oaednews

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Πόσοι μετακλητοί υπάλληλοι εργάζονται στα γραφεία βουλευτών και υπουργών - Αναλυτικά στοιχεία

Αναλυτικά στοιχεία για τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων και ειδικών συμβούλων/ειδικών συνεργατών διαβιβάστηκαν στο γραφείο κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής από εννέα υπουργεία και έδωσε στην δημοσιότητα ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Πρόκειται για στοιχεία που αφορούν τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών, γενικών και ειδικών γραμματέων. Τα στοιχεία είχε ζητήσει ο βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Κατσανιώτης.

«Σας παραθέτουμε τα στοιχεία με τα οποία αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σε όλα τα επίπεδα, σέβεται το δημόσιο χρήμα, περιστέλλει τη δαπάνη του Δημοσίου και προβαίνει σε δημοσιονομικό εξορθολογισμό, μειώνοντας σημαντικά το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών, σε σχέση με την προηγούμενη κυβέρνηση», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στην έγγραφη απάντησή του.

Βάσει των στοιχείων που διαβιβάζονται στη Βουλή:

-Στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού υπηρετούν 5 μετακλητοί υπάλληλοι, 22 διορισμένοι και 9 αποσπασμένοι ως ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

-Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης υπηρετούν 1 μετακλητός υπάλληλος και 7 ειδικοί σύμβουλοι συνεργάτες.

-Στο πολιτικό γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης υπηρετούν 3 μετακλητοί υπάλληλοι και 7 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

-Στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, υπηρετούν 6 μετακλητοί, 3 ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες, 1 με παράλληλη άσκηση και 1 αποσπασμένος.

-Στο πολιτικό γραφείο του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Ελευθέριου Κρέτσου υπηρετεί ως ειδικός σύμβουλος/συνεργάτης 1 αποσπασμένος υπάλληλος. Απασχολούνται επίσης 4 συνεργάτες με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου.

-Στο Γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό (σ.σ. η έγγραφη απάντηση είχε διαβιβαστεί ενώ ήταν στη θέση αυτή ο Γαβριήλ Σακελαρίδης): υπηρετούν 2 μετακλητοί και 4 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

-Στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού υπηρετούν 2 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

Ο υπουργός Επικρατείας διαβιβάζει και τη μηνιαία δαπάνη (μαζί με τις εργοδοτικές εισφορές) για τους υπαλλήλους που υπηρετούν σε κάθε ένα από τα παραπάνω γραφεία.

Αντιστοίχως στοιχεία διαβιβάζει και ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Από την έγγραφη προκύπτει ότι στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας υπηρετούν 4 μετακλητοί και 2 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες. Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Τέρενς Κουϊκ υπηρετεί 1 αποσπασμένος στη θέση του Διευθυντή και 3 ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες.

Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη, στο πολιτικό του γραφείο υπηρετούν 4 μετακλητοί, 1 υπάλληλος (σε θέση διευθυντή) με απόσπαση, 1 ειδικός συνεργάτης με παράλληλη ανάθεση καθηκόντων και 1 αποσπασμένος. Στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Καταπολέμησης Διαφθοράς υπηρετούν δύο ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες και κανείς μετακλητός.

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε διαβιβάσει πριν από λίγες ημέρες στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ως απάντηση στην ίδια ερώτηση, ο συνολικός αριθμός των υπηρετούντων στα πολιτικά γραφεία υπουργών, αναπληρωτών υπουργών, υφυπουργών και γενικών γραμματέων υπουργείων και γενικών γραμματειών ανέρχεται σε 554 ενώ ο αντίστοιχος αριθμός στην προηγούμενη κυβέρνηση ήταν 1.173 υπάλληλοι.

Στοιχεία έχουν διαβιβάσει επίσης το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Δικαιοσύνης, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


Στοιχεία για την προηγούμενη κυβέρνηση


Το θέμα των μετακλητών και των ειδικών συμβούλων/συνεργάτων έχει απασχολήσει και κατά το παρελθόν τη Βουλή. Με την προηγούμενη κυβέρνηση και σύμφωνα με κάποια από τα στοιχεία του Ιανουαρίου του 2014 που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού (προϊστάμενοι γραφείων, ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες και μετακλητοί υπάλληλοι) ήταν 48. Εκ των ανωτέρω, στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού απασχολούνταν, χωρίς αποδοχές, 3 σύμβουλοι.

Στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης σε θέσεις προϊσταμένων γραφείων, ειδικών συμβούλων-συνεργατών και μετακλητών υπηρετούσαν 38 άτομα. Στο πολιτικό γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης οι υπάλληλοι που δεν είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου ήταν 4 (διευθυντής γραφείου, ειδικοί σύμβουλοι και συνεργάτες).

Στο πολιτικό γραφείο του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, υπηρετούσαν 10 υπάλληλοι που δεν είχαν την ιδιότητα του δημοσίου υπαλλήλου. Στο πολιτικό γραφείο του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Δ/Τ οι μετακλητοί, ειδικοί σύμβουλοι/συνεργάτες ανέρχονται σε 10. Στο Γραφείο του υπουργού Επικρατείας υπηρετούσαν 9 άτομα, εκ των οποίων τέσσερις αποσπασμένοι και πέντε μετακλητοί.
 
 
 

10 σχόλια:

  1. ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ "ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, ΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ" ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορει αυτα να γινονται παντου, ομως η τωρινη διοικηση σφυζει απο αξιοκρατια ή στασιμοτητα: δεν κανει μεταθεσεις και δεν κινειται τιποτα, ουτε κουνουπια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΟΜΩΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ Η ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΕΝΩ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oi tsatsoi ta xoyn kala me oloys re paidia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΛΛΟ ΔΙΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ.
    ΑΥΤΗ Η ΛΟΓΙΚΗ ΟΤΙ ΔΕΝ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΓΙΑΤΙ Μ΄ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠ΄ΟΛΑ ΟΤΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΛΕΞΑΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ. ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΕ ΣΕ ΑΝΟΗΤΟΥΣ.
    ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΟΥΝΤΑΙ, ΜΗΝ ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΖΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΕΣΒΕΥΕΤΕ, ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΤΡΑΙΝΟ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Η ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΝΑΡΙΧΗΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σωστή η τοποθέτηση. Τα λέει όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΕΣΜΙΚΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΙΔΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ. Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΛΑ- ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή