oaednews

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Νέα Διοικητής του OAEΔ αναλαμβάνει η Μαρία Καραμεσίνη

Νέα Διοικητής του OAEΔ αναλαμβάνει, τις προσεχείς ημέρες, η Mαρία Kαραμεσίνη αντικαθιστόντας των απερχόμενο διοικητή του Οργανισμού κ. Αμπατζόγλου.
Η νέα Διοικητής του ΟΑΕΔ κ. Καραμεσίνη είναι, καθηγήτρια οικονομικών της εργασίας και της κοινωνικής πολιτικής στην Πάντειο και στέλεχος του ΣYPIZA. 
Η Μαρία Καραμεσίνη είναι καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, με ειδίκευση σε θέματα αγοράς εργασίας και κοινωνικής πολιτικής και διευθύντρια του Εργαστηρίου Σπουδών Φύλου του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και επιστημονικών άρθρων για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα για την ευρωπαϊκή πολιτική απασχόλησης καθώς και την ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική. Από το 1997 μέχρι σήμερα, είναι ανεξάρτητη εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα φύλου, αγοράς εργασίας και πολιτικής ισότητας των φύλων.
 Είναι επιστημονικά υπεύθυνη πολλών ερευνητικών προγραμμάτων, μεταξύ των οποίων η μεγάλη πανελλαδική έρευνα για την απορρόφηση των πτυχιούχων πανεπιστημίου στην ελληνική αγορά εργασίας (2004). Πρόσφατα συμμετείχε σε ερευνητικό πρόγραμμα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των πολιτικών λιτότητας στην αγορά εργασίας και το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη. 
Έχει μακρόχρονη δράση στο φεμινιστικό κίνημα και την αριστερά. Σήμερα είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, της Γραμματείας του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και Φύλου και της Γραμματείας του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς. Συμμετέχει στους Ευρωπαίους Οικονομολόγους για μια εναλλακτική πολιτική στην Ευρώπη (EuroMemo group) και στο δίκτυο transform! europe.

16 σχόλια:

  1. ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΗ....WELCOME TO THE CLUB....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εμπρός να τη στηρίξουμε όλοι..επιτέλους, μια πολύ καλή γνώστρια του αντικειμένου επικεφαλής του ΟΑΕΔ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πετυχημενος Διοικητης θα είναι εκείνος και μόνο εκείνος που θα ξεβρωμίσει τη Διοίκηση από καιροσκόπους και τεμπέληδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε, ρε χαρές οι φεμινίστριες του ΟΑΕΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ/ΟΡΓΑΝΩΣΗ. . . . . . . . ΠΟΥ ΕΚΒΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΣΦΑΖΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ/ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Τα τείχη του Βερολίνου πέφτουν από τους λαούς» είπε σε δηλώσεις του ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, αναφερόμενος στη στάση της Γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκέλας Μέρκελ, απέναντι στην Ελλάδα, ενώ επισήμανε ότι οι ξένοι «δεν έχουν απέναντί τους τώρα, ούτε τον κ.Σαμαρά ούτε τον κ. Βενιζέλο», και πως πλέον η χώρα μας δεν διαπραγματεύεται «στα τέσσερα».
      Ο κ.Καμμένος μιλώντας στον... τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ αναφέρθηκε στην στάση της ελληνικής κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και είπε ότι «η κυβέρνηση έχει εντολή από τον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε αλλαγή της πολιτικής, η οποία αλλαγή της πολιτικής θα είναι υπέρ εκείνων των πολιτών που έχουν πληγεί αυτά τα πέντε χρόνια με τη «λάθος πολιτική» που έλεγαν κάποιοι».
      Όπως είπε ο υπουργός Άμυνας η πολιτική αυτή οδήγησε «στο να έχουμε 70% ανεργία στους νέους, να φύγουν στο εξωτερικό 300.000 νέα παιδιά, να κλείσουν το 80% των επιχειρήσεων, να έχει διαλυθεί η μεσαία τάξη και να έχει εξαθλιωθεί ο ελληνικός λαός» και πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική τελείωσε τώρα «και δεν έχουν απέναντί τους ούτε τον κ. Σαμαρά ούτε τον κ. Βενιζέλο, να το καταλάβουν αυτό».
      Τέλος, εκτίμησε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει την στήριξη του συνόλου των Ελλήνων, και είπε ότι «ενώσαμε τους Έλληνες και αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Εδώ πλέον διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματευόμαστε ούτε με σκυμμένο κεφάλι, ούτε στα τέσσερα. Ο ελληνικός λαός έχει φτάσει πλέον στην εξαθλίωση, δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».

      Διαγραφή
    2. ΚΥΝΗΓΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ................ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΝΑ ΑΝΑΣΑΝΟΥΝ...................

      Διαγραφή
  6. Ακόμα δεν συστάθηκε η αρμόδια επιτροπή στη βουλή και αποκτήσαμε νέα διοικητή; Ποια ακριβώς είναι η πηγή αυτής της πληροφορίας; Ένα ανυπόγραφο άρθρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΚΟΥΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ.ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.....ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ..... ΤΟΤΕ ΒΑΛΤΟΥ......... Χ...............ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ.Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εύχομαι και ελπίζω η νέα Διοίκηση να αποδώσει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι ξεκινώντας με τον έλεγχο των τίτλων σπουδών. Να αναλάβουν θέσεις άνθρωποι τόσο με τυπικά όσο και με ουσιαστικά προσόντα και όχι όποιος είναι κοντά στο Διοικητή ανεξαρτήτου προσόντων !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΗ. ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΦΙΛΟΥΣ, ΓΝΩΣΤΟΥΣ, ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ελπίζω η νέα Διοικητής του ΟΑΕΔ να αξιοποιήσει σε θέσεις ευθύνης στελέχη του Οργανισμού με μοναδικό κριτήριο, τα τυπικά και ουσιαστκά προσόντα του ατομικού φακέλλου του υπαλλήλου.
    Στα ουσιαστικά προσόντα του υπαλλήλου εκτός των άλλων θα πρόσθετα και μάλιστα με βαρύνουσα σημασία,την εμπειρία του υπαλλήλου σε θέσεις και αναφέρομαι κυρίως στα ΚΠΑ.
    Μπορεί να αμφισβητήσει κανείς οτι το καλό Βιογραφικό και η εμπειρία στην πρώτη γραμμή για κάθε στέλεχος του δημοσίου θα πρέπει να αποτελούν τα μοναδικά και κύρια κριτήρια στελέχωσης θέσεων ευθύνης ?
    Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς αλλά οι τοποθετήσεις στις θέσεις ευθύνης και στο γραφείο διοικητή δε σχετίζονται με τα κριτήρια που αναφέρεις αλλά με το πόσο κομματισμένος είσαι..Κρίνε ποιά άτομα αποτελούσαν το γραφείο Γκούνη και θα καταλάβεις..όλη η αφρόκρεμα του κομματισμού αλλά σίγουρα όχι η αφρόκρεμα του οργανισμού... (εδώ γελάμε..χεχχεχεε)

      Διαγραφή
  11. απο τον φαρμακοτριφτη αλλά και από τον εμπειροτεχνιτη των ΕΠΑΛ που ειχαμε παλιοτερα πιο σχετική είναι αυτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΑΝΤΕΠΕΞΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΕΠΙΣΗΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ... ΟΜΩΣ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΜΟΝΙΜΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΚΑΛΑ ΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΑΛΛΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ. ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΣΕ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΕΒΑΖΕΙΣ ΣΤΟ BLOG.

    ΑπάντησηΔιαγραφή