oaednews

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Στα υψηλότερα επίπεδα 13 ετών η ανεργία στη Φινλανδία

Στο 11,8% εκτινάχθηκε η ανεργία στη Φινλανδία τον Μάιο από 10,3% τον Απρίλιο, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 13 ετών, ενώ οι αγορές εργασίας ανακάμπτουν στο μεγαλύτερο μέρος της υπόλοιπης Ευρωζώνης, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.


Για τη νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γιούχα Σίπιλα, τα ποσοστά της ανεργίας έχουν σημάνει συναγερμό, καθώς αυτή αρχίζει να προωθεί ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ελπίζει ότι θα ενισχύσει την ανάπτυξη και θα σταματήσει τη μείωση των θέσεων απασχόλησης. 

«Η απασχόληση εξασθένησε το περασμένο έτος με ανησυχητικό ρυθμό», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Εργασίας, Γιάρι Λίντστρομ, προσθέτοντας ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός ο ταχύς ρυθμός αύξησης της μακροχρόνιας ανεργίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η αυξανόμενη ανεργία στη Φινλανδία έρχεται σε αντίθεση με τα σημάδια βελτίωσης που σημειώνονται στην Ευρωζώνη, όπου η ανεργία μειώνεται σταδιακά την τελευταία διετία. Η φιλανδική οικονομία συρρικνώνεται τα τρία τελευταία χρόνια. Ο Σίπιλα υποσχέθηκε να αναζωογονήσει τον ιδιωτικό τομέα για να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και να βγει η Φινλανδία από την ύφεση.

8 σχόλια:

  1. ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΕΙΣΤΕ ΗΡΩΕΣ..................ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ/ΣΑΜΑΡΑ/ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ/ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ/ΒΟΡΙΔΗ/ΓΙΩΡΓΑΚΗ/ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΕΙΣΤΕ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ΤΟΣΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ..............................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΜΗΝ ΥΠΟΚΥΨΕΙΣ ΣΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙΣ ΛΕΙΤΟΤΗΤΑΣ .ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟ .ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΝΑΔΙΡ.Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ,ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΕΔΕΙΞΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΣΚΥΒΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΩΝΤΑΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΘΕΝ ΕΤΑΙΡΩΝ.ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΜΗΝΕΣ ΠΑΛΕΥΕ ΝΑ ΤΗΝ ΣΩΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΕΚΑΤΣΕ ΣΤΟ ΜΑΤΙ Ι ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΒΑΛΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΩΝΤΟΣΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ.ΕΑΝ ΔΕ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΗΣΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΥΠΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΙΣ.ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΙΣ ΤΡΟΙΚΑΣ ΚΑΙ ΔΝΤ.Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΠΕΘΕΝΕΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΑΝΕ.ΤΟ 3 ΡΑΙΧ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ... ΔΕΞΙΟΣΚΥΛΑ μην ξεχνιώμαστε !!! Πολλοί από σας θα πάτε φυλακή για το κλέψιμο που κάνατε Μην παίρνει ο κωλος σας αέρα ότι θα την γλιτώσετε Τον λογαριασμό θα τον πληρώσετε γιατί διαφορετικά άλλοιμονο στον Τσίπρα δεν θα πληρώνω εγώ τζάμπα επειδή εσείς οι δεξιοί κλέβατε όλα τα χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΤΕ ΤΟ ΗΡΩΙΚΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αριστερά του τίποτα κάνει δημοψήφισμα χι χι χι, δεν μπορεί να κυβερνήσει και το παίζει δημοκρατία , κρίμα για την αριστερά των αριστερών, των πραγματικών αριστερών και οχι των χρυσαυγιτων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΟΗΣΙΑ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΜΗΝ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΥΤΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΑ? (Π.Χ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ..)
      ΑΝΟΗΤΟΙ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΡΙΜΑΞΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
      ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΑΤΕ. ΑΝΤΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΛΥΠΑΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΌΥ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ.
      ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΟΛΛΗΤΟΙ ΤΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ??

      Διαγραφή
    2. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε οτι το 36% είναι αποτέλεσμα δημοκρατικών διαδικασιών και όχι το τίποτα.
      Δεν μπορείτε να ζήσετε χωρίς την εξουσία σας.Ε!!! Τι φοβόσαστε?
      Μπήκαν στα Υπουργεία οι αριστεροί και έφριξαν απο τις απάτες σας.
      Τέρμα η ασυλία της πράσινης και μπλέ αλ... .
      Θα μιλήσετε και δημοκρατία...

      Διαγραφή
  6. Η αριστερά του 36% προσπαθεί να συμμαζέψει την κόπρο του Αυγεία που άφησε πίσω της η δεξιο- κεντρο-- σοσιαλιστική διακυβέρνηση δεκατιών χιχιχιχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή