oaednews

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Πως μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ασκούν ιδιωτικό έργο

Όπως είναι γνωστό, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 31 του Υπαλληλικού Κώδικα (ν.3528/2007), μετά από άδεια ο υπάλληλος μπορεί να ασκεί ιδιωτικό έργο ή εργασία με αμοιβή, εφόσον συμβιβάζεται με τα καθήκοντα της θέσης του και δεν παρεμποδίζει την ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας του. Αυτό αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, και συγκεκριμένα του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, Δημήτρη Τσουκαλά.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η άδεια χορηγείται για την άσκηση συγκεκριμένου έργου ή εργασίας, εκτός του προβλεπόμενου ωραρίου εργασίας, μετά από σύμφωνη αιτιολογημένη γνώμη του υπηρεσιακού συμβουλίου το οποίο είναι το μόνο αρμόδιο όργανο που γνωμοδοτεί για τη χορήγηση της αιτούμενης άδειας, εξετάζοντας παράλληλα την κείμενη νομοθεσία για την άσκηση της συγκεκριμένης δραστηριότητας και συνεκτιμώντας τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτή θα ασκηθεί. Σημειώνεται ότι δεν επιτρέπεται στον υπάλληλο η κατ’ επάγγελμα άσκηση εμπορίας, ενώ ειδικές απαγορευτικές διατάξεις διατηρούνται σε ισχύ.
Παράλληλα βέβαια, η άσκηση του δικαιώματος αυτού δεν θα πρέπει να ακυρώνει το σκοπό χορήγησης της άδειας ανατροφής τέκνου, ο οποίος αφορά την προστασία των τέκνων και της οικογένειας.
Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο, όπως δημοσιεύθηκε, ΕΔΩ

16 σχόλια:

  1. ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΨΑΧΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΣΚΑΤΑ. . . ΤΟ SUCCESS STORY TOY SAMARA. . . . ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ. . . . . . . . . . . . . ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. . . . ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ. . . . . . . . . ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ. . . . . . . . . . . . . . ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. . . . . . . . . . . ΠΧ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟΚΑΙΡΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙΙΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΨΙΧΟΥΛΑ....ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΣΥΝ ΤΟΙΣ ΑΛΛΟΙΣ ΝΑ ΑΣΚΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Η ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ....ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με δεδομένη τη στάση των "φίλων" Γερμανών , Φιλανδών κλπ μήπως , λέω μήπως , να προωθούσαμε κάποια στιγμή ένα μποϊκοτάζ Γερμανικών προϊόντων ?
    Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλουν μέτρα κι αλλα μέτρα κι αλλα κι αλλα.... Θέλουν να αλλάξουμε κυβέρνηση , να μας ταπεινώσουν κι άλλο , να μας βγάλουν απ το ευρώ , να τιμωρηθούν κι άλλο οι συνταξιούχοι , οι φτωχοί , οι άρρωστοι , όλοι.
    Εγώ θα ήθελα δυο πράγματα. Πρώτον να μην ( τους ) ξεχάσουμε. Να μην ξεχάσουμε ΠΟΤΕ ποιοι ( Γερμανοί , Φιλανδοι , Εσθονοί , Λιθουανοί , Λετονοί , Πολωνοί ) έκαναν τα πάντα για να τιμωρήσουν τον λαό μας. Ούτε τους ( λιγοστούς ) φίλους να μην ξεχάσουμε ( Γάλλους , Ιταλούς ). Αλλά κυρίως τους Γερμανούς ΔΕΝ πρέπει να τους ξεχάσουμε ΠΟΤΕ. Μόνο και μόνο για λογόυς αυτοσεβασμού.
    Δεύτερο , θα ήθελα να τους τιμωρήσουμε ΣΗΜΕΡΑ. Λίγο , όσο μπορούμε . Υπάρχουν Ελληνικά Σούπερ Μάρκετ , για παράδειγμα. Επιχειρήσεις που βοήθησαν το λαό μας. Δεν ειναι λογικό να μας φέρονται έτσι κι εμείς να ( συνεχίζουμε ) να τους στηρίζουμε !
    Ας δείξουμε ότι έχουμε μνήμη και δεν ξεχνάμε ούτε αυτούς που μας στήριξαν , ούτε αυτούς που μας πάτησαν κάτω.
    Ευχαριστω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΤ΄ΑΡΧΗΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΡΩΤΗ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΤΟ -ΠΡΟΤΙΜΑΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟ Ι ΟΝΤΑ- ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ SIEMENS ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ.

      Διαγραφή
  5. ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗΤΟΥ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΩΣ Η ΚΑΚΩΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗΤΟΥ.
      ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ.

      Διαγραφή
    3. ΝΑΙ ΜΕΓΑΛΕ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟ ΠΛΑΝΗΤΗ. ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ Σ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΠΑΡΕ ΤΟ GOLFAKI ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΣΤΑ LIDL ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ.ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟΥς ΦΙΛΟΥΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ.

      Διαγραφή
  6. Μνημόνια της αριστεράς!!!!!!! ΟΧΙ! Οχι στην υποδούλωση οχι στη υποτέλεια οχι στον εξευτελιςμο, οχι οχι οχι, χίλιες φορές οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε παρακαλώ, μην ξανακούσω τη λέξη Μνημόνιο...
      Από εδώ και πέρα θα λέμε ... "συμφωνία"!
      Ωρέ Πάνο, αυτό δεν λέγεται "πέσιμο στα 4" (όπως έλεγες για τον άλλο), αλλά στα πέσιμο στα ... 14!!! (Ίσως λόγω διαφοράς στη σωματική διάπλαση ....!).

      Διαγραφή
    2. Νομίζετε ότι βρήκατε την ευκαιρία να βγείτε από τα σκοτάδια σας βρικόλακες. Σας φταίνε τα τέσσερα και τα δεκατέσσερα, μάθατε και την υποδούλωση και την υποτέλεια. Άντε από εδώ. Σας αρέσει δεν σας αρέσει τέρμα ο σκοταδισμός της μίζας σας και της διαπλοκής σας. Σας ξέρουμε και δεν θέλουμε ούτε να σας ακούμε ούτε να σας βλέπουμε.
      Σήμερα ξημέρωσε μια άλλη μέρα, με τις δυσκολίες της αλλά ΞΗΜΕΡΩΣΕ.

      Διαγραφή
    3. Ναι, "Ξημέρωσε μια άλλη μέρα", αλλά καλούμαστε να πληρώσουμε ... 12,5 δις -όπως μέχρι στιγμής ακούγεται- με πρόσθετα μέτρα (αν το κατάλαβες)!
      Υπογραφή: "Σκοταδιστής της μίζας και της διαπλοκής, που έμαθε στη υποδούλωση και στην υποτέλεια".
      Υ.Γ.1: Ωρέ πατριώτη, που στο καλό τα σκαρφίζεσαι αυτά?
      Υ.Γ.2: Νάσαι καλά πάντως, με έκανες και γέλασα, μέσα στη μαυρίλα των ημερών.

      Διαγραφή
  7. ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. Ο ΛΑΟΣ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΕ. ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΝΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΑΓΝΟΗΣΕ. ΥΠΟΣΧΘΗΚΕ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΔΕΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΓΚΛΩΒΙΣΕΙ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕΤΑΞΥ ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ. ΘΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΡΑΓΕ ΠΟΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΥΝΑΤΩΝ; ΕΙΜΑΙ 40 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΞΑΠΑΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑ ΒΙΑΙΑ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ. ΤΟ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΡΚΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υψηλόβαθμο στέλεχος του ισπανικού κόμματος Podemos κατήγγειλε σήμερα τη συμφωνία ανάμεσα στην ευρωζώνη και την Ελλάδα διαβεβαιώνοντας πως η Ευρώπη επιχείρησε μ' αυτήν "ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα" με στόχο να μεταμορφώσει την Ελλάδα σ' ένα "προτεκτοράτο".
    "Αυτό που επιδιώκουν στην Ελλάδα, είναι να κάνουν ένα χρηματοοικονομικό πραξικόπημα, να μεταμορφώσουν τη χώρα σε προτεκτοράτο", δήλωσε ο Πάμπλο Ετσενίκε, πρώην ευρωβουλευτής και νυν βουλευτής περιφερειακού κοινοβουλίου, ο οποίος θεωρείται δεύτερος στην ιεραρχία του Podemos.
    "Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη δεν υπάρχει", κατήγγειλε ο βουλευτής αυτός, ο οποίος είναι το πρώτο στέλεχος του Podemos που αντιδρά στη συμφωνία που συνήφθη στις Βρυξέλλες.
    Ο Ετσενίκε έχει τη φήμη του "σκληρού" στους κόλπους του Podemos, του οποίου ηγείται ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, ο γενικός γραμματέας του κόμματος.
    "Περίμενε Αλέξη (Τσίπρα), ερχόμαστε και θα είμαστε πιο δυνατοί", είχε δηλώσει χθες, Κυριακή, ο Πάμπλο Ιγκλέσιας.
    Η Ισπανία, όπου οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στο τέλος της χρονιάς, παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση στην Ελλάδα, ενώ το Podemos έχει γίνει μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, μετά το δεξιό κυβερνών Λαϊκό Κόμμα (PP) και το σοσιαλιστικό κόμμα (PSOE).

    ΑπάντησηΔιαγραφή