαν τους υποστηριχτές τους.Τους γνωρίζουμε όλοι: Πρόσωπα , πολιτικούς , μιντιάρχες , εθνικούς εργολάβους ,τραπεζίτες , τεχνοκράτες , «ειδικούς» , φαντάσματα του παρελθόντος που κυβερνούσαν πελατειακά , χέρι με χέρι με τη διαπλοκή και εφάρμοζαν τα μνημόνια και «εκσυγχρόνιζαν» την πατρίδαΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ και καλούν το λαό να αποδεχτεί τομονόδρομο της λιτότητας. 
Καλούμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους να δώσουν μαζικά το παρόν στο δημοψήφισμα και να ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΨΕΥΤΟΔΙΛΛΗΜΑΤΑ, ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΌΒΟ ΚΑΙ ΤΗ ΖΟΦΕΡΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ. 
Ο ΜΟΝΟΣ ΦΟΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.
ΤΟ ΟΧΙ ΤΟ ΛΕΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΛΑΟΣ.

8 σχόλια:

  1. ΟΧΙ ΔΑΓΚΩΤΟ.................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι ΟΧΙ, δεν μπορούμε να πούμε ναι στις απολύσεις , στις μειώσεις μισθών, στην υποβάθμιση της ζωής μας! ΟΧΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ...............

      Διαγραφή
    2. «Το σχέδιο της ΕΕ πεθαίνει. Είναι φανταστικό να βλέπεις το κουράγιο του ελληνικού λαού απέναντι στο πολιτικό και οικονομικό bullying από τις Βρυξέλλες», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο επικεφαλής του εθνικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP.
      Λίγη ώρα αργότερα, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου έγραψε: «Η νίκη του “όχι” στο ελληνικό δημοψήφισμα είναι μία νίκη του λαού ενάντια στην ευρωπαϊκή ολιγαρχία. Είναι ένα “όχι” ελευθερίας, επανάστασης κατά των ευρωπαϊκών όρων που θέλουν να επιβάλλουν το κοινό νόμισμά τους με κάθε κόστος, παρά την πιο απάνθρωπη και αντιπαραγωγική λιτότητα».

      Διαγραφή
    3. Ο κ. Δελαστίκ στην ανάλυσή του είπε ότι είναι περήφανος για τον ελληνικό λαό που απέδειξε ότι δεν είναι «γερμανοτσολιάς». Ολοι οι παριστάμενοι ζήτησαν να δώσει εξηγήσεις για το αν εννοεί ότι το ποσοστό που ψήφισε «ναι» είναι γερμανοτσολιάδες αλλά αυτός επέμεινε τονίζοντας μάλιστα ότι εννοούσε πράγματι αυτούς που δεν επέλεξαν το «όχι». Ο δικηγόρος Φαήλος Κρανιδιώτης εξερράγη λέγοντάς του ότι δεν του επιτρέπει να βάζει ταμπέλες και τον ρώτησε αν είναι συνιστώσα της Χρυσής Αυγής. Παράλληλα, ο Ν. Χατζηνικολάου του είπε ότι αν δεν είχαν πολύχρονη φιλία θα του ζητούσε να φύγει από το πάνελ και ότι είναι θλιβερό το ότι χαρακτήρισε το 40% του λαού «γερμανοτσολιάδες». Λίγη ώρα αργότερα ο κ. Δελαστίκ δεν ήταν στο πάνελ του Star.

      Διαγραφή
  3. Αν ψηφίσετε ναι μην ακούσω κουβέντα για τις επικείμενες απολύσεις στον ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ναι θα φέρει αθρόες απολύσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή